Northcrypto

Markkinatrendit: osakkeet, indeksit, markkinaliiderit.

tuotto-odotus

Markkina yrittää palautua reilun viikon takaisesta rökälelaskusta. Mitkä osakkeet ja indeksit johtavat nousua? Entä mitkä ovat parhaiten ja heikoiten tuottaneita osakkeita Suomessa, USA:ssa ja Euroopassa?

Julkaistu: 23.06.2020 Kirjoittaja:

koronavirus markkinaympäristö osakesäästötili osakkeet sijoitusideat

Indeksit ja trendit

S&P 500 -indeksin hurja koronanousu päättyi yli 5 %:n kurssilaskuun, josta on nyt hieman palauduttu. Indeksi on kuitenkin edelleen 30 päivän liukuvaa keskiarvoa ylempänä sekä 200 päivän liukuvaa keskiarvoa ylempänä, mikä on teknisesti positiivinen signaali.

Nasdaq 100 tuottanut paremmin kuin pienyhtiöt

Teknologiayhtiöitä sisältävä Nasdaq 100 -indeksi on kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla ja menestynyt selvästi paremmin kuin S&P 500 -indeksi tai pienyhtiöiden kehitystä kuvaava Russell 2000 -indeksi.

Suuret teknologiayhtiöt johtaneet markkinanousua

S&P 500 -indeksin tärkeimmät yhtiöt, ns. markkinaliiderit, Amazon, Apple, Google ja Microsoft ovat kaikki nousutrendissä. Nämä yhtiöt ovat ensisijaisesti S&P 500 -indeksin vahvan palautumisen takana. Näistä ainoastaan Googlen osake ei kolkuttele ”all time high” -tasoja. Amazon kurssikehitys koronakriisissä on ollut käsittämätöntä. Osake on noussut vuoden alusta lähes 50 %. Kaikki osakkeet löytyvät myös meidän Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkusta.
Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Trendaavat osakkeet ja pahimmat laskijat Suomi, Eurooppa ja USA

Seuraamme koronakriisissä uusia TOP-osakelistoja Suomesta, Euroopasta ja USA:sta. Näiden listojen avulla sijoittaja saa käsityksen, mitkä osakkeet trendaavat eli tuottavat koronamarkkinassa ja mitkä ovat olleet pahimmat laskijat. Näitä osakkeita ovat muun muassa ”stay home” -taloudesta hyötyvät yhtiöt.

Sijoittaja voi löytää mielenkiintoisia osakkeita sekä positiivisen trendin osakkeista että negatiivisen trendin osakkeista. Aiemmin koronasta kärsineet yhtiöt ovat olleet negatiivisessa trendissä ja stay home -talouden yhtiöt positiivisessa trendissä. Nyt tilanne on erilainen ja talouden avaamisesta hyötyviä yhtiöitä löytyy jo positiivisen trendin osakkeista.

Suosimme itse salkkua, joka on sopiva sekoitus stay home -talouden yhtiöitä, parhaita teknologia- ja laatuosakkeita, mutta myös riskisempiä syklisiä osakkeita, joissa on kova nousupotentiaali. Jälkimmäisten osakkeiden suhteen kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä osalla yhtiöistä vaikeuden voivat kestää vielä pitkään.

Listat ovat avoinna sijoittaja.fi:n maksaville jäsenille ja osakesäästötilipalvelun tilanneille.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy