Osallistu osakeantiin!

Kolme parhaiten tuottanutta indeksiä vuonna 2020

Suurin osa osakeindekseistä on miinuksella vuonna 2020. Mutta parhaat ovat tarjonneet hyviä tuottoja. Katso vuonna 2020 parhaiten tuottaneet osakeindeksit maailmalta.

Julkaistu: 12.05.2020 Kirjoittaja:

ETF indeksisijoittaminen indeksityökalu sijoitusideat

Indeksityökalusta löytyvät tärkeimmät osakeindeksit. Työkalu myös pisteyttää indeksit erilaisten ominaisuuksien ja tunnuslukujen avulla. ETF-sijoittaja löytää työkalusta suoraan indeksiin sijoittavan tehokkaimman ETF:n.

Parhaiten tuottaneet osakeindeksit

Koronakriisi on vaikuttanut useiden osakeindeksien kehitykseen negatiivisesti. Osa indekekseistä on kuitenkin vuoden alusta jo plussalla. Vuoden alusta kolme parhaiten tuottanutta osakeindeksiä ovat:

  • Yhdysvaltalainen informaatioteknologiasektori
  • Kiinalaiset CSI 300 -indeksin yhtiöt ja
  • Tanskalaiset yhtiöt.

Indeksityökalusta sijoittaja voi myös tutkia kolmen ja viiden vuoden tuottoja, volatiliteettia sekä korrelaatiota OMX Helsinki -indeksiin. Viiden vuoden tuotolla mitattuna USA:laiset teknologiaosakkeet ovat olleet ylivoimainen. Tarjoten 162 %:n tuoton. Kiinalaiset osakkeet ovat laskeneet 40 %. Tanskalaisista osakkeista on saanut keskinkertaista tuottoa, mutta hyvin alhaisella volatiliteetilla. Kiinalaiset osakkeet tarjoavat hyvää hajautushyötyä suomalaisista osakkeista koostuvaan salkkuun, sillä korrelaatio on alhainen 0,42.

Pisteytys ja tunnuslukuja

Indeksityökalu pisteyttää osakeindeksit samantyylisellä periaatteella kuin Osaketyökalu. Pisteytyksen perusteella kiinalaiset yhtiöt ja yhdysvaltalainen informaatioteknologiasektori ovat erityisen houkuttelevia. Tanskalaiset yhtiöt saavat selvästi heikommat pisteet. Ehkä tanskalaisten yhtiöiden hyvä tuottokehitys johtuu siitä, että Tanska on Euroopan maista ensimmäisinä ollut purkamassa koronaan liittyviä talousrajoitteita.

Arvostuslukujen valossa kiinalaiset osakkeet ovat selvästi huokeammalle arvostetut. Näistä syistä kiinalaiset osakkeet löytyvät nykyään myös Strategiamestari-mallisalkusta. Teknologiaosakkeilla sitä vastoin on paras EPS:n (osakekohtainen tulos) kasvuennuste tuleville vuosille.

Tutki ja vertaile indeksejä!

Indeksityökalu sisältää 52 Sijoittaja.fi:n valitsemaa tärkeintä osakeindeksiä. Mukana ovat maantieteellisille alueille sijoittavia indeksejä sekä sektori-indeksejä. Tutki ja vertaile osakeindeksejä Indeksityökalulla. Indeksityökalu ja muut Sijoittajan työkalut kuuluvat maksulliseen jäsenyyteen.

Mitkä esimerkiksi ovat olleet heikoiten tuottaneet osakeindeksit vuonna 2020?

KOKEILE JÄSENYYTTÄ EUROLLA!


Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy