Tekoäly muuttaa toimialoja – mitä sijoittajan täytyy tietää tekoälystä?

Sijoittaja.fi järjestää Sijoitus Investin iltatilaisuuden torstaina 22.11. Aiheena on tekoäly ja teknologiatrendit sijoittajalle. Mitä sijoittajan täytyy tietää tekoälystä?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittaja.fi järjestää Sijoitus Investin iltatilaisuuden torstaina 22.11. Aiheena on tekoäly ja teknologiatrendit sijoittajalle. Mitä sijoittajan täytyy tietää tekoälystä?

Tekoäly muuttaa kaiken

Tekoäly on tietokoneen tai ohjelmiston ihmismäistä älykkyyttä. Tekoäly voidaan jakaa heikkoon ja vahvaan tekoälyyn.

  • Heikko tekoäly on rajoitettua ja se ratkaisee tietyn sovellusalueen ongelmia, kuten puheen tai kuvantunnistusta.
  • Vahva tekoäly on lähellä ihmisen älykkyyden tasoa ja osaa inhmillisiä asioita, kuten tehdä ruokaa, ajaa autoa, oppia kieliä.
  • Super tekoälyllä tarkoitetaan sitä, kun tekoäly ylittää ihmisen älykkyystason.

Tekoälyohjelmisto vaatii valtavan määrän taustadataa, muistia ja laskentatehoa. Tekoäly onkin kehittynyt nopeasti 2010-luvulla tietokoneiden laskentatehon kasvaessa merkittävästi.

Nykyään käytössä on lukuisia sovelluksia, jotka hyödyntävät tekoälyä, kuten Applen Siri, Googlen puheentunnistus, Netflixin ohjelmaehdotukset jne.. Usein tekoälyllä toimiva sovellus syrjäyttää ihmisen tekemän työn, kuten chatbotit sekä asiakaspalvelurobotit. Näiden sovellusten ja käyttökohteiden määrän ennustetaan kasvavan ekspontentiaalisesti tulevaisuudessa.

Käytännössä tekoälyn kehitys tarkoittaa sitä, että useilla työpaikoilla tekoälyä hyödyntävät ohjelmistot ja robotit korvaavat ihmisen. Se myös tarkoittaa sitä, että tekoälyn kehityksessä kärkeä olevat yritykset saavat merkittävän kilpailuedun.

Mitä sijoittajan täytyy tietää tekoälystä?

Sijoittajan pitää olla tästä maailmaa mullistavasta trendistä tietoinen. Miten tekoäly tulee muuttaamaan omistamiesi osakkeiden toimialoja ja kilpailutilannetta? Mitkä yhtiöt ovat kehityksen kärkeä? Mitä riskejä tekoälyn kehitys tuo perinteisille toimijoille?

Sijoitus Investin iltatilaisuudessa aiheena Teknoäly ja teknologiatrendit sijoittajalle

Tule kuuntelemaan Sijoitus Investin iltatilaisuuteen teknologian trendeistä ja tekoälystä. Tekoälystä puhumassa on yksi Suomen kovimmista tekoälyosaajista Jussi Ahola Siili Solutionsista. Teknologian trendeistä puhumassa Timo Smura Verto Analytics Inc:sta.

Iltatilaisuus torstaina 22.11. klo 17.00 – 19.30

Ilmoittaudu iltatilaisuuten tästä!

Tekoälystä puhumassa palveujohtaja Jussi Ahola Siili Solutonsista

Jussi Ahola on kokenut data-analytiikan moniottelija, jonka intohimona on liiketoimintaongelmien ratkominen koneoppimisen ja tekoälyn avulla. Hänellä on yli 20 vuoden käytännön kokemus datapohjaisten ratkaisujen toteuttamisesta eri käyttötapauksiin ja toimialoille. Hänen erityisosaamistansa on ratkaisujen implementointi, niiden integroiminen varsinaisiin liiketoimintaprosesseihin sekä käyttöönottoon liittyvän muutoksenhallinnan konsultointi. Jussi on tehnyt työuransa tutkimus- sekä konsultointimaailmassa ja nykyisin hän työskentelee Siilillä palvelukehitysjohtajana vastuullaan data- ja tekoälyratkaisut.

Siili Solutions on Helsingin pörssin nopeimmin kasvaneita ohjelmistoyrityksiä. Yhtiön liikevaihto on viimeisen viiden vuoden aikana lähes nelinkertaistunut. Siili toimii strategian, teknologian, tekoälyn, ohjelmistoautomaation, informaationhallinnan, designin ja osaajavuokrauksen alueilla.

Sijoitus Invest 22.-23.11.2018 Helsingin Messukeskus

SijoitusInvest on Suomen suurin sijoitustapahtuma. Sijoittaja.fi järjesti iltatilaisuuden myös viime vuonna ja se oli menestys. Paikalle ilmoittautui yli 1200 sijoittajaa. Ilmoittaudu iltatilaisuuteen!

Sinua voisi kiinnostaa
Tesla osake
Teslan osakkeen syöksykierteelle loppu – sijoittajat innostuivat Q1-tuloksesta
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Tekoälyuutiset: Tekoälymalli, joka osaa lukea puhelimen näyttöä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat