asuntosalkku listautuminen

Suursijoittajien ETF-rahavirrat kääntyivät osakemarkkinoilta korkosijoituksiin

ETF-rahavirtoja seuraamalla sijoittaja voi saada käsityksen siitä, mikä sijoituskohde on nyt suursijoittajien suosiossa. Suursijoittajat siirsivät panoksiaan osakemarkkinoilta korkomarkkinoille.

Julkaistu: 28.01.2019 Kirjoittaja:

ETF ETF-rahavirrat markkinaympäristö

Osakkeista siirrytty korkosijoituksiin epävarmoilla markkinoilla

Suursijoittajat ovat viimeisen kuukauden aikana vetäytyneet osakemarkkinoilta ja panostaneet enemmän korkosijoituksiin. Erityisesti eurooppalaiset osakkeet ovat olleet kärsijän sijassa. Kuukauden aikana nettorahavirtaukset Eurooppaan sijoittaviin osake-ETF:iin ovat olleet negatiiviset noin 1,9 miljardin euron verran.

Myös yhdysvaltalaisiin osakkeiin sijoittavissa ETF-rahastoissa nettorahavirrat olivat negatiiviset vahvojen edellisten kausien jälkeen. Yhdysvaltalaisista osake-ETF:ista nostettiin pois liki 6,6 miljardia euroa kuukauden aikana, kun edellisen kolmen kuukauden aikana yhdysvaltalaisiin osakkeisiin nettovirtasi yli 35 miljardia euroa.

Nettovirtaukset pois Japanin osakemarkkinoilta vaikuttavat oleman hidastumassa. Edellisen kuukauden aikana Japanista lähti pois 213 miljoonaa euroa ja kuuden kuukauden aikana noin 4 miljardia euroa.

Erittäin mielenkiintoista on se, että kehittyville markkinoille sijoittaviin ETF-rahastoihin on nettovirranut poikkeuksellisen paljon suursijoittajien rahaa. Kuukauden aikana nettovirtaukset olivat yli 8,6 miljardia euroa, mikä on huomattavasti volatiilissä markkinatilanteessa. Tätä selittänee se, että useiden toimijoiden mukaan (mm. Blackrock, Goldman Sachs) kehittyvät markkinat tarjoavat nyt hyvin houkuttelevaa tuottopotentiaalia.

Kategorioihin sopivat ETF:t löydät helposti uudesta ETF-työkalustamme!

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Vakaat sektorit houkuttelevat – syklisiltä rahaa vedetty pois

Osakesektoreissa sijoittajat ovat allokoineet varojansa pois korkeamman riskin sektoreilta, kuten teknologiasektorilta ja sykliseltä kulutukselta, ja sijoittaneet turvallisempiin telekommunikaatiosektorille ja yhdyskuntapalvelusektorille. Telekommunikaatiosektorille nettovirtasi kuukauden aikana vähän reilu 800 miljoonaa euroa. Suurin nettovirtaus ulos oli teknologiasektorilla, josta nettovirtasi pois jopa yli 2,3 miljardia euroa ja edellisen kuuden kuukauden aikana yli 7 miljardia euroa. Muita suuria nettovirtauksia koettiin energiasektorilla ja rahoitussektorilla, mistä molemmista nettovirtasi ulos 1,5 miljardia euroa.

Korkomarkkinat vetävät paljon rahaa sisään

Korkoihin sijoittavissa ETF-rahastoissa kautta linjan kaikki kohteet olivat suursijoittajien silmissä houkuttelevia. Erityisesti eurooppalaiset korkopaperit ovat ollet suosiossa. Kuukauden aikana eurooppalaisiin ETF-korkosijoituksiin nettovirtasi rahaa sisään yli 2,1 miljardia euroa. Myös kehittyvien markkinoiden lainat ovat kiinnostaneet. Nettovirtaukset kehittyvien markkinoiden korko-ETF:iin olivat kuukaudessa 1,8 miljardia euroa.

Lainaluokissa yrityslainojen suosio on nousussa. Valtionlainat ovat luokkana muita korkoluokkia selvästi suurempi ja edelleen suosituin. Kuukauden aikana yrityslainoihin sijoittaviin ETF:iin virtasi noin 3,4 miljardia euroa, kun valtionlainoihin virtasi yli 9 miljardia euroa.

Johtopäätökset ja TOP-10 ETF:t

Viimeisen kuukauden aikana suursijoittajat tekivät täyskäännöksen kehittyneiden markkinoiden osakkeissa. Tähän syynä on joko se, että joulun markkinaromahdus säikäytti sijoittajat ja salkkujen riskejä lasketaan tai se, että sijoittajat pitävät tammikuun nousua liian rivakkana ja pelkäävät uutta laskua.

Jälkimmäistä teoriaa ei tue se, että rahaa virtasi kehittyvien markkinoiden osakkeisiin. Näitä pidetään tyypillisesti länsimarkkinoita riskisempänä. Ehkä kyseessä on salkkujen uudelleenpositiointi uuden vuoden alussa. Varoja siirretään matalamman valuaation ja korkeamman tuotto-odotuksen markkinoille.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeiluNorthcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


asuntosalkku listautuminen

Image


nordic lights yleisöanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy