Nokian Renkaiden osake on halpa – mistä syystä?

Nokian Renkaat on kärsinyt autoteollisuusalan alamäestä ja osake on nyt halpa. Kannattaako alennusmyynti käyttää hyödyksi?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Nokian Renkaat on kärsinyt autoteollisuusalan alamäestä ja osake on nyt halpa. Kannattaako alennusmyynti käyttää hyödyksi?

Nokian Renkaat sijoittajan näkökulmasta

Nokian Renkaat on Helsingin Pörssin laadukkaimpia yhtiöitä. Edellisestä suhdannehuipusta 2008 vuoteen 2017 liikevaihto on kasvanut 45 % ja liikevoitto 48. Liikevoitto-% on viimeisen 10 vuoden aikana ollut keskimäärin 22,4 %. Finanssikriisissäkin yhtiö pystyi yli 12 %:n liikevoittoon. Taseasema on erittäin hyvä (yhtiö on nettovelaton), mikä mahdollistaa nousevan osinkotrendin jatkumisen.

  • Analyytikoiden suositus Nokian Renkaille on lisää 2,40 (osta = 1, myy = 5)
  • Vuodelle 2019 analyytikot odottavat 2,37 € EPS:iä
  • Sijoittaja.fi:n osinkoennuste vuodelle 2018 on 1,65 €.

Nokian Renkaiden osakekurssi on ollut alamäessä. Viimeisin syy kurssilaskuun on Continentalin 22.8.2018 antama tulosvaroitus. Mielenkiintoista on, että Nokian Renkaiden kurssi 10.9.2018 on 34,92 euroa. Edellisen suhdannehuipun kurssihuiput olivat 16.5.2008, jolloin osakekurssi oli 33,30 euroa. Kurssinousua on siis 10 vuodessa tullut vaivaiset 5 %:ia. Osakkeen tuotto onkin tullut nousevasta osingosta. Vuodelta 2008 yhtiö maksoi 0,40 euroa osinkoa ja vuodelta 2017 jo 1,56 euroa.

Kasvava tulos, korkea kannattavuus, nouseva osinko ja korkea laatu ovat olleet syitä siihen, että Nokian Renkaiden arvostuskertoimet ovat yleensä olleet pörssin keskiarvoa korkeammat. Nyt tilanne on päinvastainen. Nokian Renkaiden vuoden 2018 tuloksella laskettu P/E on 15 ja Helsingin pörssin 17,1.

Nokian Renkaat kärsii autotoimialan alamäestä

Alla olevassa kuvaajassa on Euroopan osakemarkkinoita kuvaavan STOXX Europe 600 -indeksin kehitys (oranssi viiva) ja autoteollisuuden osakkeiden kehitys (sininen viiva). Autoteollisuusosakkeet kattaa eurooppalaiset autovalmistajat ja niille tuotteita ja palveluja valmistavat yhtiöt, kuten renkaanvalmistajat.

Kuvasta voidaan havaita, että autoteollisuuden alamäki alkoi touko-kesäkuussa. Samoihin aikoihin tulivat voimaan Trumpin ensimmäiset tariffit. Markkinoiden mielestä autoteollisuusala on yksi kauppasodan uhreista.

Kannattaako Nokian Renkaisiin sijoittaa? (vain jäsenille)

Tämä osio on vain Sijoittaja.fi:n jäsenille. Vertaamme maksaville jäsenille suunnatussa osiossamme Nokian Renkaita eurooppalaisiin verrokkiyhtiöihin. Lisäksi osiossa näkemyksemme, kannattaako Nokian Renkaisiin sijoittaa. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Nordea ylitti ennusteet ensimmäisellä neljänneksellä
Analyysi: Nokian tulos näyttää paremmalta kuin onkaan
Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta
New call-to-action
Sijoittajan valinnat