Sijoittajat saivat tärkeää tietoa, miten paljon globaali kulutus on laskenut

Visa ja Mastercard kertoivat, miten kulutus on kehittynyt maalis-huhtikuussa. Tietyillä aloilla laskua on 80 %, osa on palautunut ja joillakin jopa kasvua. Nämä tiedot auttavat, kun sijoittaja miettii, mitä osakkeita ostaa ja mitä välttää.

Julkaistu: 04.05.2020 Kirjoittaja:

koronavirus markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat

Visa ja Mastercard ovat maailman johtavat digitaalisten maksujen käsittelijät. Näiden teknologiayhtiöiden läpi menee miljardeja maksutapahtumia kuukaudessa.

Yhtiöt havaitsevat kuluttajien ostotapahtumat ja muutokset kulutuskäyttäytymisessä välittömästi. Tuoreiden tulosraporttien yhteydessä ja analyytikkopuheluissa yhtiöt kertoivat normaalia tarkemmin, mitä he ovat havainneet kulutuksessa viikkotasolla maaliskuusta huhtikuun loppuun. Tiedot ovat nyt sijoittajalle erityisen tärkeitä, kun sijoittaja miettii, mille aloille ja mihin yhtiöihin sijoittaa.

Visan tulos ylitti analyytikoiden ennusteet

Visa on maailman johtaja digitaalisissa maksuissa. Liikevaihto kasvoi 7 prosenttia 5,9 miljardiin ja nettotulos oli 3,08 miljardia. COVID-19 vaikutti matkustamisen kulutukseen aluksi Aasiassa helmikuun aikana, sitten maailmanlaajuisesti maaliskuussa. Kotimaiset menot, etenkin matkoilla, ravintolat, viihde ja polttoaineet, laskivat jyrkästi viikosta toiseen maaliskuun loppupuolella. Johdon mukaan tulevat kvartaalit ovat haastavia, mutta Visan liiketoimintamalli on joustava ja kestävä. Likvidit varat olivat 13,2 miljardia dollaria ja korolliset velat 17,9 miljardia. Yhtiö luopui ohjauksesta.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,35$ => toteutunut EPS 1,38$

Mastercardin investoinnit verkkokauppaan tuottivat tulosta

Mastercard on Visan pahin kilpailija. Yhtiön liikevaihto oli 4,0 miljardia dollaria, jossa kasvua 3 %. Operatiivinen liikevoitto oli 2,2 miljardia ja oli vertailukauden tasolla. Mastercard on vahvistanut tasetta ja luopunut toistaiseksi omien osakkeiden osto-ohjelmasta. Mastercard kertoi, että sen investoinnit verkkokauppaan ja lähimaksuihin tuottivat tulosta. Koronamarkkinassa kuluttajat varovat käteistä pelkäessään koronaviruksen leviämistä ja maksavat mieluummin kortilla.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 1.72$ => toteutunut EPS 1.83$

Mastercard ja Visa antoivat sijoittajille tärkeää tietoa kuluttajien käyttäytymisestä huhtikuussa

Onko kulutus palautunut huhtikuussa, kun ihmiset ovat selvinneet koronan ensishokista? Mitkä alat toipuvat nopeimmin ja mitkä hitaammin? Mitä osakkeita ostaa ja mitä välttää, kun globaali talous yrittää toipua koronashokista?


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy