Osallistu osakeantiin!

Revenio nappasti Qt:lta kasvuyhtiöiden kärkipaikan

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Revenio Group ja Qt Group julkaisivat Q1-raporttinsa. Revenion suoritus oli parempi ja osake näyttää muutenkin näistä kahdesta hyperosakkeesta paremmalta juuri tällä hetkellä.

Julkaistu: 23.04.2021 Kirjoittaja:

osakkeet Qt Group Revenio Group sijoitusideat tulokset

Tuloskausi on käynnissä ja sijoittaja voi vertailla kotimaisten pörssiyhtiöiden suorituksia helposti Osaketyökalulla. Helsingin pörssin kaksi A-luokan kasvuyhtiötä, Qt Group ja Revenio Group, julkaisivat Q1-raportit. Molempien suoritukset olivat jälleen kerran vahvat, mutta tällä kertaa voiton vei Revenio Group.

Qt Groupin suoritus vahva, mutta heikkeni Q4:sta

Qt Groupin vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 34,3 % ja EBIT-% oli 20,6 %. Molemmat ovat erinomaisia lukuja, mutta heikkenivät Q4:sta.

Qt Groupin liikevaihto oli 23,4 M€ (ennuste 23,0 M€) ja liiketulos 4,8 M€ (ennuste 4,0 M€). Vaikka liikevaihdon kasvu ja EBIT-% heikkenivät edellisestä kvartaalista, Qt-konsernin liiketoiminta sujui vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä odotusten mukaisesti. Liikevaihdon vahva kasvu jatkui kaikilla maantieteellisillä alueilla, ja yhtiö on pystynyt järjestelmällisesti kasvattamaan solmimiensa kauppojen keskimääräistä arvoa. Liikevaihdon kasvun myötä yhtiön liiketoiminta oli vahvasti voitollista liiketuloksen ollessa 4 812 tuhatta euroa ja liikevoittomarginaalin ollessa 20,6 prosenttia toteutetuista kasvuinvestoinneista huolimatta. Koronavirusepidemia vaikuttaa edelleen moniin yhtiön asiakkaisiin negatiivisesti, mutta kokonaisuutena koronavirusepidemian vaikutukset yhtiön liiketoimintaan ovat toistaiseksi olleet kuitenkin verraten vähäiset. Qt Group pitää aiemmin annetun ohjauksen ennallaan.

Revenio Group oli todella kova

Revenio Groupilta osattiin odottaa vahvaa suoritusta Optomedin annettua positiivisen tulosvaroituksen ennakkoon. Suoritus olikin erittäin hyvä. Revenio Group tuskin koskaan on päässyt yhtä vahvaan orgaaniseen kasvuun. Liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuuttakurssein 44,5 % ja oikaistu EBIT-% oli 31,3 %.

Revenio Groupin liikevaihto oli 16,8 M€ (ennuste 15,3 M€) ja oikaisu liiketulos 5,2 M€ (ennuste 4,1 M€). Johdon mukaan silmänpaineen mittauslaitteiden ja antureiden kysyntä jatkui alkuvuonna vilkkaana. Silmänpohjan kuvantamislaitteiden myynti kääntyi kasvu-uralle positiivisempien näkymien myötä ja on osoittanut merkkejä elpymisestä Covid-19-pandemiaa edeltävälle tasolle. Maaliskuussa yhtiö tiedotti ostaneensa Oculon, joka on ohjelmistoalusta ja tukee Revenion etäterveydenhuoltoon keskittyvää strategiaa. Myynti kasvoi erittäin vahvasti kaikilla päämarkkinoilla. Ohjaus ennallaan.

Kumpaa osaketta ostaa?

Molemmat osakkeet ovat pystyneet erinomaiseen pitkän aikavälin tuottoon. Qt Groupin osake on tuottanut viimeisen 3 vuoden aikana 1605 % ja Revenio Groupin osake on tuottanut 309 %. Molemmat osakkeet ovat tavallaan myös oman menestyksensä vankeja. Osakkeet ovat niin suosittuja, että arvostuskertoimet ovat korkeat. Tämä asettaa riman erittäin korkealle liikevaihdon kasvun ja kannattavuuden suhteen ja rajoittaa osakkeiden tuottopotentiaalia jatkossa.

Alla oleviin arvostuskertoimiin peilaten Revenio Groupin pitäisi pystyä jatkossa yli 30 %:n kasvuun ja Qt Groupin yli 40 %:n kasvuun. Revenion EBIT-%:n pitää säilyä yli 30 %:n tasolla ja Qt Groupin lähestyä 30 %:n tasoa. Alla oleva vertailu tehty Osaketyökalulla.

Näin ollen ennakoimme, että Q2:n aikana Revenio Groupin osake tuottaa paremmin ja Qt Groupin osake voi jopa jäädä polkemaan paikalleen.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy