Osakkeiden nousu on täysin arvostuskertoimien paisumisen ansiota

Käymme analyysissamme läpi eri osakemarkkinoiden, sektoreiden ja sijoitustyylien tuottoja. Arvosijoittajan pitää pysyä näistä osakemarkkinoista kaukana, sillä arvostuskertoimet ovat historiallisen korkeat. Pitääkö tästä kuitenkaan olla huolissaan?

Julkaistu: 24.06.2020 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet

USA-osakkeilla paras tuotto

Markkinaympäristössä sijoittaja voi tutkia maantieteellisten alueiden ja sektoreiden tuottokehitystä. Viimeisen 12 kuukauden aikana yhdysvaltalaiset osakkeet (musta viiva) ovat tuottaneet selvästi parhaiten. Kehittyvät markkinat (punainen) vastaavasti heikoiten. Kaikki indeksit laskivat rajusti helmi-maaliskuussa, mutta ovat sen jälkeen palautuneet.

MARKKINAYMPÄRISTÖ

Laatu ja kasvu parhaat sijoitustyylit

Markkinaympäristössä on myös sijoitustyylien tuottovertailu. Viimeisen 12 kuukauden aikana kasvuosakkeet ja laatuosakkeet ovat tuottaneet selvästi markkinaa ja muita sijoitustyylejä paremmin.

Sijoitustyylien suhteellinen tuottokehitys verrattuna markkinaindeksiin

Sektoreista teknologia ylivoimainen

Sektoreista sekä Euroopassa, että Yhdysvalloissa teknologia on ollut ylivoimainen vuoden alun ja sitä piemmän aikavälin tuoton perusteella. Kolmen kuukauden tuoton perusteella paras on ollut USA:ssa energia, mutta tämä johtuu siitä, että energiaosakkeet laskivat koronalaskussa niin alas ja kolmen kuukauden takainen lähtöpiste osuu lähelle pohjakosketusta. Teknologiaosakkeita on yksinkertaisesti oltava salkussa, jos haluaa päästä salkulla hyviin tuottoihin. Kymmenen vuoden aikajänteellä teknologiaosakkeet ovat USA:ssa tuottaneet 249,7 %-yksikköä markkinaindeksiä paremmin ja Euroopassa 133,7 %-yksikköä paremmin. Tästä syystä olemme tehneet helposti kopioitavan Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun.

Osakkeiden arvostuskertoimet nousussa, vaikka tulokset laskussa

Jäsenille suunnatussa osiossa käymme läpi markkinoiden arvostuskertoimia, osakkeiden tulosennusteita sekä näiden kehitystä suhteessa historiaan. Mitkä ovat johtopäätöksemme sijoittajalla ja mitä korkeat arvostuskertoimet tarkoittavat odotettujen tuottojen näkökulmasta?


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy