Warren Buffettin salkun muutokset

Millaisia muutoksia Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway teki vuoden ensimmäisellä kvartaalilla salkkuunsa?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Millaisia muutoksia Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway teki vuoden ensimmäisellä kvartaalilla salkkuunsa?

Warren Buffettin salkku

Maailman seuratuimman sijoittajan Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway teki merkittäviä muutoksia salkun sijoituksiin vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Buffett osti 6,7 miljardin dollarin arvosta vakuutusjätti Chubbin osakkeita ja vähensi painoa Applessa.

Warren Buffettin sijoitusyhtiötä Berkshire Hathawayta mallintava salkku löytyy eTorosta nimellä WarrenBuffett-CF tai Berkshire Hathaway*. Salkun muutokset on julkaistu 16.5. eTorossa.

Berkshire Hathawayn suurimmat omistukset

Salkun suurimpana sijoituksena pysyy Apple, jonka paino on noin 41 prosenttia salkusta. Muutokset salkussa olivat lopulta hyvin maltillisia. Salkun 0,4 prosentin myynnit tai ostot kvartaalin aikana liikuttavat Buffettin sijoitusyhtiön salkkua paljon vähemmän kuin Applen yhden päivän kurssimuutos.

Buffettia rajoittaa salkun valtava lähes 900 miljardin dollarin markkina-arvo. Yhtiö ei voi käytännössä ostaa kovin suuria määriä keskisuurista yhtiöistä, sillä muuten omistusosuus ja riski kasvaisi suhteessa liian suureksi.

Salkun kuusi suurinta omistusta ovat noin 77 prosenttia salkun arvosta.

  • Apple (AAPL) – 135,4 miljardia dollaria (40,7 % salkusta)
  • Bank of America (BAC) – 39,2 miljardia dollaria( 10,9 % salkusta)
  • American Express (AXP) – 34,5 miljardia dollaria (9,4 % salkusta)
  • Coca-Cola – 24,5 miljardia dollaria (6,8 % salkusta)
  • Chevron (CVX) – 19,4 miljardia dollaria (5,1 % salkusta)
  • Occidental Petroleum (OXY) – 14,9 miljardia dollaria (4,0 % salkusta)

Ostot Warren Buffettin sijoitusyhtiön salkussa

Chubb Limeted

Berkshire Hathaway paljasti ensimmäisen neljänneksen aikana uuden 6,7 miljardin dollarin osuuden vakuutusjätti Chubbista, mutta oli itse asiassa avannut position jo vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Berkshire Hathaway oli saanut Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolta (SEC) luottamuksellisen kohtelun positiolle, joten sen ei tarvinnut paljastaa sitä, kun se vielä kerrytti osuutta yhtiössä.

Liberty Sirius 

Berkshire Hathaway lisäsi merkittävästi osuuttaan Liberty Sirius XM:n A- ja C-sarjan osakkeissa ensimmäisen neljänneksen aikana. Se kasvatti A-sarjan osakkeiden osuuttaan yli 62 prosentilla ja C-sarjan osakkeiden osuuttaan yli 51 prosentilla. Yhdistetty osuus oli noin 2,9 miljardin dollarin arvoinen maaliskuun lopussa.

Occidental Petroleum (OXY) 

Berkshire Hathaway lisäsi myös hieman osuuttaan Occidental Petroleumissa ensimmäisen neljänneksen aikana ja kasvatti osuuttaan hieman alle 2 % ja piti hallussaan yli 248 miljoonaa osaketta, joiden arvo oli 16,1 miljardia dollaria maaliskuun lopussa.

Occidental Petroleum on yksi suurimmista Yhdysvaltojen öljy- ja kaasuyrityksistä. Buffett on omistanut Occidentalia vuodesta 2019 lähtien, kun Berkshire Hathaway auttoi rahoittamaan Occidentalin 38 miljardin dollarin Anadarko Petroleumin yritysoston vuonna 2019. Oxyn osuus koko salkusta on nyt noin neljä prosenttia.

Myynnit Warren Buffettin sijoitusyhtiön salkussa

Apple

Berkshire Hathaway vähensi omistustaan Applesta, joka on Berkshiren ylivoimaisesti suurin sijoitus. Berkshire Hathaway myi noin 116 miljoonaa osaketta ja omistaa nyt suunnilleen 789,4 miljoonaa osaketta, joiden arvo oli yli 153,5 miljardia dollaria. Buffett kertoi osakkeenomistajille Berkshiren vuosikokouksessa, että hän odottaa Applen olevan yksi pääomistuksista vielä vuosien ajan.

Applen paino on Berkshire Hathaway salkussa 40,7 prosenttia ja omistusosuus Applesta noin 5,1 prosenttia.

HP

Berkshire Hathaway luopui kokonaan tietokone- ja oheislaitteiden valmistaja HP:n osakkeista ensimmäisen neljänneksen aikana, myyden yli 22 miljoonaa osaketta. Berkshire Hathaway oli vähentänyt omistustaan edellisinä neljänneksinä.

Chevron

Berkshire Hathaway vähensi olemassa olevaa omistusta energiayhtiö Chevronissa, joka on yksi Berkshire Hathawayn suurimmista sijoituksista, noin 5,1 prosentin painolla. Berkshire Hathaway omistaa nyt noin 123 miljoonaa osaketta, joiden arvo on nyt noin 19,1 miljardia dollaria ja omistusosuus Chevronista 6,7 prosenttia.

Sirius XM Holding

Berkshire Hathaway vähensi omistustaan satelliittiradioyhtiö Sirius XM Holdingsissa noin yhdeksällä prosentilla ensimmäisen neljänneksen aikana. Berkshire Hathaway omistaa nyt noin 36,7 miljoonaa osaketta, joiden arvo oli noin 142,3 miljoonaa dollaria maaliskuun lopussa.

Louisiana-Pacific Corp

Berkshire Hathaway vähensi omistustaan Louisiana-Pacific Corpissa noin kuudella prosentilla ensimmäisen neljänneksen aikana. Berkshire Hathaway on hallussaan 6,6 miljoonaa osaketta, joiden arvo on nyt noin 614 miljoonaa dollaria. Berkshire Hathaway osti Lousiana – Pacificin osakkeita vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

Paramount Global

Berkshire Hathaway vähensi omistustaan Paramount Globalissa ensimmäisen neljänneksen aikana yli 88 prosentilla. Yhtiö on ostanut Paramount Globalia ensimmäisen kerran 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Buffett kertoi äskettäin osakkeenomistajille myyneensä koko omistuksen ja ottaneensa vastuun virheestä todeten, että Berkshire Hathaway oli menettänyt paljon rahaa Paramount sijoituksessa.

Paramountin osakkeen arvo oli vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä keskimäärin reilusti yli 30 dollaria. Paramountin kurssi on laskenut tasaisesti kahden vuoden aikana noin 60 – 70 prosenttia ollen nyt reilut 12 dollaria osakkeelta.

Warren Buffettin salkku eTorossa

eToron hallinnoima salkku mallintaa Berkshire Hathawayn sijoituksia. Salkku löytyy nimellä WarrenBuffett-CF tai Berkshire Hathaway* eToron alustalla. Jokainen eToron käyttäjä voi kopioida tämän salkun ja sijoittaa lähes samalla tavalla kuin maailman tunnetuin sijoittaja Warren Buffett. Minimisijoitus, jolla salkkua voi kopioida on 500 dollaria. Kopioimalla salkun samat sijoitukset, ostot sekä myynnit toteutuvat automaattisesti salkussasi. 

Salkun sijoitukset painotetaan kerran kvartaalissa. Warren Buffettin salkun kiertonopeus ei ole kovin suuri, joten salkku on hyvin lähellä Buffettin todellista sijoitusten jakaumaa. Salkku ei ole täydellinen kopio Buffettin salkusta, sillä useiden Buffettin omistusten painot ovat niin marginaaliset, ettei niitä pysty mallintamaan eTorossa. Useiden suurimpien osakkeiden painot ovat myös hieman todellista suuremmat, sillä eToron valikoimassa ei ole Tokion pörssin osakkeita, joita on Buffettin oikeassa salkussa noin 5,6 prosenttia.

Koko salkun tarkka sisältö näkyy esimerkiksi CNBC:n kautta.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että jos Berkshiren salkussa tapahtuu suuria muutoksia, ne näkyvät kopioitavassa salkussa vasta kolmen kuukauden päästä.

Warren Buffettin salkku eTorossa.

Warren Buffetin suurimmat sijoitukset. Kuva: eToro

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.
Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees
51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Seuraa parhaita sijoittajia ja sijoita alhaisilla kaupankäyntikuluilla

eTorossa Copy Portfolio- ja Smart Portfolio-ominaisuuksien avulla voit helposti kopioida parhaiden sijoittajien salkkuja, jolloin salkkusi tekee samat kaupat automaattisesti.

Jotta voit kopioida salkkuja eTorossa, tulee sinulla olla eToro-tili avattuna. Mikäli et ole vielä avannut tiliä, löytyy helppolukuihin ohje tilin avaamiseen täältä. Rekisteröityessäsi eToroon Sijoittaja.fi:n linkillä, saat kaikki neuvottelemamme edut käyttöösi.

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat