Riski-indikaattori lievässä nousussa

Riski-indikaattori on nousussa. Tilanne ei vielä ole osakkeiden näkökulmasta huolestuttava, mutta riskien kehittymistä on nyt seurattava normaalia tarkemmin.

Julkaistu: 29.09.2020 Kirjoittaja:

markkinat markkinaympäristö osakkeet

Riski-indikaattori kertoo markkinariskien kehittymisestä

Sijoittaja.fi:n kokonaisriski-indikaattori kokoaa keskeiset riski-indikaattorit yhteen käyrään (kuvassa musta viiva). Sen avulla sijoittajat voivat arvioida nopeasti ja helposti markkinoiden riskiympäristön kehitystä. Historiallisesti riskitason nousu yli nollarajan on usein tarkoittanut osakemarkkinoiden laskua. Paras ostopaikka osakemarkkinoilla on usein ollut jo silloin, kun riski-indikaattori on kääntynyt laskuun punaisella alueella.

Riski-indikaattori nyt nousussa

Riskien suunta lyhyellä tähtäimellä ylitti juuri ja juuri nollarajan ja on lukemassa 0,01. Kokonaisriski-indikaattori on vielä ”suosi osakkeita” -alueella lukemassa -0,22. Riskit ovat siis nousussa, joten sijoittajan on seurattava tilanteen kehittymistä. Finanssiriski-indikaattorissa ei ole nähtävissä nousua, joka on osakkeille positiivista ja laskee suuren markkinaromahduksen riskiä.

Markkinaympäristöstä löytyvä liikennevalomalli on vielä ”suosi osakkeita” -alueella. Seuraamme tilannetta nyt normaalia tiheämmin.

Markkinaympäristö sisältää:

  • Riski-indikaattorit, jotka kertovat osakemarkkinan laskun riskistä
  • Talousindikaattorit kertovat kaiken olennaisen taloustilanteesta sijoittajan näkökulmasta
  • Pitkän aikavälin tuotto-odotukset (osakkeet, korkosijoitukset, kiinteistöt) ja tuotot
  • Arvostusmittarit eri osakemarkkinoille
  • Suursijoittajien rahavirrat ja ETF-suosikit
  • Sijoittaja.fi:n allokaationäkemys
  • Nostot ajankohtaisesta markkinatilanteesta ja houkuttelevista sijoitusmahdollisuuksista
  • Maailman johtavien toimijoiden markkinanäkemykset
MARKKINAYMPÄRISTÖ

Katsaus Markkinaympäristön toiminallisuuksiin

Katso lyhyt video Markkinaympäristön toiminallisuuksista.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy