Rovion ja Remedyn tulokset. Kumpi peliosakkeista parempi?

Rovio ja Remedy ovat “stay home” -talouden osakkeita. Molemmat julkaisivat Q2-tuloksensa samana päivänä. Kumpi osake houkuttelevampi?

Julkaistu: 14.08.2020 Kirjoittaja:

Fiskars osakkeet Tokmanni tulokset

Peliyhtiöt ovat koronaosakkeita

Pelialan yhtiöt ovat “stay home” -talouden yhtiöitä. Ne ovat hyötyneet koronamarkkinasta, kun ihmisillä on ollut enemmän vapaa-aikaa kotona.

Helsingin pörssissä on kaksi varteenotettavaa pelialan yhtiötä: legendaarinen Remedy ja vihaisista linnuista tunnettu Rovio. Remedy listautui vuonna 2017 ja osake on ollut pörssin parhaimmistoa. Rovio listautui myös vuonna 2017, mutta on ollut sijoittajille iso pettymys. Nyt yhtiö on vihdoin saamassa vitosvaihdetta silmään ja osake on ollut kuluvana vuotena pörssin parhaimmistoa.

Remedyn kurssi (pun.) ja Rovion kurssi (sin.)

Lähde: TradingView

Rovion kannattavuus erinomainen

Rovion ongelma on edelleen pelaajamäärien lasku ja nihkeä liikevaihdon kehitys. Yhtiö on kuitenkin osoittanut, että se pystyy tekemään tarvittaessa tulosta alentamalla käyttäjäinvestointeja. Nyt Q2:lla kannattavuus oli erinomainen. Lisäksi pelikehitysputkesta on tulossa uusia pelejä, jotka toivottavasti saavat pelaajamäärät sekä liikevaihdon kasvuun.

Rovion liikevaihto oli 69,2 M€ (ennuste 66,0 M€) ja oikaistu liiketulos 13,8 M€ (ennuste 8,9 M€). Games-segmentin liikevaihto kasvoi 2,2 prosenttia 66,9 miljoonaan euroon (65,4). Pelaajamäärät laskivat Q1:stä, mutta tulos oli vahva johtuen alhaisista käyttäjäinvestoinneista. Kassavirta oli vahva. Brand licensing -segmentin liikevaihto oli alhainen, mutta kasvua oli Angry Birds -sisältöjen katsojaluvuissa ja katseluajoissa kaikissa merkittävissä digitaalisissa alustoissa. Rovio perusti uuden pelistudion Montrealiin ja osti tanskalaisen roolipelistudion Darkfire Gamesin. Rovio julkaisi 10. kesäkuuta uuden tarinankerronnallisen pulmapelin Small Town Murders. Ohjaus ennallaan. Suoritus positiivinen.

Remedyn paras tulos vielä näkemättä

Remedyn liikevaihto oli 17,0 M€ (ennuste 16,0 M€) ja liikevoitto 3,2 M€ (ennuste 2,5 M€). Remedyn vahvaa vuosipuoliskoa tukivat hyvänä jatkunut Controlin myynti, kahden peliprojektin julkaisusopimuksen solmiminen Epic Gamesin kanssa sekä kehittämien pelien edistyminen ajallaan. Johdon mukaan yhtiö jatkoi kasvustrategian toteuttamista, keskittyen neljään pelibrändiin ja niihin pohjautuvaan viiteen peliprojektiin. Remedyn ja Epic Gamesin julkaisusopimus liittyy Remedyn omistamaan brändiin pohjautuvan pelin monialustajulkaisusta. Epic kattaa kehityskulut, Remedy saa 50 % pelien nettomyynnistä ja pitää brändin itsellään. Vuodesta 2020 on kehittymässä Remedylle hyvä vuosi. Remedy odottaa liikevaihtonsa ja liikevoittonsa kasvavan vuoden 2020 aikana. Liikevaihdon ja liikevoiton kasvusta valtaosan odotetaan tapahtuvan jälkimmäisen vuosipuoliskon aikana. Suoritus positiivinen.

Kumpi peliosakkeista parempi?

Sijoittaja voi helposti vertailla osakkeita Osaketyökalullamme.

Remedy on pörssihistorian perusteella parempi. Liikevaihto on kasvanut yli 30 % vuosivauhtia, kun Roviolla liikevaihto on laskenut. Myös tulos on kasvanut voimakkaammin ja kannattavuus on ollut korkeampi. Analyytikot myös odottavat tuloksen kasvavan nopeammin.

Tämä tosin on näkynyt Remedyn kurssikehityksessä. Markkina-arvo on jo lähellä Rovion markkina-arvoa ja arvostusluvut ovat selvästi Roviota korkeammat. Tämä taas tarkoittaa sitä, että Rovio voi olla seuraavan 1-2 vuoden jaksolla parempi sijoitus, kun kurssi korjailee ylös päin lähemmäs listautumishintoja. Pitkässä juoksussa luotamme Remedyn kykyyn tuottaa omistajille lisäarvoa. Sijoittajan kannattaa iskeä Remedyn osakkeeseen kiinni seuraavassa markkinadipissä.

Seuraa tuloskautta

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy