Northcrypto

Sijoitusteema vuodelle 2018: kiinteistösijoitusyhtiöt

Yksi vuoden 2018 sijoitusteemoistamme on kiinteistösijoitusyhtiöt. Mielestämme kiinteistöt sopivat nykyiseen alhaisten korkojen ja matalien tuotto-odotusten markkinaympäristöön.

Julkaistu: 12.01.2018 Kirjoittaja:

ETF kiinteistösijoitusyhtiöt REIT sijoitusideat Sijoitusteemat 2018

Markkinatilanne

Markkinakonsensus odottaa maailmantalouden kehittyvän positiivisesti vuonna 2018. Yhdysvalloissa korot nousevat. Markkinat odottavat 2-3 koronnostoa Fediltä vuonna 2018. EKP:n ei odotetan nostavan korkoja vuonna 2018. EKP:n elvytys kuitenkin vähenee vuonna 2018. Talous on siten normalisoitumassa vuoden 2008 finanssikriisin ja Euroopan velkakriisin jäljiltä.

Markkinaympäristö-osiossa olevat talouskasvuennusteet kertovat, että talouskasvuodotukset ovat nousseet kaikkialla maailmassa.

Osakkeiden ja korkoinstrumenttien tuotto-odotukset matalalla

Analyysimme johtopäätös on, että tuotto-odotukset perinteisissä omaisuusluokissa, osakkeissa ja koroissa, ovat matalat. Erityisesti listattujen korkoinstrumenttien näkymät ovat heikot keskuspankkien elvytyksen poistuessa ja korkojen noustessa. Osakkeiden tuotto-odotuksia laskevat korkeat arvostustasot. Tuloskasvunäkymät ovat kuitenkin hyvät.

Kiinteistösijoitusyhtiöiden tuotto-odotus on houkutteleva suhteessa osakkeisiin ja etenkin korkoihin. Alla oleva taulukko kertoo, että REIT:it ovat lisäksi historiassa tuottaneet hyvin korkojen noustessa. Vuotuistettuna tuotto on ollut 18,0 % valtionlainan koron noustessa 1,16 %-yksikköä.

Korkojen nousujaksot ja REITtien tuotot yhdysvalloissa

Kiinteistösijoitusyhtiöiden osuus sijoitussalkusta

Strategiamestari-mallisalkkumme on laajasti eri omaisuusluokkiin ja sijoitustyyleihin hajauttava salkku. Salkku hyödyntää globaalin sijoitustutkimuksen parhaita tutkimustuloksia tehokkailla ETF:illä. Salkku tarjoaa hyvin hajautetun vaihtoehdon tuottohakuiselle sijoittajalle, joka etsii kansainvälistä hajautusta laajasti läpi omaisuusluokkien.

Strategiamestarissa kiinteistösijoitusyhtiöiden paino on tällä hetkellä noin 10 %:ia. Olemme päivittämässä Strategiamestarin sisältöä nykyiseen markkinatilanteeseen. Nostamme kiinteistösijoitusyhtiöiden painoa salkussa.

Sijoittaja.fi:n valinnat

Sijoittaja.fi:n jäsenet voivat katsoa kotimaiset osake- ja ETF-valintamme kiinteistösektorille. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy