Kryptomarkkinakatsaus – Markkinan kasvuun uskotaan

Kryptovaluuttojen ja osakkeiden välinen korrelaatio on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen suurta, ja osakemarkkinoiden kova lasku on heijastunut kryptomarkkinoille. Kotimainen kryptovaluuttavälittäjä Northcrypto on kuitenkin havainnut positiivisia merkkejä markkinoilta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kryptovaluuttojen ja osakkeiden välinen korrelaatio on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen suurta, ja osakemarkkinoiden kova lasku on heijastunut kryptomarkkinoille. Kotimainen kryptovaluuttavälittäjä Northcrypto on kuitenkin havainnut positiivisia merkkejä markkinoilta.

Kryptomarkkina palautuu hiljalleen toukokuun romahduksesta

Toukokuussa kryptosijoittajat ovat saaneet pitää hatuistaan kiinni, kun Terra -kryptoekosysteemin romahtaminen sai useiden kryptojen hinnat selvään syöksyyn. Miljardeja dollareita pyyhkiytyi markkinoilta ja jopa suurimmat kryptovaluutat Bitcoin ja Ethereum laskivat kaksinumeroisia lukuja.

Pikkuhiljaa suosituimpien kryptojen kurssit ovat kuitenkin lähteneet kipuamaan ylöspäin. Miltä lähitulevaisuus näyttää kryptosijoittajan silmiin?

Suuret kurssiheilahtelut eivät ole mitään uutta

Vaikka kryptovaluuttojen viimeisin alamäki oli erityisen raju, eivät hurjat kurssimuutokset ole uusi asia. Alusta asti kryptovaluutat on mielletty todella korkean volatiliteetin omaavaksi omaisuusluokaksi. Tämä luo kryptosijoittamiselle ja kryptojen käyttämiselle oman riskinsä, mikä tulee ottaa huomioon, kun harkitsee kryptomarkkinoille liittymistä.

Vaikka viime viikkojen kurssiromahdus on ollut yksi pahimmista kryptovaluuttojen kohtaamista kriiseistä, se ei ole vaikuttanut isojen pelaajien näkemyksiin. Tästä hyvä esimerkki on se, että maanantaina 23.5, vain kymmenen päivää Bitcoinin pahimmasta kuopasta, muotijätti Balenciagan johto ilmoitti yhtiön vastaanottavansa jatkossa Bitcoinia ja Ethereumia sekä verkkokaupassaan että muutamassa kivijalkaliikkeissään Yhdysvalloissa. Balenciaga on jo aiemmin tutustunut lohkoketjujen sovelluksiin, kun yhtiön ilmoitti toukokuun alussa julkaisevansa NFT-malliston. Uusimmassa ilmoituksessaan aiheesta Balenciagan toimitusjohtaja Cédric Charbit sanoi muotitalon katsovan kryptoja pitkällä aikavälillä, eivätkä suuret heilahtelut kryptojen arvoissa ole mikään uusi asia.

Kotimaisessa kryptoskenessä uskotaan markkinan palaavan takaisin kasvuraiteille

Kryptovaluuttojen lasku on tuntunut myös kotimaisessa kryptoskenessä. Turkulaisen kryptovaluuttavälittäjä Northcrypton Private Banking-johtaja Mikko Soon kommentoi osakemarkkinoiden kovan laskun heijastuneen tämän vuoden aikana voimakkaasti kryptovaluuttamarkkinoille. Kryptojen ja osakkeiden välinen korrelaation on ollut poikkeuksellisen suurta.

Northcryptolla on kuitenkin havaittu positiivisia merkkejä kryptomarkkinoilta.

”Apaattisesta markkinatilanteesta huolimatta kryptovaluuttojen taustalla olevat fundamentit ovat kuitenkin voimakkaammat kuin koskaan aikaisemmin. Tällä hetkellä onkin lukuisia merkkejä siitä, että etenkin suursijoittajat ovat siirtyneet ostolaidalle ja ryhtyneet kasvattamaan kryptovaluuttaomistuksiaan. Tämä on historian saatossa ollut erinomainen indikaattori siitä, että laskun pohja saattaa olla jo lähellä.”

Mikko Soon – Head of Private Banking / Northcrypto

Vaikka kyyti markkinoilla on ollut tänä vuonna kylmää, on muun muassa Northcrypto onnistunut kasvattamaan toimintaansa kiitettävästi. Maailmalla yhä useampi yhtiö on tutustunut kryptovaluuttoihin ja pyrkinyt yhdistämään lohkoketjupohjaisia sovelluksia, kuten NFT:tä omaan liiketoimintaansa mitä kekseliäimmin tavoin. Kryptovaluuttojen aika ei siis todellakaan ole ohi.

Mikä on Northcrypto?

Northcrypto on suomalainen Finanssivalvonnan tarkkailun alainen kryptovaluuttapörssi. Vuonna 2018 Turussa perustettu Northcrypto ei ole uusi tekijä kryptomarkkinoilla, mutta se on lähiaikoina saanut reipasta nostetta ja kasvattanut käyttäjäkuntaansa. Yhtiöllä onkin tällä hetkellä jo 20 000 aktiivista käyttäjää.

Suomalaisen sijoittajan näkökulmasta Northcrypto on todella luotettava kryptovaluuttojen välittäjä. Finanssivalvonta on asettanut virtuaalivaluuttapalveluiden tarjoajille listan määräyksiä ja ohjeita, joita noudattamalla yhtiön toiminnan turvallisuus ja varmuus voidaan taata. Näihin määräyksiin kuuluu esimerkiksi oman asiakkaansa tunteminen (KYC, eli Know Your Customer), minkä takia Northcrypto vaatii asiakkailtaan tunnistautumista palveluun liittymisen yhteydessä.

Toukokuussa Northcrypto ilmoitti laajentavansa omistuspohjaansa ja vahvistavansa hallitustaan kahdella osakesijoittajille mahdollisesti tutulla nimellä – Jouni Hintikalla ja Aleksi Uusitalolla. Jouni Hintikka on raudan kova rahoitusalan ammattilainen, joka on ollut perustamassa muun muassa Fellow Pankkia. Hintikka toimii jatkossa Northcrypton hallituksen puheenjohtajana. Aleksi Uusitalo puolestaan on kokenut pääomasijoittaja ja hallitusammattilainen, joka on vaikuttanut muun muassa Surplus Gamesin hallituksessa. Nämä lisäykset tuovat reilusti uutta näkökulmaa ja osaamista Northcrypton johtoon.

Northcrypto soveltuu niin aloittelevalle kuin kokeneelle kryptosijoittajalle

Verrattuna moniin kilpailijoihinsa, Northcrypton tarjoamien palveluiden ja kryptovaluuttojen määrä pienemmästä päästä – kryptovaluuttapörssi tarjoaa tällä hetkellä mahdollisuuden sijoittaa seitsemään eri kryptovaluuttaan. Kaikki Northcryptossa välitetyt kryptot ovat olleet markkinoilla pitkään. Listalle kuuluvat Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Chainlink, Aave ja Polygon, sekä stablecoin USD Coin. Valtavan tuotekatalogin sijaan Northcrypto erottuu selvästi edukseen palvelun yksinkertaisuudella. Yhtiön käyttöliittymä on suomenkielinen, minkä lisäksi Northcrypto tarjoaa asiakaspalvelua ja tietoa kryptovaluutoista suomeksi. Tämä tekee Northcryptosta helpon alustan kryptosijoittamisen aloittamista harkitsevalle suomalaiselle sijoittajalle.

Myös kokeneemmalle kryptosijoittajalle Northcrypto on varteenotettava sijoitusalusta, sillä palvelun kulurakenne on varsin selkeä ja edullinen – kaikista kaupoista Northcrypto veloittaa 1 % kulun. Toisin kuin monet kilpailijat, Northcrypto ei veloita transaktion yhteydessä spreadejä, eikä yhtiö veloita mitään varallisuuden tallettamisesta palveluun. Varojen nostamisesta veloitetaan nostokulu, mutta myös ne ovat Northcryptolla hyvin maltilliset. Nostokulut vaihtelevat eri kryptovaluuttojen välillä, ja ne löytyvät alla olevasta taulukosta tai Northcrypton verkkosivuilta.

Northcrypton nostokulut.

Kryptosijoittamisen voi aloittaa vaikka kymmenellä eurolla

Northcryptolle uuden tilin luominen on helppoa. Palvelu pyytää tiliä luodessa vain nimi- ja osoitetiedot, sekä sähköpostiosoitteen. Tämän jälkeen tapahtuu Fivan vaatima virallinen tunnistautuminen, joka tehdään henkilötunnuksen ja pankkitunnistautumisen avulla. Tunnistautuminen on yhtä nopea kuin verkkopankkiin kirjautuminen, minkä jälkeen tili on aktiivinen ja valmis ensimmäisiä talletuksia varten.

Tallettamisen osalta Northcryptolla on käytössä välitön talletus sekä perinteinen SEPA-tilisiirto. Molemmat talletustavat ovat ilmaisia. Tärkein ero talletusmenetelmien välillä siirtonopeuden lisäksi on vähimmäistalletusmäärä – välittömällä talletuksella rahaa tulee siirtää Northcrypton tilille vähintään 100€ , kun taas perinteisellä pankkisiirrolla voi siirtää vaikka sentin kerrallaan.

Liity Northcryptoon!Tehty kaupallisessa yhteistyössä Northcrypto Oy:n kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
WIMAO
Sijoittajan valinnat