Uusi Indeksityökalu – löydä parhaat indeksit

Indeksityökalumme on uudistettu. Mukana nyt mm. indeksien arvostusluvut ja tuottotiedot. Vertaa indeksejä ja katso mihin indeksiin sijoittaa!

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Indeksityökalumme on uudistettu. Mukana nyt mm. indeksien arvostusluvut ja tuottotiedot. Vertaa indeksejä ja katso mihin indeksiin sijoittaa!

Uusi Indeksityökalu

Indeksityökalu on kehitetty hyödyntäen sijoitustutkimuksen ja maailman johtavien investointipankkien sekä tutkimustalojen kvantitatiivisia malleja. Nyt olemme yhdenmukaistaneet Indeksityökalumme vastaamaan uutta Osaketyökalua. Pyrimme kiteyttämään sijoittajan kannalta olennaisen informaation tiiviiseen pakettiin. Mukana on nyt Sijoittaja.fi:n pisteytyksen lisäksi mm. fundamenttitietoa indeksien sisältämien osakkeiden arvostustasoista.

Kenelle?

  • Työkalu on ehdoton apuväline jokaiselle sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa Suomen ulkopuolelle
  • Sijoittajalle, joka haluaa etsiä indeksejä oman sijoitustyylinsä mukaan
  • Sijoittajalle, joka haluaa löytää mielenkiintoisia sijoitusideoita ja toteuttaa ne helposti ETF:illä

Hyödyt?

  • Nopeasti ja vaivattomasti tietoa siitä, mihin kannattaa sijoittaa
  • Indeksien vertailu onnistuu useiden eri tunnuslukujen avulla
  • Työkalu pisteyttää osakeindeksit automaattisesti kokonaispisteiden mukaan paremmuusjärjestykseen
  • Työkalusta suora linkki tehokkaaseen ETF:ään, jolla indeksiin voi sijoittaa

Mihin indeksiin kannattaa sijoittaa?

Työkalun avulla sijoittaja saa helposti tiedon siitä, mille maantieteelliselle alueelle tai toimialalle kannattaisi juuri nyt sijoittaa. Työkalun avulla voi myös etsiä omaan sijoitustyyliinsä sopivia indeksejä, kuten arvostuslukujen perusteella edullisimpia indeksejä, matalariskisiä indeksejä tai osinkoindeksejä. Jokaisen sijoittajan on mahdollista löytää itselleen houkuttelevin sijoituskohde maailmalta.

Vertaa indeksien arvostuslukuja ja tuloskasvuennusteita

Arvostusluvut-välilehdeltä löytyvät indeksien osakkeiden keskimääräiset arvostusluvut. Sijoittaja voi esimerkiksi verrata työkalun kärkikaksikon yhdysvaltalaisen terveydenhuoltosektorin ja S&P 500 -indeksin arvostuslukuja. Terveydenhuoltosektorin ennustettu P/E-luku on 15,7, kun S&P 500 -indeksin on 16,8. Tämä on perusteltua S&P 500 indeksin korkeammalla tuloskasvuennusteella. Se on S&P 500 -indeksille 14,2 %, kun se on terveydenhuoltosektorille 10,5 % p.a..

Millä indeksillä paras tuotto ja hajautushyöty suomalaisiin osakkeisiin?

Sijoittajan näkökulma -välilehden alta löytyvät tiedot indeksin tuottokehityksestä, volatiliteetista ja korrelaatiosta. Tuotto on laskettu euromääräisen sijoittajan näkökulmasta, eli se huomioi valuuttakurssien muutokset.

Alla olevassa kuvassa ovat OMX Helsinki ja S&P 500 -indeksi. Voidaan havaita, että S&P 500 -indeksin on viimeisen viiden vuoden aikana tarjonnut 34 %-yksikköä paremman tuoton (euroissa). Korrelaatio mittaa indeksin korrelaatiota suomalaisiin osakkeisiin. OMX Helsinki -indeksin korrelaatio on luonnollisesti yksi. S&P 500 -indeksin korrelaatio on 0,59. Mitä alhaisempi korrelaatio, sitä parempaa hajautushyötyä suomalaisista osakkeista koostuuvaan salkkuun sijoittaja saa, sijoittamalla kyseiseen indeksiin. S&P 500 -indeksin korrelaatio esimerkiksi on kohtuullinen ja salkun hajautus paranee, kun indeksin lisää Suomi-osakesalkkuun.

Ole oma salkunhoitajasi!

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat käyttöösi sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden koko sisältöön.

KOKEILE JÄSENYYTTÄ EUROLLA!
Sinua voisi kiinnostaa
Nordnetin uudella indeksirahastolla kiinni ruotsalaisiin pienyhtiöihin
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Metso osake
Analyysi: Metson osake nousussa kohentuneiden näkymien tukemana
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat