New call-to-action

Salesforcen, Slackin ja Zoomin koalitio haastaa Microsoftin

Salesforce kertoi ostavansa Slackin. Koalitio Zoomin kanssa on jo niin vahva, että se pystyy haastamaan yritysohjelmistojen kuninkaan Microsoftin. Lue sijoittajan näkökulma!

Julkaistu: 04.12.2020 Kirjoittaja:

Microsoft osakkeet Salesforce Slack teknologiayhtiöt tulokset Zoom

Salesforcelta vahva tulos

Salesforce julkaisi 1.12. vahvan tuloksen. Yhtiön liikevaihto oli 5,4 miljardia dollaria, jossa oli kasvua 20 %. Oikaistu liikevoitto-% oli 19,8 %.

Seuraavalle kvartaalille Salesforce ennustaa 5,67 miljardin dollarin liikevaihtoa, jossa 17 %:n kasvu. Koko tilikaudelle Salesfore ennustaa 21,1 miljardin dollarin liikevaihtoa, jossa 23 %:n kasvu.

Salesforce on edelleen nopeimmin kasvava ison kokoluokan yritysohjelmistoalan yritys. Salesforcen visiossa tulevaisuuden työ tapahtuu missä tahansa täysin digitaalisessa maailmassa ja sitä kohti Salesforce etenee.

Salesforce ostaa Slackin

Tähän tulevaisuuden visioon perustuen Salesforce kertoi ostavansa Slackin, joka on on ryhmien ja organisaatioiden sisäiseen viestintään suunnattu pikaviestintäsovellus. Slackin edellisen kvartaalin liikevaihto oli 235 miljoonaa dollaria, jossa kasvua 39 %. Slackin maksavien asiakkaiden määrä kuitenkin kasvoi peräti 140 % kvartaaliin aikana.

Salesforcen mukaan yrityskauppa on merkittävä. Salesforcen CRM-alustan yhdistäminen Slackin innovatiivisimpaan yritysviestintäalustaan ​​luo käyttöjärjestelmän uudelle työskentelytavalle. Yhdistyminen antaa asiakasyrityksille mahdollisuuden kasvaa ja menestyä täysin digitaalisessa maailmassa.

Slackin liikevaihtoennuste on vuositasolla noin miljardi dollaria. Salesforce ostaa Slackin 27,7 miljardin dollarin yritysarvolla, josta 26,8 miljardia maksetaan käteisellä.

Zoom ja Slack ovat vahvasti integroituneet

Se, mikä tekee Slackista erityisen mielenkiintoisen Salesforcelle, on Slackin integraatio Zoomiin. Slackilla tiimit kootaan yhteen, ja yhteistyö vaatii usein kasvotusten tapaamisia. Zoom-sovelluksen avulla on helppo aloittaa tai liittyä kokoukseen välittömästi Slackista. Zoomin videoneuvotteluratkaisut ovat markkinoiden parhaat.

Zoomin vahva tulos ei riittänyt markkinoille – ostopaikka tarjolla?

Zoom raportoi ennennäkemättömästä kasvusta Q3:lla. Yhtiön liikevaihto oli 777 miljoonaa dollaria, jossa kasvua 367 %. Asiakasmäärät kasvoivat peräti 485 %. Koko tilikaudelta yhtiö odottaa 2,58 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Zoomin osake laski tulosjulkistuksen jälkeen, vaikka liikevaihto, tulos ja ohjaus ylittivät analyytikoiden odotukset kaikilla mittareilla. Zoom on yksi selvimmistä ”stay home” -talouden osakkeista, joka on noussut kuluvana vuotena yli 500 %. Kurssilasku kertoo siitä, että Zoomin kohdalla arvostustasot alkavat olla tapissa.

Zoom saa Slack-integraation ja Salesforce-yrityskaupan myötä lisävauhtia tulevaisuuden kasvuun. Lisäksi etätyö on trendi, joka ei katoa, vaikka pandemia poistuisi. Zoom on tullut jäädäkseen. Sijoittajan kannattaa lisäillä Zoomia kurssidipeistä, mutta varovasti ja osissa korkeasta valuaatiosta johtuen.

Koalitio haastaa Microsoftin

Salesforce & Slack yhdistettynä Zoomin on match made in heaven. Koalitio on niin vahva, että se haastaa jopa Microsoftin. Emme kuitenkaan usko, että Microsoft tästä pitkässä juoksussa kärsisi. Markkinaa riittää molemmille toimijoille.

Mielestämme kaikki kolme Salesforce, Zoom ja Microsoft on hyviä pitkäntähtäimen sijoituksia. Yhtiöt ovat disruptiivisia teknologiaosakkeita. Näistä Salesforce ja Microsoft löytyvät myös Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkustamme, joka on tuottanut yli 30 % vuonna 2020. Zoom salkussa ei ole (vielä) johtuen korkeasta arvostustasosta, mutta seuraamme sopivaa hetkeä, milloin ostaa osaketta. Riskinä näissä on keskimääräistä korkeampi arvostus. Siksi ostot kannattaa ajoittaa dippeihin ja tehdä erissä.

Kaikki artikkelissa mainitut osakkeet löytyvät kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta. Tutki ja vertaile osakkeiden pisteytystä, kasvulukuja, arvostuskertoimia ja tuottoja.

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin edullisilla kuluilla

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Esimerkiksi Zoomin, Salesforcen ja Microsoftin osakkeisiin voi sijoittaa ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Lisäämme Zoomin salkkuun lähiaikoina. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy