Edessä tärkeä pörssiviikko, kääntyykö pörssin suunta?

Edessä on tärkeä pörssiviikko. Useat pörssikehityksen kannalta merkittävät yritykset julkistavat tulokset. Tärkeitä talouslukuja tulee julki ja lisäksi Fed tekee korkopäätöksensä. Moni näistä voi kääntää pörssin suunnan.

markkinaympäristö osakkeet tulokset

Markkinaympäristö

Markkinatilanne on tehnyt täyskäännöksen tammikuussa joulukuun pessimismistä. Pääsyynä tähän on ollut Fed, joka muutti sävyä koronnostojen suhteen. Aiemmin Fed piti jääräpäisesti kiinni vuoden 2019 koronnostoista. Yhdessä kauppasodan ja heikentyneen talouskehityksen kanssa tämä oli myrkkyä osakemarkkinoille. Osakkeet kävivät joulun aikaan laajasti karhumarkkinassa (yli 20 %:n lasku).

Nyt tilanne on siis toinen, sillä markkinat ovat tulkinneet, ettei Fediä pidä pelätä vuonna 2019. Markkinat eivät odota yhtään koronnostoa vuodelle 2019, kun syyskuussa 2018 odotuksissa oli vielä 2-3 nostoa vuodelle 2019. Fed kokoontuu 30.1. kokoukseen, eikä tule nostamaan ohjauskorkoa nykytasosta. Huomio onkin pääjohtaja JeromePowellin lehdistötilaisuudessa. Hänen viestintä markkinoille on ollut epäonnistunutta, joten on todennäköistä, että Powell pitää puheensa suoraan lapusta ja pysyy tiukasti ennalta valituissa sananmuodoissa.

Riski-indikaattorimme on edelleen kohonneella tasolla, mutta riskien lyhyen tähtäimen suunta on alas päin. Kuluvalla viikolla julkistetaan useita talouslukuja, kuten USA:n BKT:n kasvu, työllisyysluvut, ostopäällikköindeksit, kuluttajaluottamus tai Euroopan ja USA:n keskuspankkien ilmoitukset. Jos nämä eivät muuta talouden isoa kuvaa tai lisää riskejä, on todennäköistä, että riski-indikaattorimme kääntyy vihdoin laskuun. Seuraa markkinatilannetta Markkinaympäristössä.

Riski-indikaattorin lyhyen tähtäimen suunta alas päin

Tuloskausi käynnissä

Käynnissä on myös tärkeä tuloskausi. Odotukset Q4:n ja koko vuoden suhteen ovat laskeneet. Tuloskauden alkumetrit ovat olleet kaksijakoiset. Osakekohtaiset tulokset ovat olleet ennusteita parempia, mutta liikevaihtokehitys heikkoa.

Tällä viikolla kotimaisista pörssiyrityksistä tuloksensa julkistavat: Wärtsilä, UPM, Stora Enso, Elisa ja Nokia. Odotukset etenkin Nokian suhteen ovat nousseet selvästi Ericssonin hyvien näkymien vuoksi. Lue ennakkoartikkelimme kovimmista tulosparantajista.

Yhdysvaltalaisista suuryrityksistä katseet ovat mm. Caterpillarissa, Applessa, Facebookissa, Microsoftissa, Amazonissa ja GE:ssä. Kaikki amerikkalaiset S&P 500 -indeksin yhtiöt löydät kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Osavuosikalenteri
 • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
 • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssäSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy