NVIDIAn veret seisauttava tulos sai muut tekoälyä vauhdittavat siruyhtiöt nousuun

Nvidian osake on noussut vuoden alusta jo 165 %. Yhtiö hyötyy erityisesti tekoälybuumista. Yhtiön tuore tulos oli veret seisauttava ja vanavedessä nousivat myös muut tekoälyosakkeet.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Nvidian osake on noussut vuoden alusta jo 165 %. Yhtiö hyötyy erityisesti tekoälybuumista. Yhtiön tuore tulos oli veret seisauttava ja vanavedessä nousivat myös muut tekoälyosakkeet.

NVIDIA

Nvidia on vuonna 1993 Kaliforniassa perustettu teknologiayritys, joka valmistaa puolijohteita, grafiikkaprosessoreita peli- ja yritysmarkkinoille, sekä erilaisia järjestelmäpiirejä muun muassa autoteollisuuden tarpeisiin. Datakeskukset ovat myös keskeinen osa yhtiön liiketoimintaa. Nvidian osake on ollut huimassa nosteessa viime aikoina, sillä prosessorit ovat avainasemassa tekoälykehityksessä.

NVIDIAn tulos

Nvidian tulos oli analyytikoiden odotuksia selvästi parempi ja vaikka yhtiön kurssi oli ehtinyt nousta vuoden alusta 110 prosenttia ponkaisi kurssi tulosjulkistuksen jälkeen vielä reilut 24 prosenttia. Yhtiön markkina-arvo hätyyttelee jo biljoonan dollarin rajapyykkiä. Nvidia on 940 miljardin markkina-arvolla maailman kuudenneksi suurin yritys. Nvidian tulosta nosti erityisesti datakeskussegmentin ennätyksellinen tulos 4,28 miljardin dollarin liikevaihdolla. Datakeskukset ovat tekoälyn keskiössä ja Nividia on tässä segmentissä maailman kärkiyritys.

 • Oikaisu osakekohtainen tulos 1,09$ (analyytikoiden konsensusennuste 0,92$)
 • Liikevaihto 7,19 miljardia dollaria (analyytikoiden konsensusennuste 6,52)
KUVA: appeconomy insights

Kuva: App Economy Insights

NVIDIAn siruja valmistaa TSMC

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) on maailman suurin puolijohdevalmistaja, joka tuottaa erilaisia ​​puolijohdekomponentteja eri käyttötarkoituksiin, kuten tietokoneisiin ja puhelimiin. Yritys perustettiin vuonna 1987 ja sen pääkonttori sijaitsee Taiwanissa.

TSMC:n asiakkaisiin kuuluu useita teknologiajättejä, kuten Apple, Nvidia, AMD ja Qualcomm.

TSMC:llä on erittäin vahva asema puolijohdeteollisuudessa, ja sen ennustetaan kasvavan merkittävästi seuraavien vuosien aikana, kun tekoälyn, 5G:n ja IoT:n kaltaiset teknologiat tulevat yleisemmin käyttöön. Siksi TSMC on houkutteleva sijoituskohde sijoittajille, jotka etsivät potentiaalisia pitkäaikaisia sijoitusmahdollisuuksia tekoälyalalta.

Tekoälystä hyötyvät siruosakkeet nousivat Nvidian vanavedessä

Nvidian tuloksen jälkeen monien muiden siruyhtiöiden kurssit lähtivät nousuun. NVIDIAn* tulosjulkistuksen jälkeen eritisesti TSMC* ja AMD* nousivat hurjasti. TSMC:n kurssi nousi jopa 12 prosenttia ja AMD reilut 11 prosenttia. Yhtiöiltä ei tullut mitään tiedotetta, joten nousu johtui täysin Nvidian tulosjulkistuksen yhteydessä kertomasta tekoälytrendin vaikutuksista sirumarkkinaan. Alla on muutamien tunnettujen puolijohdeosakkeiden elisiä kurssinousuja. Nvidia, TSMC ja AMD olivat vahvimpia. Myös Broadcomin kurssi nousi 7,3 prosenttia. Sitä vastoin Intelin kurssi laski. Tämän entisen teknologiatähden ei uskota pysyvän kehityksessä mukana. Tekoälymegatrendi näyttää repivän eroa alan johtavien ja perässähiihtäjien välillä.

eToron johtavat puolijohdeyhtiöt

Kuva: eToro


Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Nosta sijoitussalkun tuottoa hajauttamalla kansainvälisesti

Suomalaisten osakesijoittajien perisynti on puutteellinen hajautus. Aktiivisempienkin sijoittajien salkussa pääpaino saattaa olla kotimaisissa osakkeissa. Sijoittajan ei kannata yliarvioida kotikenttäetua. Yleensä salkun tuoton ratkaisee se, kuinka hyviä yhtiöitä salkussa on ja kuinka kattavasti se on hajautettu. Siksi hajauttaminen kansainvälisiin tunnettuihin eri alojen, kuten puolijohdeteollisuuden johtaviin osakkeisiin todennäköisesti nostaa sijoitussalkun tuottoa pitkässä juoksussa.

Tekoälyyn sijoittava salkku eTorossa

eToro on rakentanut tekoälyyn sijoittavan AI-Revolution* Smart Porfolion tämän vuoden alusta. Salkku on tuottanut erinomaisesti ja nousua on kertynyt on 32 prosenttia. Salkku on tosin uusi, mutta tietosivuilta näkee miten salkku olisi potentiaalisesti eri tuottanut vuodesta 2018 alkaen. Salkun pystyy kopioimaan 500 dollarilla, jolloin salkussa tehnyt muutokset tapahtuvat automaattisesti myös salkussasi. Nvidia on salkun toiseksi suurin sijoitus. Nvidia on myös toiseksi eniten noussut osake Palantirin jälkeen. 

Kaikki tässä artikkelissa mainitut yhtiöt löytyvät eToron valikoimasta.

eTorossa hajauttaminen on helppoa, koska sijoittaja voi ostaa myös osakkeiden osia. Esimerkiksi 380 dollarin arvoista NVIDIAn osaketta voi ostaa 10 dollarilla. Näin ollen viiteen tunnettuun johtavaan puolijohdeteollisuuden yhtiöön sijoittavan osakesalkun voi rakentaa jo 50 dollarilla.

Avaa tili eToroon alla olevan linkin kautta ja saat käyttöösi Sijoittaja.fi:n neuvottelemat edut.

eTorossa voit käydä kauppaa kaikilla tässä artikkelissa mainituilla yhtiöillä nolla kuluilla. Pienin talletus eToroon on 50 dollaria ja pienin sijoitus yksittäiseen osakkeeseen on 10 dollaria.


REKISTERÖIDY ETOROON*


eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 77 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistaä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
WIMAO
Sijoittajan valinnat