Alkuvuonna 2019 parhaiten tuottaneet osakkeet

Murheellisen loppuvuoden 2018 jälkeen vuoden 2019 alku on ollut osakemarkkinoilla positiivinen. Tutkimme, mitkä osakkeet ovat tuottaneet parhaiten.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Murheellisen loppuvuoden 2018 jälkeen vuoden 2019 alku on ollut osakemarkkinoilla positiivinen. Tutkimme, mitkä osakkeet ovat tuottaneet parhaiten.

Suomen parhaiten tuottaneet osakkeet

Osaketyökalumme Sijoittajan näkökulma -välilehdellä voi vertailla osakkeiden kuluvan vuoden (YTD), kolmen vuoden ja viiden vuoden tuottoja. Sivulla on myös volatiliteetti, analyytikkojen konsensussuositus sekä Sijoittaja.fi:n kokonaispisteet.

Vuoden 2019 tuottokärjessä on käänneyhtiöitä. Parhaimman tuoton vuonna 2019 on tarjonnut Robit. Yhtiö tosin tänään julkaisi odotuksia heikomman tuloksen, joten tuotto voi heiketä. Käänne- ja senttiosakkeiden ulkopuolelta parhaimmat tuotot ovat tarjonneet Rovio, Marimekko ja Neste.

Odotuksissa on, että Rovion vuosi 2019 olisi hyvä. Tästä lisää peliyhtiöanalyysissamme. Marimekon positiivinen käänne oli nähtävissä jo alkuvuonna 2018. Suoritus on tämän jälkeen ylittänyt selvästi odotukset. Haasteena on korkealle noussut arvostus, joka laskee tuotto-odotusta. Neste vastaavasti on megatrendiosake, jonka voittokulkua ei markkinoiden mukaan estä mikään. Nesteenkin ongelma on selvästi verrokkeja korkeampi arvostus.

Parhaiten tuottaneet teknologiaosakkeet

Kv-osakkeiden osaketyökalu sisältää S&P 500 ja STOXX Europe 600 -indeksien osakkeet. Näissä ovat suurimmat ja tunnetuimmat yhtiöt USA:sta ja Euroopasta. Mukana ei siten ole senttiosakkeita, joiden tuotot heilahtelevat voimakkaasti.

Tutkimme, mitkä kulutus-, teknologia- ja uuden viestintäsektorin osakkeet ovat tuottaneet parhaiten vuonna 2019. Parhaiten tuottanut osake on yhdysvaltalainen Coty, joka on kosmetiikka-alan yritys, jonka kosmetiikkabrandeja ovat mm. Burberry, Adidas, Wella, Calvin Klein jne. Osakkeen vuoden 2019 tuotto on peräti 68,3 %. Käänne on ollut voimakas, sillä kolmen ja viiden vuoden tuotot ovat negatiiviset.

Tuottokärkilistalta löytyy myös muita tunnettuja yhtiöitä. Toisena on tulostimistaan tunnettu Xerox. Myös täyden kympin laadusta saava Xilinx ja TOP 10 -kasvuyhtiöt -listalla oleva Netflix löytyvät tuottokärjestä.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Nordea ylitti ennusteet ensimmäisellä neljänneksellä
Analyysi: Nokian tulos näyttää paremmalta kuin onkaan
Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat