Sijoittajat saivat tärkeää tietoa, miten paljon globaali kulutus on laskenut

Visa ja Mastercard kertoivat, miten kulutus on kehittynyt maalis-huhtikuussa. Tietyillä aloilla laskua on 80 %, osa on palautunut ja joillakin jopa kasvua. Nämä tiedot auttavat, kun sijoittaja miettii, mitä osakkeita ostaa ja mitä välttää.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Visa ja Mastercard kertoivat, miten kulutus on kehittynyt maalis-huhtikuussa. Tietyillä aloilla laskua on 80 %, osa on palautunut ja joillakin jopa kasvua. Nämä tiedot auttavat, kun sijoittaja miettii, mitä osakkeita ostaa ja mitä välttää.

Visa ja Mastercard ovat maailman johtavat digitaalisten maksujen käsittelijät. Näiden teknologiayhtiöiden läpi menee miljardeja maksutapahtumia kuukaudessa.

Yhtiöt havaitsevat kuluttajien ostotapahtumat ja muutokset kulutuskäyttäytymisessä välittömästi. Tuoreiden tulosraporttien yhteydessä ja analyytikkopuheluissa yhtiöt kertoivat normaalia tarkemmin, mitä he ovat havainneet kulutuksessa viikkotasolla maaliskuusta huhtikuun loppuun. Tiedot ovat nyt sijoittajalle erityisen tärkeitä, kun sijoittaja miettii, mille aloille ja mihin yhtiöihin sijoittaa.

Visan tulos ylitti analyytikoiden ennusteet

Visa on maailman johtaja digitaalisissa maksuissa. Liikevaihto kasvoi 7 prosenttia 5,9 miljardiin ja nettotulos oli 3,08 miljardia. COVID-19 vaikutti matkustamisen kulutukseen aluksi Aasiassa helmikuun aikana, sitten maailmanlaajuisesti maaliskuussa. Kotimaiset menot, etenkin matkoilla, ravintolat, viihde ja polttoaineet, laskivat jyrkästi viikosta toiseen maaliskuun loppupuolella. Johdon mukaan tulevat kvartaalit ovat haastavia, mutta Visan liiketoimintamalli on joustava ja kestävä. Likvidit varat olivat 13,2 miljardia dollaria ja korolliset velat 17,9 miljardia. Yhtiö luopui ohjauksesta.

  • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,35$ => toteutunut EPS 1,38$

Mastercardin investoinnit verkkokauppaan tuottivat tulosta

Mastercard on Visan pahin kilpailija. Yhtiön liikevaihto oli 4,0 miljardia dollaria, jossa kasvua 3 %. Operatiivinen liikevoitto oli 2,2 miljardia ja oli vertailukauden tasolla. Mastercard on vahvistanut tasetta ja luopunut toistaiseksi omien osakkeiden osto-ohjelmasta. Mastercard kertoi, että sen investoinnit verkkokauppaan ja lähimaksuihin tuottivat tulosta. Koronamarkkinassa kuluttajat varovat käteistä pelkäessään koronaviruksen leviämistä ja maksavat mieluummin kortilla.

  • Analyytikoiden EPS-ennuste 1.72$ => toteutunut EPS 1.83$

Mastercard ja Visa antoivat sijoittajille tärkeää tietoa kuluttajien käyttäytymisestä huhtikuussa

Onko kulutus palautunut huhtikuussa, kun ihmiset ovat selvinneet koronan ensishokista? Mitkä alat toipuvat nopeimmin ja mitkä hitaammin? Mitä osakkeita ostaa ja mitä välttää, kun globaali talous yrittää toipua koronashokista?

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat