New call-to-action

Markkina jyräsi uusiin huippuihin

Osakemarkkina jyräsi vastustamattomasti uusiin ennätyksiin. Tuomiopäivän ennustajat ovat olleet totaalisen väärässä. Nyt käynnissä on rotaatio, joka täytyy huomioida salkussa. Lue ja katso videolta, tuore markkinanäkemyksemme.

Julkaistu: 12.08.2020 Kirjoittaja:

koronavirus markkinakatsaus markkinaympäristö osakkeet video

S&P 500 -indeksi all time high:ssa

Koronan toinen aalto, korkea työttömyys ja vuodesta 2019 laskeneet pörssiyhtiöiden tulokset eivät ole estäneet S&P 500 -indeksin kehitystä. Maaliskuun pohjista indeksi on noussut yli vuoden alun lukujen ja nyt helmikuun huippuihin. Osakemarkkina on nyt all time high:ssa.

Alla olevassa kuvassa ylin musta viiva, kuvaa kaikkien aikojen korkeinta tasoa. Keskimmäinen noin 3200 pisteestä löytyvä viiva kuvaa tukitasoa, jonka alle S&P 500 tuskin lyhyellä tähtäimellä menee. Alin viiva, joka on noin 3000 pisteessä kuvaa tasoa, jonka alle S&P 500 -indeksi suurella todennäköisyydellä ei mene, vaikka korjausliike yllättäisi markkinat.

Ennakoimme, että osakemarkkina jatkaa ylös päin, mutta 3380-3400 pisteen ylitys ei onnistu suoralta kädeltä. Todennäköisesti osakemarkkina seilaa ensin 3200-3400 välillä ennen kuin suunta on selvästi ylös ja uusille sataluvuille. Käymme tätä läpi tarkemmin alta löytyvältä videolta.

Lähde: Tradingview

Syitä nousulle

Yksi nousun syy on vahva markkinamomentti. Vastaavanlaista on koettu viimeksi vuonna 1999. Toivottovasti nyt ei koeta samaa loppua kuin vuosituhannen vaihteessa. Toinen tekijä on sijoittajien edelleen isot käteispainot, jotka valuvat osakkeisiin. Taustalla on valtioiden ennennäkemätön elvytys ja keskuspankkien rajaton likviditeetti, jotka tukevat osakemarkkinoita. Myös pörssiyhtiöiden odotuksia paremmat tulokset ja talouden vahva elpyminen tukevat kursseja.

Talous on kaikesta kritiikistä huolimatta palautunut V-tyylillä. Alla kuvassa olevat talousyllätykset eivät viimeisen viiden vuoden aikana ole kertaakaan olleet näin positiiviset. Videolla alla käymme lisää syitä osakkeiden nousulle.

Lähde: Markkinaympäristö

Varaudu rotaatioon!

Markkinoilla on jälleen käynnissä rotaatio, josta saatiin esimakua toukokuussa ja kesäkuun alussa. Siinä ns. ”stay home” -talouden osakkeet laskevat ja koronassa kärsineet osakkeet nousevat. Kärsineitä osakkeita ovat vähittäiskauppa, kiinteistö, rahoitus, teollisuus, materiaali, energia ja matkailuala.

Viimeisen viikon aikana kuluvana vuonna heikoiten tuottaneet sektorit ovat olleet nousukärjessä. Tämä on ollut nähtävillä USA:ssa, mutta trendi leviää lopulta myös Eurooppaan ja Suomeen. Vielä rotaatio Helsingin pörssissä on ollut vähäistä. Katso videolta, mistä rotaatiossa on kyse ja millä salkulla pärjää.

Elokuun 2020 markkinakatsaus -video!

Klikkaamalla aikaa siirryt suoraan aiheeseen videolla (avaa uuden välilehden).

0:19 Ole oma salkunhoitajasi

0:34 Aiemmin sanottua

1:44 S&P 500-indeksin kehitys

3:35 Markkinan suunta

4:59 Markkinarotaatio käynnissä

6:41 Muutama osake-esimerkki

7:32 VIX – pelkokerroin

7:57 Korkomarkkina

8:40 High yield -lainojen korot laskussa

9:08 Kullan hinnassa käänne

9:44 Talousyllätykset

10:28 SalkkuSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


suomen sijoitusmetsät

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy