Vertailussa pankkien osakesäästötilit

Mikä on edullisin osakesäästötili? Mistä saa parhaat palvelut? Mihin osakesäästötili kannattaa avata? Lue suuri vertailu.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Mikä on edullisin osakesäästötili? Mistä saa parhaat palvelut? Mihin osakesäästötili kannattaa avata? Lue suuri vertailu.

Mihin osakesäästötili kannattaa avata? – Sijoittaja.fi:n vertailu

Mihin osakesäästötili kannattaa avata? Osakesäästötilit lanseerataan 1.1.2020. Osakesäästötilien starttiin ehtivät suuret välittäjät – Danske Bank, Nordea, Nordnet ja Mandatum – ovat nyt julkaisseet hinnastonsa ja kampanjatarjouksensa. Perustimme osakesäästötilejä tarjoaviin palveluihin tilit, ja syynäsimme tarjonnan lävitse yksityiskohtia myöten.

Vertailutyökalu osakesäästötileihin

osakesäästötili
osakesäästötili

Sijoittaja.fi ja Vertaaensin.fi ovat toteuttaneet yhdessä vertailutyökalun osakesäästötileille. Työkalu laskee sijoittajalle osakesäästötilien kuukausikuluarvion.

Sijoittaja syöttää työkaluun tiedot osakekauppojen keskimääräisestä lukumäärästä kuukaudessa ja kauppojen keskimääräisen koon.

Osa välittäjistä tarjoaa jäsenetuja. Tästä syystä työkalu kysyy, onko sijoittaja Osakesäästäjien tai Akavan jäsen. Jäsenille kaupankäyntipalkkiot ovat edullisemmat. 

Esimerkissä osakesäästäjä tekee keskimäärin kaksi kauppaa kuukaudessa ja yhden kaupan keskimääräinen koko on 1500 euroa.

Työkalu on ilmainen.

Työkalussa Sijoittaja.fin laadullinen arvio välittäjistä

Työkalussa on lisäksi Sijoittaja.fi:n laadullinen arvio jokaisesta palveluntarjoajasta. Arviossa ovat plussat ja miinukset sekä minkä tyyliselle sijoittajalle välittäjä soveltuu.

Arvio löytyy Lisätietoa-nappia klikkaamalla. (kts. kuva alta)

Työkalussa on myös välittäjän ilmoittama hinnasto, jonka avulla sijoittaja voi tutkia välittäjän kuluja tarkemmin. Sijoittajan kannattaa huomioida, että osalla välittäjistä on aggressivisia kampanjahintoja, jotka ovat voimassa määräajan.

Danske Bank ja Nordnet - osakesäästötili

Nordnet – Kohtuuhintainen osakesäästötili moneen tarpeeseen

Nordnet on alkuvuosiensa jälkeen kehittänyt palveluaan huimasti. Alkuun sen keskeisin kilpailuetu oli perinteisiä pankkeja edullisempi hinnasto, mutta muiden pankkien hypättyä mukaan hintakilpailuun Nordnet on keskittynyt palveluidensa laatuun ja eri asiakaskuntien tarpeisiin, aina aloittelevasta säästäjästä aktiiviseen ammattitreidaajaan.

Syksyllä 2019 uudistunut kaupankäyntipalvelu tarjoaa nyt entistä enemmän vaihtoehtoja esimerkiksi toimeksiantotyyppeihin, monipuolisemmat kuvaajat, entistä laajemmat tilinpäätöstiedot ja paremman toimivuuden mobiiliselaimille. Aktiivinen treidaaja tai muutoin vaativa sijoittaja voi hankkia lisäpalveluna Infront-kaupankäyntialustan, joka tarjoaa mm. kehittyneemmät kuvaajat, kuvaajiin perustuvat hintahälytykset ja monipuolisemmat toimeksiantovaihtoehdot.

 • Paras hinta-laatu -suhde Välittäjä 2019 -tutkimuksessa (Viisas Raha 6/2019)
 • Joustavaa lainarahoitusta arvo-osuustilin omistuksia vastaan (jopa 0,99 % korolla).
 • Nordnetin osakesäästötili skaalautuu helposti aina passiivisesta osakesäästäjästä aktiivitreidaajaan

Nordea – Edullinen osakesäästötili piensijoittajalle 1 % hintakatolla

Nordean keskeisin kilpailuetu takavuosina oli saman katon alle keskitetyt pankkipalvelut. Vuonna 2016 Nordea laittoi hinnastonsa kokonaan uusiksi. Yhden prosentin hintakaton (esim. 100 euron kaupassa palkkio on 1 euro) myötä Nordeasta tuli pienissä kaupoissa kaikkein edullisin kotimainen osakevälittäjä. Etenkin sijoittajille, joilla jo ennestään on käyttötili ja verkkopankkitunnukset Nordeassa.

Tammikuusta 2020 alkaen Nordea järjestää kerran kuussa osakesäästöpäivän, jolloin tietyn vaihtuvan pörssin osakkeita voi ostaa yhden euron kaupankäyntikuluilla. Tammikuussa osakesäästöpäivän kohteena on Helsingin pörssi. Kuluja minivoiva sijoittaja voi hyödyntää osakesäästöpäivät, ja hajauttaa salkkuaan eri puolille maailmaa. Muista kuitenkin, että osakkeita myydessä maksat normaalin kaupankäyntikulun.

 • Edullisin osakesäästötili piensijoittajalle (1 % hintakatto)
 • Nordean osakesäästötili on edullisuutensa vuoksi paras vaihtoehto piensijoittajalle, ja monille ennestään Nordean asiakkuuden omaaville osakesäästäjille.

Danske Bank – Osakkeita edullisesti ympäri maailmaa Akavan ja OSKL:n eduilla

Danske Bank on parin viime vuoden aikana ottanut suuria harppauksia kaupankäyntipalvelussaan. Akavan ja OSKL:n kanssa solmittujen jäsenetujen myötä Danske on noussut hinnastollaan edullisimpien välittäjien joukkoon, kun kauppojen koot liikkuvat monelle sijoittajalle tyypillisessä n. 500 – 10 000 euron välimaastossa.

Lisäpalveluina Danske tarjoaa Zenostock-analyysityökalun sekä Danske Stream -markkinaseurantatyökalun, joka sisältää kattavat teknisen analyysin työkalut. Toisaalta toimeksiantovaihtoehtojen suppeus voi jättää vaativimmille treidaajille ja sijoittajille toivomisen varaa.

 • Edullisin Osakesäästötili OSKL:n ja Akavan jäsenille keskisuurissa kaupoissa.
 • Laajin markkinavalikoima Mandatum Traderin ohella (25 markkinaa).
 • Dansken osakesäästötili on paras Akavan tai OSKL:n jäsenyyden omaaville passiivisille osakesäästäjille ja pitkäjänteisille osakepoimijoille.

Mandatum Trader – Osakesäästötili treidaajalle ja globaalille osakepoimijalle

Mandatum Trader on osakevälittäjien uusi tulokas, joka käyttää tanskalaisen Saxo Bankin kehittämää edistynyttä kaupankäyntialustaa. Hinnastoltaan Mandatum Trader on usein yksi edullisimmista vaihtoehdoista, jos Osakesäästötilille (tai Mandatum Trader -palveluun yhteensä) tallettaa täydet 50 000 euroa tai tekee suurempia kertakauppoja (n. 5 000 euroa ja ylöspäin).

Mandatum Trader on kaupankäyntialustan ominaisuuksien ja 36 markkinaa kattavan markkinavalikoiman osalta lähes ylivoimainen Osakesäästötiliä tarjoavista välittäjistä. Kaupankäyntialusta on ominaisuuksiltaan monessa suhteessa Nordnetin aktiivisille treidaajille tarjoaman Infrontin tasoa, mutta siitä ei tarvitse pulittaa penniäkään ylimääräistä kuukausimaksun muodossa. Lisäksi Mandatum Traderin mobiilisovellus sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin täysi kaupankäyntialusta.

 • Edullisin Osakesäästötili 50 000 euron osakesalkulla ja suuremmissa kertakaupoissa.
 • Paras mobiilisovellus ja paras kaupankäyntialusta Nordnetin tarjoaman Infront-alustan ohella.
 • Laajin markkinavalikoima (36 markkinaa) – käy kauppaa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa tai Australiassa.
 • Mandatum Traderin osakesäästötili soveltuu parhaiten vaativille sijoittajille ja treidaajille – etenkin suuremmalla osakesalkulla.

Mitä osakkeita osakesäästötilille?

Sijoittaja.fi osaketyökalulla vertailet nopeasti ja helposti suomalaisia ja ulkomaalaisia osakkeita. Tutustu osaketyökaluumme tästä. Osaketyökalu on osa maksullista Sijoittaja.fi -jäsenyyttä. Voit kokeilla jäsenyyttä ilmaiseksi 14 päivää.

KOKEILE JÄSENYYTTÄ 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI!
Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
WIMAO
Sijoittajan valinnat