Parhaat osakkeet lapsen pitkäntähtäimen osakesalkkuun

Säästä lapselle

Lapsen osakesalkussa sijoitushorisontti on pitkä. Siksi salkkuun kannattaa valita nopeasti kasvavia pienyhtiöitä, jotka tarjoavat parhaan pitkäntähtäimen tuoton. Tässä kahdeksan osakevalintaamme Suomesta.

Julkaistu: 20.10.2020 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoitusideat säästäminen lapselle

Lapsen osakesalkussa sijoitushorisontti on pitkä

Lapsen osakesalkussa sijoitushorisontti on pitkä, yli 10 vuotta. Sijoitustutkimuksesta tiedetään, että parhaimman pitkäntähtäimen tuoton saa pienyhtiöillä, kasvuyhtiöillä ja laatuyhtiöillä.

Jos osakesalkun rakentaminen ei innosta, mahdollisimman edullinen osakkeisiin sijoittava indeksirahasto tai ETF on paras valinta lapsen säästökohteeksi.

Tärkeimmät ohjenuorat lapselle osakkeita valittaessa ovat:

  • Riittävä hajautus (vähintään 3 osaketta)
  • Valitse parhaita nopeasti kasvavia pienyhtiöitä
    • Yli 10 vuoden päästä pienistä on kasvanut isoja
  • Unohda tylsät hitaasti kasvavat osinkoyhtiöt
    • Ne tuottavat heikosti ja osinkojen uudelleensijoittamisesta aiheutuu lisävaivaa

Lapselle kannattaa harkita osakesäästötilin avaamista. Tässä aiheesta lisää ja käytännön ohjeet.

Tutustu Osaketyökaluun!

Unohda suosituimmat osakkeet

Suomen suosituimpia, ns. kansanosakkeita, ovat Nordea, Nokia, Fortum, Elisa ja Sampo. Viimeisen viiden vuoden aikana näistä vain Elisa ja Fortum ovat päässeet positiiviseen tuottoon. Kansanosakesalkku on tarjonnut viimeisen viiden vuoden aikana keskimäärin vain 4,7 %:n vuosituoton.

Lapsen salkkuun kansanosakkeita ei kannata ostaa. Ne sopivat myöhemmässä vaiheessa sijoitussalkkuun, kun tasaisuus on tärkeämpi ominaisuus kuin pitkän aikavälin tuotto.

Alla on kahden pienen kasvuyhtiön, Bittiumin ja Revenion, sekä kahden kansanosakkeen, Nokian ja Sammon, tuottokuvaajat (sis. osingot). Kuvaaja kertoo 1000 euron sijoituksen kehityksen viimeisen 10 vuoden aikana. Nokiaan sijoittamalla pääoma olisi kutistunut 888 euroon. Sammossa se olisi noussut 2867 euroon. Bittiumissa 1000 euroa olisi nyt 9 287 euroa ja Reveniossa peräti 43 967 euroa.

Kahdeksan osaketta lapsen osakesalkkuun

Valitsimme kahdeksan kotimaista osaketta, jotka soveltuvat pitkäntähtäimen osakesalkkuun. Nämä osakkeet ovat pystyneet voimakkaaseen kasvuun, parantuvaan kannattavuuteen ja ennen kaikkea erinomaiseen tuottoon. Osakkeet ovat Admicom, Detection Technology, Enento (Asiakastieto), Marimekko, Remedy Entertainment, Revenio Group, Qt Group ja Talenom.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Löydä sijoitustyyliisi sopivat osakkeet Suomesta ja maailmalta!

Vertaile osakkeita pisteytyksen, tuottojen ja tärkeimpien tunnuslukujen perusteella. Osaketyökalusta löydät ajantasaiset listat parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta

Tutustu Osaketyökaluun!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy