Parhaimmasta parhaimman pörssiyhtiön liikevaihto laski koronakvartaalina 38 %. Miten käy muiden?

Niken liikevaihto laski peräti 38 % koronakvartaalilla. Osakekurssi otti osumaa tulosjulkistusta seuraavana päivänä. Analyytikot olivat metsässä ennusteiden suhteen, mutta annetaan heille synninpäästö, sillä sille löytyy hyväksyttävä selitys.

Julkaistu: 29.06.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Niken tulos

Nike raportoi 25.6. maalis-toukokuun osavuosikatsauksen. Yhtiön liikevaihto oli 6,3 miljardia dollaria, jossa oli laskua 38 % vertailukauteen nähden. Yhtiön tulos oli tapiolla 790 miljoonaa dollaria ja osakekohtainen tulos oli -0,51$.

Analyytikoiden ennusteet olivat ihan metsässä. Liikevaihtoennuste oli 7,38 miljardia dollaria ja osakekohtainen tulos 0,10$.

Niken liikevaihdon lasku johtui COVID-19-pandemiasta, jonka johdosta 90 % Pohjois-Amerikan, Euroopan, Latinalaisen Amerikan ja Tyynenmeren alueen liikkeistä oli suljettuna 8 viikon ajan. Myynti jälleenmyyjillä laski 50 % samasta syystä.

Kiinassa 100 % Niken liikkeistä on nyt auki ja verkkokauppa kasvoi 75 % kvartaalin aikana. Verkkokauppa oli noin 30 % kokonaismyynnistä.

Tällä hetkellä 90 % Niken liikkeistä on auki globaalisti. Yhtiö myös kertoi, että tällä hetkellä Niken myynti on paranee asteittain viikottain ja on vuoden takaista edellä.

Osake laski 7,7 %

Niken osake laski tulosjulkistusta seuraavana päivänä 7,7 %. Osake kävi kesäkuun alussa “all time high” -tasoilla. Osake on edelleen noin 50 % korkeammalla kuin maaliskuun koronapohjat. All time high -tasoille on matkaa noin 12 %. Yhtiön 200 päivän liukuva keskiarvo on 92,90$ ja kurssi on nyt niukasti sen yli 93,67 dollarissa.

TradingView

Sijoittajan näkökulma

Nike on yksi maailman tunnetuimpia brändiyhtiöitä ja tunnetut brändit yleensä vahvistuvat kriiseissä. Niken osake vahvistui huomattavasti ennen tulosjulkistusta. Sama ilmiö on ollut havaittavissa laajemminkin. Yhtiöiden tulokset laskevat, mutta arvostuskertoimet paisuvat. Valitettavasti Niken kohtalo on monella muulla pörssiyhtiöllä edessä, kun Q2-tuloskausi käynnistyy muutaman viikon kuluttua.

Analyytikot luultavasti reivaavat vielä ennusteita rajusti ennen tulosjulkistuksia. Sen verran paha rimanalitus oli Niken ennustehuti. Analyytikkojen puolustukseksi voi sanoa, että yhtiöt ovat vetäneet pois ohjauksensa ja tilanne on poikkeuksellinen.

Sijoittaja voi tarkistaa Q2-ennusteet Osaketyökalusta. Tarjolla on yli 100 kotimaisen yhtiön liikevaihto- ja tulosennusteet Q2-tuloskaudelle.

Osaketyökalu

Niken osake kuuluu globaalit laatuyhtiöt -salkkuumme. Niken brändi ja tase ovat niin vahvat, että yhtiö selviää kriisistä kuivin jaloin. Heikomman laadun yhtiöillä sen sijaan edessä on vielä vaikeat ajat.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy