Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

Suursijoittajat vetivät koronakriisissä rahat pois osakkeista. Tekevät nyt paluuta takaisin.

ETF-rahavirrat kertovat sijoittamisen trendeistä. Suursijoittajat ovat nostaneet panoksiaan riskisemmissä sijoituskohteissa, kuten osakkeissa. Katso mitkä ovat suursijoittajien suosikkikohteet!

Julkaistu: 24.06.2020 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö

Siirtymä riskisijoituksiin

ETF-rahavirroissa näkyy varallisuuden hidas palautuminen markkinoille. Suursijoittajat vetivät koronakriisin seurauksena varallisuuttaan ulos osake-ETF:istä -85,1 miljardin dollarin edestä. Nyt viimeisimmän kuukauden ajalla mitattuna piristymistä on näkyvillä melkein kaikilla alueilla, paitsi kehittyvillä markkinoilla. Rahavirrat osake-ETF:iin ovat olleet 31,5 miljardia dollaria positiviiset.

Suursijoittajat ovat siten palanneet osakemarkkinoille, mutta vielä alle puolet siitä rahasta, joka vedettiin pois osakemarkkinoilta, on sijoitettu takaisin osakkeisiin.

Osake-ETF:issä eniten varoja houkutteli USA:n osakemarkkinat, joihin tuli noin 24,5 miljardia dollaria. Kehittyvät markkinat pysyivät negatiivisena vielä 1,1 miljardin dollarin verran. Pako kehittyviltä markkinoilta on kuitenkin hiipumassa, sillä kolmen kuukauden aikana kehittyvien markkinoiden osake-ETF:istä otettiin nettona pois yli 10 miljardia dollaria.

Osakesektoreista defensiiviset sektorit, kuten terveydenhuolto, yhdyskuntapalvelut ja defensiivinen kulutus jäivät kaikki rahavirroissa miinukselle. Suurimpina nousijoina olivat teknologia-, rahoitus- ja teollisuussektorit. Erityisesti teollisuussektori on tekemässä kovaa paluuta. Nettorahavirtaukset teollisuussektorille olivat kuukauden aikana yli 5,1 miljardia dollaria. Teknologiaosakkeet olivat kuitenkin edelleen ykkönen. Niihin virtasi 8,5 miljardia dollaria.

Korkomarkkinoille virtasi edelleen rahaa. Viimeisen kuukauden rahavirrat korko-ETF:iin olivat lähes viisinkertaiset osake-ETF:iin nähden. Ainoana laskijana oli valtionlainojen kategoria. Voimakkaimmin rahaa virtasi yrityslainoihin (+38,2 mrd $) ja riskilainat (+26,2 mrd $)

Raaka-aineissa sijoittajat kahmivat arvometalleja. Nettovirtaukset energiaan ovat yhä negatiiviset, mutta noususuunnassa.

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-työkalustamme!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Johtopäätökset ja TOP 10-ETF:t

Suursijoittajat ovat tehneet paluutaan riskisempiin omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin, mutta myös riskilainoihin. Alueista ainoastaan kehittyvät markkinat olivat kuukauden aikajänteellä negatiiviset. Riskinottohalukkuus näkyy myös osakesektoripainotuksissa. Vakaista sektoreista, kuten terveydenhuollosta, yhdyskuntapalveluista ja defensiivisestä kulutuksesta on vedetty varallisuutta pois. Varallisuus on sektorien sisällä siirtynyt kohti syklisempiä sektoreita kohti, kuten teollisuuteen ja sykliseen kulutukseen. Teknologiasektori jatkaa edelleen sijoittajien suosikkina. Korkopuolella yritys- ja riskilainat olivat suosiossa ja defensiivisemmistä valtionlainoista vedettiin varoja pois.

Suosituimmat ETF-rahastot kertovat yksityiskohtaisesti siitä, mitä sijoituskohteita suuret instituutiosijoittajat suosivat. Näistä voi poimia sijoitusideoita omiin salkkuihin. Jäsenille suunnatussa osiossa esittelemme, mitkä olivat kuukauden suosituimmat ETF-rahastot ja kiinnostavimmat uutuus-ETF:t.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:Kempowerin First North yleisöanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy