New call-to-action

Kehittyvät markkinat suursijoittajien suosiossa

Sijoittajat lisäävät panoksiaan osakemarkkinoilla. Etenkin riskisijoitukset ovat olleet suosiossa. Osakesektoreissa rahaa virtaa syklisiin.

Julkaistu: 22.12.2019 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö

Sijoittajat painottavat vahvasti osakkeita

ETF-rahavirrat kertovat, että suursijoittajat ovat nostaneet panoksiaan osakemarkkinoilla. Osakemarkkinoille virrannut raha on tullut korkosijoituksien ja raaka-aineiden ulkopuolelta, sillä nettovirtaukset myös näihin sijoitusluokkiin ovat positiiviset ja keskimääräisellä tasolla. Osakemarkkinoiden rahavirroista poimintana kehittyvät markkinat, joiden nettorahavirtaukset ovat kääntyneet positiiviseksi pitkän laskusuunnan jälkeen.

Myös korkomarkkinoilla kovimmassa vedossa suhteessa aiempaan olivat kehittyvät markkinat. Nettovirtaukset kehittyville markkinoille olivat kuukauden aikana noin 4,3 miljardia euroa, kun kuuden kuukauden yhteenlaskettu nettovirtaus on ollut 6,9 miljardia euroa.

Raaka-aineissa sijoittajat ovat nostaneet isolla kädellä varallisuuttaan pois kullasta ja muista arvometalleista. Mielenkiintoisena huomiona muut raaka-aineet ovat olleet suhteellisen kovassa vedossa. Onko raaka-aineiden pitkä alamäki kääntymässä?

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-työkalustamme!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Johtopäätökset ja TOP 10-ETF:t

Suursijoittajat ovat lisänneet sijoituksiaan erityisesti osakemarkkinoilla, mutta myös koroissa ja raaka-aineissa. Riskinottohalukkuuden lisääntyminen siis jatkuu. Keskuspankkiriskin poistuminen ja sopu kauppasodassa ovat aiheuttaneet käteisvarojen purkua.

Kasvanut riskinottohalukkuus näkyy myös osakesektoripainotuksissa. Marraskuun aikana varoja on vedetty pois defensiivisestä kulutussektorista ja yhdyskuntapalvelusta. Vastaavasti varoja on lisätty rahoitus-, teollisuus- ja teknologiaosakkeissa. Kaikki kolme ovat syklisiä sektoreita, jotka hyötyvät parantuvasta talousympäristöstä.

Suosituimmat ETF-rahastot kertovat yksityiskohtaisesti siitä, mitä sijoituskohteita suuret instituutiosijoittajat suosivat. Näistä voi poimia sijoitusideoita omiin salkkuihin. Jäsenille suunnatussa osiossa esittelemme, mitkä olivat kuukauden suosituimmat ETF-rahastot ja kiinnostavimmat uutuus-ETF:t.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy