Positiiviset talousyllätykset euroalueella nostavat euroa suhteessa dollariin

Euro on edelleen vahvistunut suhteessa dollariin. Taustalla ovat positiiviset talousyllätykset. Miten dollarin heikentyminen näkyy sijoittajan tuotoissa?

Julkaistu: 18.12.2020 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet valuuttakurssi

Talousyllätykset positiivisia

Markkinaympäristössä sijoittaja voi seurata tärkeimpiä riski- ja talousindikaattoreita. Viimeisimmät talousyllätykset ovat niin Yhdysvalloissa kuin Euroalueella positiivisia. Euroalueella talousyllätykset ovat peräti lukemassa +137,6, mikä on selvästi USA:n talousyllätyslukua ja G10-maiden talousyllätyslukua korkeampi. Tilanne voi tulevien kuukausien aikana muuttua uusien korona-lockdownien myötä.

Historiassa talousyllätysten kehitys on usein ennakoinut osakekurssien ja valuuttojen kehitystä. Kuvassa maailman osakkeiden kehitystä kuvaa punainen viiva.

Siirry Markkinaympäristöön

Johtopäätökset

Euroalueen talousyllätysten suhteellinen vahvistuminen tukee euron vahvistumista suhteessa dollariin. Alla olevassa kuvassa näkyy EURUSD:n viimeisen 12 kuukauden kehitys. Euro on selvästi dollaria vahvempi. Dollarin heikko kehitys on näkynyt myös kullan hinnan ja Bitcoinin kehityksessä.

Sijoittajalle tämä näkyy siten, että dollarimääräisten sijoitusten tuotto euroissa on heikentynyt. Myös kotimaisiin vientiyhtiöihin euron vahvistuminen on negatiivista sekä pörssiyhtiöille, joilla on paljon dollarimääräistä myyntiä. Tämä voi myös olla taustalla KONEen osakkeen heikossa kehityksessä.

Jos sijoittaja uskoo, että pitemmällä aikavälillä tilanne kääntyy, nyt on hyvä hetki suunnitella USA-listattujen osakkeiden ostamista joko suoraan tai ETF:ien avulla. Apua voi hakea esimerkiksi perustamistamme kansainvälisistä sijoitussalkuista tai ETF-työkalusta.

Tutustu ETF-työkaluun tästä! Valitse, vertaile ja löydä tehokkaimmat yli 3000 ETF:n joukosta.
Lähde: TradingView
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy