Osaketyökalun tuotot vuonna 2018

Osaketyökalumme murskaa numeroita ja pisteyttää osakkeita. Parhaimmat pisteet saaneet osakkeet ovat voittaneet indeksit.

osaketyökalu osakkeet

Julkaisimme Osaketyökalumme vuonna 2014. Työkalu pisteyttää osakkeet sijoitustutkimuksessa löydettyjen kuuden faktorin perusteella: momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Työkalu laskee kokonaispisteet osakkeille ja korkeimmat pisteet saaneet osakkeet ovat houkuttelevimpia.

Osaketyökalun TOP-osakkeiden tuotot suhteessa indeksiin

Vuoden 2014 kesäkuusta lähtien olemme seuranneet parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat systemaattisesti voittaneet vertailuindeksit, kuten allaolevasta taulukosta voi havaita. Esimerkiksi TOP-5 -osakkeet ovat tuottaneet  20 % vuodessa. Helsingin pörssin 25 vaihdetuinta osaketta sisältävä HEX 25 -indeksi on tuottanut 8,7 % vuodessa.

 

TOP-osakkeet ovat olleet keskimääräistä matalariskisempiä

Laskuvuosina TOP-osakkeet ovat laskeneet vähemmän kuin indeksit. Myös niiden volatiliteetti on ollut matalampi. Nykyisen TOP 5 -listan volatiliteetti vuoden ajalta on 20,8 %, kun 116 osakkeesta koostuvan Osaketyökalun keskimääräinen volatiliteetti on jopa 31,1 %.

Tämän hetken TOP3-osakkeet

Tällä hetkellä Osaketyökalumme kärjessä ovat eQ (83 pistettä), Nokian Renkaat (82 pistettä) ja Olvi (79 pistettä).

 

eQ:n kolmannen kvartaalin liikevaihto oli 10,2 M€ (ennuste 10,0 M€) ja liikevoitto 5,6 M€ (ennuste 5,0 M€). Palkkiotuotot kasvoivat selvästi. Kasvu on ollut erityisen voimakasta kiinteistö- ja Private Equity -varainhoidossa. Näkymät hyvät.

Nokian Renkaiden kurssia on tukenut öljyn hinnanlasku, joka laskee Nokian Renkaiden kustannuksia ja parantaa kannattavuutta. Q3:lla liikevaihto oli 356,9 M€ (analyytikoiden ennuste 381,0 M€) ja liikevoitto 85,9 M€ (ennuste 95,8 M€). Vuonna 2018 liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan olevan samalla tasolla tai hieman korkeammat verrattuna vuoteen 2017 johtuen jatkuneesta negatiivisesta valuuttavaikutuksesta.

Olvin suoritus Q3:lla oli vahva. Liikevaihto oli 110,7 M€ (analyytikoiden ennuste 107,7 M€) ja oikaistu liikevoitto 18,9 M€ (ennuste 18,0 M€). Liiketoiminta kehittyi kolmannella kvartaalilla vahvasti koko konsernissa. Suomessa hyvää liiketoiminnallista kehitystä auttoi heinäkuussa ja elokuussa lämpimänä jatkunut kesä, joka kasvatti erityisesti alkoholittomien juomien menekkiä. Olvi arvioi konsernin vuoden 2018 myyntivolyymin, liikevaihdon ja liikevoiton kasvavan hieman edellisvuoteen verrattuna.

Siirry Osaketyökaluun tästä!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT
YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy