Sijoitusasunto on suosittu sijoituskohde. Näistä syistä hotelliosake on houkuttelevampi!

Sijoitusasunto on yksi suosituimmista sijoituskohteista. Sillä saa tasaista tuottoa kohtuullisella riskillä. Kassavirta on hyvin ennustettavaa sekä itse ostettava huoneisto-osake sopii pankeille hyvin vakuudeksi, jolloin velkavivun käyttö on helppoa. Sijoitus hotelliosakkeeseen tarjoaa saman mahdollisuuden. Osaltaan se on jopa houkuttelevampi. Lue vertailumme.

Julkaistu: 22.07.2020 Kirjoittaja:

kiinteistösijoittaminen SijoittajaPRO Real Estate sijoitusideat

Sijoitusasunto vs. hotelliosake

Asuntosijoittamisessa sijoittaja ostaa asunto-osakkeen. Tyypillisesti yksiön tai kaksion ja laittaa sen vuokralle. Sijoittajan tuotto muodostuu vuokratuotosta vähennettynä vastikkeella ja muilla kuluilla sekä arvonmuutoksesta .

Hotelliosake ei ole aiemmin ollut piensijoittajan saatavilla. Nyt kuitenkin on. Sijoittaja ostaa hotelliosakkeen käytännössä samalla tavalla kuin sijoitusasunnon ja saa hallintaoikeuden yhteen hotellihuoneeseen. Tuotto syntyy ensisijaisesti huoneen vuokrasta.

Sijoittaja voi myydä hotelliosakkeen samaan tapaan muille sijoittajille, kuten asunto-osakkeen tapauksessa. Toisaalta omistusasumismahdollisuutta hotellihuoneissa ei ole. 

1 Hotelliosake on vaivattomampi

Asuntosijoittamisessa sijoittaja joutuu itse etsimään vuokralaisen, huolehtimaan vuokranmaksuista, asunnon kunnossapidosta jne. Ongelmia syntyy, jos vuokralainen ei maksa vuokraa tai vuokralainen vaihtuu usein. Tästä aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia ja vaivaa asuntosijoittajalle.

Hotelliosakkeessa huoneen vuokraamisesta huolehtii hotellioperaattori. Tulo tilitetään sijoittajalle säännöllisesti ja automaattisesti, eikä sijoittajan tarvitse vahtia vuokrien maksua.

2 Sijoitusasunnon arvonnousu

Asunnoissa arvonnousua on ollut Helsingissä ja muissa kasvukeskuksissa. Pienemmissä kaupungeissa arvonnousu on ollut vaatimatonta tai jopa asuntojen arvo on laskenut.  

KTI:n kiinteistöindeksin perusteella viimeisten kolmen vuoden aikana hotellikiinteistöjen arvonnousu on ollut positiivista (2019,  2018 ja 2017). Hetkellisesti koronapandemia laski merkittävästi hotellien käyttöasteita, mutta pandemian mennessä ohitse ja patoutuneen kysynnän purkautuessa voi hotellisektorin elpyminen olla nopeaa.

3 Putki- ja muut isot remontit

Asuntosijoittamisessa haasteita syntyy myös yllättävistä remonteista, putki- ja kattoremonteista, joiden kulut voivat olla merkittävästi korkeammat kuin remonttien aikaansaama arvonnousu. Siksi monet asuntosijoittajat suosivat uudistuotantoa.

Uusissa hotelleissa peruskorjaushuolia ei ole. Operaattori huolehtii tarvittavista korjauksista ja remonteista olivat ne sitten pieniä tai suuria. 

4 Oma ajankäyttö

Asuntosijoittaminen on palkitsevaa, mutta se vie myös aikaa. Muutaman sijoitusasunnon kanssa vielä pärjää, mutta jos asuntoja on useampi, niiden hallinnointi alkaa käydä jo työstä. 

Hotelliosake on vaivattomampi, koska operaattori huolehtii käytännön asioista. Omistajan täytyy muistaa ainoastaan tilittää arvonlisäverot edelleen verottajalle. Ilmoittamisen tiheys riippuu huoneiden määrästä.  

5 Hotelliosake on hyvä lisä asuntosijoittajan salkkkuun

Asuntosijoittajilla on useita sijoitusasuntoja. Ammattimaisilla kymmeniä. Tällöin salkun hallinnointi käy jo päivätyöstä. Jossain vaiheessa sijoittajalla tulee raja vastaan, montako asuntoa salkussa voi olla.

Asuntosijoittaja voi helposti parantaa salkkunsa tuottoa ja hajautusta ilman lisätyötä ottamalla salkkuun mukaan hotelliosakkeen. Case-esimerkissämme on mahdollisuus myös takuutuottoon.

Pähkinänkuoressa

 1. Nollakorkoympäristö on lisännyt kiinteistösijoittamisen kiinnostusta.
 2. Hotelliosake sopii asuntosijoittajalle vaivattomaksi vaihtoehdoksi ja täydentämään asuntosalkkua
 3. Ei remontti- ja vuokralaishuolia
 4. Mahdollisuus takuutuottoon ja takaisinostoturvaan
 5. Viime vuosina hotellit ovat olleet tuottoisin kiinteistösektori.  

Esittelyssä VALO

Omista oma hotellihuone

Analyysissä olemme käsitelleet muun muassa hotellin eri tuottoskenaarioita, Helsingin hotellimarkkinaa, huoneosakkeen hintaa ja hotelleja yleisesti sijoituskohteena.

 • Sijoituskohde: hotellikiinteistön huoneosake (KOY VALO Helsingin osakkeet).
 • KOY VALO Helsinki omistaa Mannerheimintie 109:ssä sijaitsevan hotellirakennuksen, jonka huoneet ovat muunneltavia ja sopivat niin majoitus- kuin toimistotiloiksi. Tämä parantaa kiinteistön kokonaiskäyttöastetta ja siten sijoittajien tuottoja.
 • Hotelli valmistuu syksyllä 2020.
 • Sijoittajilla on mahdollisuus valita myyjän takaama kiinteä 5 % tuotto ensimmäiselle 5 tai 10 vuodelle.
 • Lisäksi sijoittaja voi valita halutessaan myyjän emoyhtiön takaaman takaisinostositoumuksen, joka on käytettävissä 2-2,5 vuoden kuluttua hotellin käyttöönotosta.
Tutustu sijoituskohteeseen tästä!

Lisäedut sijoittaja.fi seuraajalle!

Sijoittaja.fi seuraajana olet myös oikeutettu lisäetuihin investointiin liittyen. Etuihin kuuluvat muun muassa:

 • Sijoittaja.fi jäsenyys vuodeksi (arvo 119€)
 • Alennettu takaisinostoturvan hinta 2500€
 • Neuvottelemamme kauppakirja
 • Maksupostit mahdollista jakaa seuraaviin eriin: 20 % kaupanteon yhteydessä ja 80 %, kun rakennusvalvonnan käyttöönottotarkastus on tehty.

Kiinnostuitko kiinteistösijoittamisesta?

Analysoimme verkostomme kautta saatuja kiinteistösijoitusmahdollisuuksia ja esittelemme houkuttelevimmat niistä eteenpäin sijoittajille.

Kyllä! Haluan sähköpostiini viestit mielenkiintoisimmista SijoittajaPRO Real Estate Oy:n kiinteistösijoituskohteista ja kiinteistösijoittamiseen liittyvästä sisällöstä. Voit milloin tahansa perua tai muuttaa sähköpostin vastaanottoasetuksia.

Olemme perustaneet kiinteistöjen rahoitusjärjestelyihin ja investointeihin keskittyvän liiketoimintayksikön SijoittajaPRO Real Estate Oy:n.

Perustimme kiinteistösijoituksiin keskittyneen liiketoimintayksikön, koska haluamme tarjota sijoittajille tuotto-riski suhteeltaan houkuttelevia sijoituskohteita myös kiinteistöissä.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy