New call-to-action

Sijoittaja.fi tutki lähihistorian pörssin korjausliikkeet, mitkä omaisuusluokat suojaavat salkkua?

Vuoden 1999 jälkeen osakemarkkinoilla on ollut reilu kymmenen yli 10 %:n laskumarkkinaa. Tutkimme, paljonko osakemarkkinat laskivat näissä tapahtumissa, ja millä omaisuusluokilla sijoittaja olisi saanut turvaa laskumarkkinassa.

Julkaistu: 15.06.2022 Kirjoittaja:

korko markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat

Lähihistorian korjausliikkeet

Viimeisen noin 20 vuoden aikana olemme nähneet yli kymmenen pörssin korjausliikettä. Syvimmät ovat olleet IT-kuplan puhkeaminen ja finanssikriisi. IT-kuplan aikaan maailman osakkeet laskivat 58,9 % ja finanssikriisissä 55,9 %.

2010-luvun nousujaksoonkin sisältyi neljä korjausliikettä – vuosina 2010, 2011, 2015-2016 ja 2018. 2020-luvun heti kärkeen koronapandemian synnyttämä markkinaturbulenssi tiputti maailman osakkeita huimat 33,9 %. Tämä on viimeisen yli 20 vuoden ajanjakson kolmanneksi syvin korjausliike. Pandemian myötä alkanut hurja talouden elvyttäminen johti todella jyrkkään osakemarkkinoiden nousuun, jota ollaankin tänä vuonna saatu maksella takaisin. Kuluvan vuoden karhumarkkinassa maailman osakkeet ovat laskeneet merkittävät 22,6 %, eli meneillään on toiseksi syvin korjausliike kymmeneen vuoteen.

Kuvaaja: Yli 10 % korjausliikkeet maailman osakkeissa (MSCI World -osakeindeksi)

Mitkä omaisuusluokat suojaavat osakesalkkua?

Jäsenille suunnatussa osiossa kerromme tutkimuksemme tulokset ja ETF-valinnat omaisuusluokkiin. Liity jäseneksi!

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy