Rovio teki Q3:lla enemmän tulosta kuin muut ohjelmistoyritykset yhteensä

Rovion Q3 oli etenkin liiketuloksen osalta positiivinen yllätys. Tasosta kertoo se, että liiketulos oli suurempi kuin 12 teknologiayrityksen yhteenlaskettu liiketulos.

osakkeet Rovio

Rovion tulos

Rovion Q3 ylitti analyytikkojen ennusteet. Liikevaihto oli 71,0 M€  ja oikaistu liiketulos 10,4 M€. Vertasimme Rovion liiketulosta muihin kotimaisiin teknologiayrityksiin. Laskimme 12 päälistan teknologia-alan yritysten liiketuloksen yhteen. Yhtiöt olivat: Aspocomp, Basware, Digia, F-Secure, Incap, Innofactor, SSH, Solteq, QPR Software, Qt Group, Tecnotree ja Teleste. Näiden kertaluonteisista kuluista oikaistu liiketulos oli yhteensä 9,4 M€. Rovion liiketulos oli siten 1,0 M€ suurempi kuin muiden pienten ja keskisuurten teknologiayritysten. Vertailusta jätettiin pois vain suuryhtiöt Tieto ja Nokia.

Rovion liikevaihto oli viime vuoden tasolla kasvaen 0,5 %. Liiketulos moninkertaistui. Uusien käyttäjien hankinta oli jossain määrin kalliimpaa kuin edellisellä vuosineljänneksellä, minkä vuoksi yhtiö investoi käyttäjähankinaan vähemmän tällä vuosineljänneksellä. Angry Birds Friendsin tuotti luotettavasti. Angry Birds 2 on pitänyt asemansa eniten rahaa tekevien pelien listoilla ja näin ollen tarjoaa hyvän pohjan ensi vuodelle. Angry Birds 2 -elokuva on saapumassa markkinoille. Roviolla on tällä hetkellä 12 peliprojektia eri kehitysvaiheissa ja ensi vuonna tavoitteena on julkaista vähintään kaksi peliä. Rovio tarkensi koko vuoden näkymiään. Rovio-konsernin liikevaihdon odotetaan olevan 280-290 miljoonaa euroa (aikaisempi näkymä 260-300 miljoonaa euroa) ja vertailukelpoisen liikevoiton olevan 10-11 prosenttia liikevaihdosta (aikaisempi näkymä 9-11 prosenttia). Näin ollen Q4:n liikevaihto on noin 77 M€ ja liiketulos 5 M€.

Sijoittajan näkökulmasta

Rovion pörssitaival alkaa näyttää elonmerkkejä ja hyvä tulos palkittiin kurssinousulla. Roviolla on hyvät edellytykset jatkaa nousutrendissä. Liiketoiminta ei ole suhdanneherkkää, vaan riippuu menestymisestä kilpaillussa pelimarkkinassa. Pitempi kurssinousu ja 10 euron kurssitaso edellyttää kuitenkin sijoittajien luottamuksen palauttamista. Tähän tarvitaan useampi odotuksia parempi kvartaali, liikevaihdon kasvu ja korkea kannattavuus.

Rovion kurssinousu olisi voinut olla kovempikin. Osavuosikatsauksesta löytyi kuitenkin pari tahraa. Ensinnäkin ohjaus koko vuodelle ja siten viimeiselle kvartaalille oli vaisu. Toisekseen yhtiön pelisegmentin operatiiviset luvut laskivat. Pelaajamäärät kehittyivät negatiivisesti. Johdon kommenttien perusteella vuodesta 2019 voi tulla parempi. Tähän ei kuitenkaan aiempien pettymysten jälkeen voi suorilta uskoa.

Lue myös aiempi analyysimme peliyhtiöistä.

Lähde: Rovion osavuosikatsausSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


3.6.2020 13:20 | Sijoittaja.fi
Parhaimmat kasvuyhtiöt Suomesta ja maailmalta

2.6.2020 20:28 | Timo Heikkilä
Pörssin kolme kuuminta osaketta


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy