TOP 10 tuloskoneet maailmalta

Sijoittajan kannattaa usein sijoittaa yhtiöihin, jotka parantavat tulosta. Tässä TOP 10 -lista kv-osakkeista, joilla on vahva tulostrendi ja ovat myös muilla mittareilla houkuttelevia sijoituskohteita.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Sijoittajan kannattaa usein sijoittaa yhtiöihin, jotka parantavat tulosta. Tässä TOP 10 -lista kv-osakkeista, joilla on vahva tulostrendi ja ovat myös muilla mittareilla houkuttelevia sijoituskohteita.

Osakevalintatyökalustamme löytää moneen eri sijoitustyyliin sopivia osakkeita ja näille relevantteja tunnuslukuja. Kannattavuustrendi on hyvä mittari yrityksen kilpailukyvystä nykypäivän markkinoilla. Viime vuosina pörssiyritysten laskeva tuloskasvu on rakennettu pitkälti kulukurin varaan, eikä niinkään lisääntyneeseen myyntiin. Aivan viime kuukausien aikana taloudesta on tullut selviä positiivisia merkkejä talouden kiihtymisestä. Myös käynnissä oleva tuloskausi on yllättänyt maailmalla positiivisesti. Talouden kiihtymisestä tuleva kasvava liikevaihto on mannaa pörssiyrityksille, jotka ovat valmiiksi tehokkaita toimissaan.

Alla on lista kannattavuustrendiltään parhaimmista kansainvälisistä yrityksistä, jotka ovat järjestetty kokonaispisteiden mukaan paremmuusjärjestykseen. Listan yritysten on tullut saada täysi kymppi kannattavuustrendistä, mutta listaan on sovellettu kriteerinä myös kaupankäynnin helppoutta. Listalta on siis poistettu yritykset, joiden pääasiallinen listauspaikka on ollut Kiinassa, tai muualla Aasiassa. Lue lisää osakevalintatyökalun pisteytyksestä!

20170203-kannattavuustrendi

Listalta poimittuna löytyy suomalaisille sijoittajalle tuttu yhtiö: Citycon. Citycon on vähäriskinen arvoyhtiö, joka on monen ulkomaalaisen finanssitalon seurannass, mutta jakaa analyytikkojen mielipiteitä. Esimerkiksi DNB Markets antoi Cityconille tammikuussa ostosuosituksen 2,7 €:n tavoitehinnalla, kun taas Goldman Sachs muutamaa päivää myöhemmin antoi myyntisuosituksen 2,07 €:n tavoitehinnalla. Citycon löytyy myös suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärjestä. Osavuosikatsauksen Citycon julkistaa 9.2.

Myös Goldman Sachs ja Microsoft ovat monelle sijoittajalle tuttuja ja usean sijoittajan salkussa. Goldman Sachsille ja Microsoftille ennustetaan hyvää vuotuista tuloskasvua (EPS:n 3-5 v kasvuennuste alla). Goldman Sachsille se on 13 % vuodessa ja Microsoftille 9 %. Microsoftin analyytikkoseuranta on runsasta ja analyytikoista noin 71 % antaa Microsoftille ostosuosituksen. 24 % käskee pitämään ja 5 % myymään.

20170203-tunnusluvut

Muut yllä olevat osakkeet ja muita omien kriteerien mukaisia osakkeita löydät Osakevalintatyökalustamme. Osakkeiden valintatyökalussa mukana myös valmiit sijoitusideat, joista voit poimia valintamme eri sijoitustyyleistä.

20170203-sijoitusideat

 

Sinua voisi kiinnostaa
Viikon kasvuosake: Puuilon osakkeella on vahva momentti päällä
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat