Päivän osakepoiminta: Tokmannissa käänne tapahtunut

Tokmanni listautui Helsingin pörssin huhtikuussa 2016. Osakkeen listautumishinta oli 6,70 euroa. Nyt hinta on vain hiukan yli listautumishinnan. Osakkeella on ollut ylä- ja alamäet. Onko nyt ylämäen vuoro?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tokmanni listautui Helsingin pörssin huhtikuussa 2016. Osakkeen listautumishinta oli 6,70 euroa. Nyt hinta on vain hiukan yli listautumishinnan. Osakkeella on ollut ylä- ja alamäet. Onko nyt ylämäen vuoro?

Kurssikehitys

Tokmannin osake kävi listautumisen jälkeen jopa 11 eurossa maaliskuussa 2017. Vuoden 2017 ensimmäisen kvartaalin tulos oli pettymys. Siitä alkoi 12 kuukautta kestänyt alamäki. Nyt johdon mukaan käänne positiiviseen on tapahtunut.

Q1/2018 tulos

Vuoden 2018 ensimmäisellä kvartaalilla Tokmannin liikevaihto oli 174,0 M€ (ennuste 167,9 M€) ja liiketulos -2,8 M€ (ennuste -1,8 M€). Johto oli tyytyväinen liikevaihdon vahvaan, 10,9 %, kasvuun. Myönteistä kehitystä tuki pääsiäisen ajoitus. Johdon mukaan vuosi 2017 oli haastava vuosi ja nyt käänne on tapahtunut.

Ohjeistus ennallaan. Vuonna 2018 Tokmannin liikevaihto kasvaa hyvin ja vertailukelpoinen käyttökatemarginaali paranee. Yhtiö jatkaa toimenpiteitä kasvun ja kannattavuuden parantamiseksi vuoden 2018 ohjeistuksen ja pidemmän aikavälin tavoitteiden mukaisesti.

Sijoittajan näkökulmasta

Tokmannin tavoitteena on jatkaa asemansa vahvistamista Suomen ja Pohjoismaiden suurimpana halpakauppana hyödyntämällä keskeisiä kilpailuetujaan: edulliseksi koettua hintamielikuvaa, houkuttelevaa ja laajaa tuotevalikoimaa sekä hyvää asiointikokemusta. Tokmanni tähtää vakaaseen ja kannattavaan pitkän aikavälin kasvuun.

  • Tokmannin pitkän aikavälin tavoitteena on vähitellen nostaa oikaistu käyttökatemarginaali noin 10 prosenttiin myyntikatemarginaalia parantamalla ja pitämällä liiketoiminnan kulut nykytasolla suhteessa liikevaihtoon.
  • Yhtiön tavoitteena on jakaa noin 70 prosenttia nettotuloista osinkoina ottaen kuitenkin huomioon pääomarakenteen, taloudellisen tilanteen, yleisen talous- ja liiketoimintatilanteen sekä tulevaisuudennäkymät.

Osake houkuttelee

Tokmanni otettiin uutena osakkeena mukaan Osaketyökaluumme. Osake saa 56 pistettä, mikä on keskiarvoa houkuttelevampi. Tokmannin arvostusluvut ovat houkuttelevat ja osinkotuotto erinomainen. Yhtiö saa myös hyvät pisteet kannattavuustrendistä. Tokmannin liikevoitto-% on parantunut kahtena perättäisenä kvartaalina.

Osavuosikatsauksen kooste, tärkeimmät tunnusluvut ja sijoittajan näkökulma Osaketyökalusta. Siirry työkaluun, kirjoita hakukenttään Tokmanni ja avautuu yhtiön tiedot. Tietosivu -välilehteä klikkaamalla avautuu yhtiökohtaiset tiedot.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Fortum arvioi sen näkymien heikentyneen
Analyysi: Fortumin osake nousussa kaksijakoisen tuloksen jälkeen
Analyysi: Fortumin osake vain laskee – taustalla kaksi syytä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat