asuntosalkku listautuminen

Suursijoittajien ETF-rahavirrat kääntyivät osakkeisiin

ETF-rahavirtoja seuraamalla sijoittaja voi saada käsityksen siitä, mikä sijoituskohde on nyt suursijoittajien suosiossa. Suursijoittajat panostivat kuukauden aikana riskisempiin kohteisiin, kuten riskilainoihin ja osakemarkkinoille.

Julkaistu: 26.03.2019 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö

Riskinottohalukkuus nousussa – osakesijoitukset vetävät

Suursijoittajat ovat palanneet osakesijoituksiin vuodenvaihteen laskun jälkeen. Erityisesti yhdysvaltalaiset osakkeet ovat palautuneet voimakkaasti edellisen kuukauden aikana. Kuukauden aikana nettorahavirtaukset Yhdysvaltoihin sijoittaviin osake-ETF:iin ovat olleet positiiviset noin 22,8 miljardin euron verran.

Eurooppalaisiin osakkeisiin nettovirtasi kuukauden aikana merkittävästi vähemmän: 772 miljoonaa euroa. Aivan täysin Eurooppa ei ole täysin palautunut. Nettovirtaukset Eurooppaan ovat kuuden kuukauden ajalta yhä negatiiviset 3,8 miljardia euroa.

Aiemmin äärimmäisen kovassa vedossa olleet kehittyvät markkinat ovat nyt rauhoittumassa. Edellisen kuukauden aikana kehittyville markkinoille nettovirtasi sisään noin 2,5 miljardia euroa, kun edellisen kuuden kuukauden aikana sinne on nettovirrannut 63,1 miljardia euroa.

 

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-työkalustamme!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Rahoitus- ja teollisuussektori ainoat laskijat

Osakesektoreissa sijoittajat ovat palanneet riskisemmille sektoreille. Sykliseen kulutukseen on nettovirrannut kuukauden aikana 327 miljoonaa euroa ja teknologiasektorille 604 miljoonaa euroa. Nettovirtaukset näiden molempien sektorien osalta ovat yhä edellisen kolmen ja kuuden kuukauden aikana negatiiviset. Myös vakaammissa sektoreissa, kuten telekommunikaatiosektorilla ja defensiivisessä kulutuksessa nähtiin positiivisia nettovirtauksia. Kuukauden aikana suurimmat positiiviset nettovirtaukset olivat kyseisillä sektoreilla.

Korkomarkkinat vetävät paljon rahaa sisään

Korkoihin sijoittavissa ETF-rahastoissa kaikki kohteet olivat suursijoittajien suosiossa. Etenkin riskilainat olivat kovassa huudossa kuukauden aikana. Riskilainoihin nettovirtasi kuukauden aikana yli 3 miljardia euroa. Nettovirtaukset turvasatamina pidettyihin valtionlainoihin olivat niukalti positiiviset. Nettovirtaukset valtionlainoihin olivat vain noin 153 miljoonaa euroa, kun edellisen kuuden kuukauden aikana olivat yli 62 miljardia euroa.

Johtopäätökset ja TOP-10 ETF:t

Kuukauden aikana riskinottohalukkuus on ollut nousussa. Nettovirtaukset kullasta olivat negatiiviset ja valtionlainoihin vain niukalti positiiviset. Varoja on allokoitu uudelleen osakemarkkinoille, erityisesti Yhdysvaltojen markkinoille. Myös riskilainat olivat suosiossa.

Länsimarkkinoita riskisempinä pidettyjen kehittyvien markkinoiden maltilliset nettovirtaukset voivat selittyä luonnollisena siirtymänä ylipainotuksesta normaaliin painoon. Aiemmat nettovirtaukset (3kk ja 6kk) kehittyville markkinoille olivat poikkeuksellisen suuret.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeiluasuntosalkku listautuminen


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


asuntosalkku listautuminen

Image


nordic lights yleisöanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy