Viikon kasvuosake: Qt Group ylläpitää vahvaa kasvua

Qt Groupin osake on yksi Helsingin pörssin parhaista kasvuosakkeista. Osakkeella on hyvä momentti vahvojen kasvunäkymien myötä.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Qt Groupin osake on yksi Helsingin pörssin parhaista kasvuosakkeista. Osakkeella on hyvä momentti vahvojen kasvunäkymien myötä.

Qt Group parhaiden kasvuosakkeiden joukossa

Valitsimme tällä kertaa Qt Groupin osakkeen tarkempaan tarkasteluun viikon kasvuosakkeena. Qt Group on osana Helsingin pörssin parhaita kasvuosakkeita.

Qt Group on historiassa yltänyt vakuuttaviin liikevaihdon kasvulukemiin. Vuosi 2023 oli edellisvuosia maltillisemman kasvun aikaa, mutta myönteisten näkymien johdosta tulevilla vuosille odotetaan jälleen vahvaa kasvua sekä liikevaihdon että tuloksen osalta.

Vuonna 2024 yhtiö arvioi kasvattavansa liikevaihtoaan vertailukelpoisin valuutoin 20–30 % edellisvuodesta. Myös yhtiön taloudellisena tavoitteena vuoteen 2027 yltävällä strategiakaudella on ylläpitää 20–30 %:n vuosittaista liikevaihdon kasvua.

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä Qt Groupin kasvu jäi hieman ennustettua maltillisemmalle tasolle jakelulisenssien arvioitua heikomman myynnin vuoksi. Yhtiön liikevaihto kasvoi neljänneksellä 12,8 %. Vertailukelpoisin valuutoin kasvua oli 13,9 %.

Analyytikot odottavat tällä hetkellä raportoidun liikevaihdon yltävän noin 218 milj. euroon vuonna 2024, mikä tarkoittaisi noin 20 % kasvua. Osakekohtaisen tuloksen arvioidaan kasvavan noin 43 % edellisvuodesta, kun vuonna 2023 tuloskasvu jäi vaisuksi. Liikevaihdon ja tuloksen odotetaan jatkavan vahvaa kasvua myös vuonna 2025.

Qt Groupin historialliset liikevaihdon ja EPS:n kasvut, sekä analyytikoiden ennusteet vuosille 2024 ja 2025

Qt Groupin osake

Qt Groupin osake kävi alle 50 eurossa lokakuussa 2023, mutta näiltä tasoilta kurssi kääntyi vahvaan nousutrendiin. Osake on tuottanut viime lokakuun pohjista jo yli 80 %. 

Qt Groupin P/E-luku vuoden 2024 tulosennusteella mitattuna on tällä hetkellä noin 41 ja vuoden 2025 ennusteella mitattuna lukema on noin 33. Arvostustaso on kohtuullinen ennustettuun kasvutasoon nähden. Korkea arvostus toisaalta nostaa osakkeen kurssiriskiä ja osake voi reagoida herkästi tulevaisuuden kasvuodotuksien muuttuessa.

Qt Groupin osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Qt Groupin osake Osaketyökalussa

Osaketyökalun pisteytyksessä Qt Groupin osake saa tällä hetkellä hyvät kokonaispisteet (73). Erinomaisten kasvupisteiden lisäksi osake saa täyden kympin laadusta ja hyvät momenttipisteet. Kokonaisriskistä osake saa hieman matalammat pisteet (mitä matalammat pisteet sitä riskisempi osake).

Qt Group ei jaa osinkoa ja keskimääräistä korkeampien arvostustasojen vuoksi osake saa matalat arvo- ja osinkopisteet.

Qt Groupin pisteet Osaketyökalussa

Tutustu parhaisiin kasvuyhtiöihin

Sijoittaja360:n Sijoitusideat -osioon on kerätty useita valmiita listoja ja mallisalkkuja, ja myös parhaiden kasvuyhtiöiden lista löytyy sivuilta. Klikkaamalla ”Katso lista työkalussa” -painiketta saat kätevästi parhaat kasvuosakkeet tarkasteluun Osaketyökalussa.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat