Miten käy Teslan ja muiden tähtiosakkeiden kurssien? Tutkimme vastausta historiasta.

Voiko Teslan, Zoomin ja muiden tähtiosakkeiden kurssit vielä nousta? Tutkimme, miten aiempien aikojen tähtiosakkeiden kurssit kehittyivät hurjien nousujaksojen jälkeen.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Voiko Teslan, Zoomin ja muiden tähtiosakkeiden kurssit vielä nousta? Tutkimme, miten aiempien aikojen tähtiosakkeiden kurssit kehittyivät hurjien nousujaksojen jälkeen.

Vuoden 2020 tähtiosakkeet

Tutkimme kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalulla vuoden 2020 tähtiosakkeita. Valitsimme kuluvan vuoden tuotolla mitattuna parhaat yhtiöt, jotka myös markkina-arvon perusteella ovat relevantteja. Parhaimpia osakkeita ovat olleet Zoom, Tesla, Shopify, Nvidia ja AMD. Etenkin Zoomin ja Teslan kurssikehitykset ovat olleet parabolisia.

Tesla ylitse muiden

Jos tutkitaan kurssikehitystä viimeisen 12 kuukauden ajalta, Tesla on ylitse muiden. Sijoituksen arvo on vuodessa yli kymmenkertaistunut. Osakkeen kurssikehitys on ollut eksponentiaalista eli nousu on jyrkentynyt kuukausi kuukaudelta. Nyt parin viime päivän aikana kurssi on korjannut alas päin.

Lähde: TradingView

Aiemmat tähtiosakkeet: Amazon, Apple, Intel, Microsoft ja Qualcomm

Voimakkaat kurssinousut eivät ole markkinoilla poikkeuksellisia. Markkinoilla on aina osakkeita, jotka ovat sijoittajien erityissuosiossa ja tuntuvat voittamattomilta.

Tutkimme viiden tunnetun teknologiayhtiön historioita. Nämä kaikki ovat olleet markkinoiden tähtiosakkeita. Näistä Amazon, Apple ja Microsoft ovat edelleen maailman johtavia teknologiayhtiöitä, mutta historia ei ole pelkkää tasaista kasvua.

Hurjin kurssihistoria on Qualcommilla. Osakkeen tuotto rikkoi 1000 % rajan marraskuussa 1999. Osake maksoi tällöin 30 dollaria. Kurssihuiput olivat 3.1.2000, jolloin Qualcommin osake kävi 62 dollarissa. Tämän jälkeen kurssikehitys olikin heikompaa. Seuraavan kerran 62 dollarin raja rikkoutui 10.3.2014.

Johtopäätös, miten käy Teslan ja muiden tähtiosakkeiden

Intel, Microsoft ja Qualcomm olivat vuosituhannen vaihteen johtavia teknologiayhtiöitä. Myös Apple kuului tähän kastiin, kun taas Amazon oli ”vain” kirjojen verkkokauppa.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat