Northcrypto

Suomi Laatuosake -salkun kvartaalikatsaus

Oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä ja Sijoittaja.fi:ssä.

Julkaistu: 01.04.2019 Kirjoittaja:

mallisalkut osakkeet Shareville sijoitusideat

Suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku

Sijoittaja.fi:n Suomi Laatuosake on 10-20 osaketta sisältävä 100 %:sti osakkeisiin sijoittava salkku. Salkun tarkoitus on tuoda pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta ennen kaikkea matalampaa riskiä.

Salkkua voi seurata Sharevillessa.

Miksi laatuosakkeet?

Historiassa laatuosakkeet ovat olleet paras sijoitustyyli yli 25 vuoden tarkasteluperiodilla. Jaksoon mahtuu myös kausia, jolloin laatuosakkeet ovat hävinneet markkinaindeksille ja muille sijoitustyyleille. Sijoitamme kuitenkin pitkällä tähtäimellä ja arvostamme ennen kaikkea laatuyhtiöiden tarjoamaa matalampaa riskiä. Lue lisää:

Salkun sijoitusstrategia

Suomi Laatuosake -salkkuun osakkeet valitaan kehittämällämme Osaketyökalulla. Työkalu pisteyttää osakkeet eri ominaisuuksien perusteella asteikolla 1-10. Laatu on yksi pisteytettävä ominaisuus. Salkussa olevien osakkeiden:

  • Laatupisteiden oltava aina vähintään 8 (asteikko 1-10) ja
  • Yhtiön näkymien on oltava vähintään vakaat.

Osakevalinnassa painotetaan parhaat Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet saaneita yhtiöitä. Huomioimme myös yhtiön suorituksen viimeisimmällä kvartaalilla. Vältämme yhtiöitä, joiden suorituskyky tai näkymät ovat heikentyneet. Salkunhoitajalla on lisäksi mahdollisuus käyttää harkiten omaa näkemystä osakkeiden myynneissä ja ostoissa.

Yksinkertaistetusti salkkumme strategia on:

Sijoittaa hajautetusti laatuosakkeisiin, joiden näkymät ovat vakaat.

Tällöin salkkumme riski pysyy matalana, eikä salkkuun jää “entisiä” laatuyhtiöitä.

Suomi Laatuosake -salkun tuotto ja riski

Suomi Laatuosake -salkku on perustettu 7.10.2016. Sharevillesta saatavan tuottokuvaajan perusteella salkku on tuottanut 32,85 % ja OMX Helsinki hintaindeksi 10,50 %. Indeksin tuotto ei sisällä osinkoja, joten salkun tuottoero ei ole niin hyvä kuin kuvaaja antaa ymmärtää. Salkun riski on ollut OMX Helsinkiä matalampi. Volatiliteetti on ollut 12,7 %, kun se OMX Helsingillä on ollut 14,0 %. Laatuosake-salkku on siten toiminut strategian mukaisesti. 

 

Myös vuoden alusta Laatuosake-salkku on tuottanut indeksiä paremmin.

 

Salkun tulevat muutokset ja sisältö

Alla on tuleva Laatuosake-salkku. Muutokset nykyiseen tarkoittaisivat Aktian ja Stora Enson osakkeiden myyntiä. Ostopuolella ovat Fiskars, Raisio sekä Neste ja Elisa takaisin salkkuun. Salkun käteisosuus on noin 8 %.

Vältämme turhaa kaupankäyntiä ja salkunhoitajalla on mahdollisuus käyttää (hieman) omaa näkemystä ostoissa ja myynneissä. Stora Ensot ovat tällä hetkellä lievästi tappiolla. Emme myy osakkeita nyt. Aktiat myymme. Ostamme Fiskarsia ja Raisiota. Nesteen ja Elisan kohdalle harkitsemme joko pienen erän ostoa tai paremman ostohetken metsästystä. Molemmat ovat olleet Laatuosake-salkussa aiemminkin, mutta tuntuvat kalliinpuoleiselta nykyhinnoilla. Paremman ostohetken metsästys tosin on tyypillinen sijoittajan virhe, jota pitäisi välttää. Seuraamalla salkkua Sharevillessa näet reaaliaikaiset ostot ja myynnit.

Salkun sisältö (sisältää uudet osakkeet)

Laatuosake-salkussamme on muutosten jälkeen 20 osaketta. Tarkastele osakkeiden pisteytystä ja arvostuslukuja Osakevalintatyökalulla.

 

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy