Kauppasota iskee voimakkaimmin kehittyville osakemarkkinoille

Kauppasota on suurin uhka osakemarkkinoille ja sen vaikutukset ovat voimakkaimmat kehittyville markkinoille. Lue näkemykset markkinatilanteesta ja katso Sijoittaja.fi:n perustajien, Heikkilä & Huuskonen, haastattelu aiheesta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kauppasota on suurin uhka osakemarkkinoille ja sen vaikutukset ovat voimakkaimmat kehittyville markkinoille. Lue näkemykset markkinatilanteesta ja katso Sijoittaja.fi:n perustajien, Heikkilä & Huuskonen, haastattelu aiheesta.

Kauppasodan vaikutukset voimakkaimmat kehittyvillä markkinoilla

Trumpin lietsoma kauppasota on ollut markkinauutisten ykkösaiheena eikä tälle näytä olevan loppua näkyvissä. Index Varainhoidon syyskuun sijoittajakirjeen mukaan amerikkalaiset osakkeet ovat hyötyneet siitä muun maailman kustannuksella. Elokuussa yhdysvaltalaiset osakkeet nousivat 3,8 %. Vastaavasti eurooppalaiset ja kehittyvien markkinoiden osakkeet laskivat. Näyttääkin siltä, että kauppasodan laineet rantautuvat korkeimpina maailman sijoitusmarkkinoiden reuna-alueilla, kirjoittaa Index Varainhoito.

Myös Suomi luetaan kansainvälisten sijoittajien näkökulmasta reuna-alueeksi. Useat kotimaiset osakkeet ovatkin laskeneet viime kuukausina reilusti. Yhtenä esimerkkinä Outokumpu, jonka Q2-tulos oli odotuksia parempi. Markkinat kuitenkin painottavat kauppasodan vaikutuksia Euroopan teräsmarkkinoihin, mistä Outokummun odotetaan kärsivän.

Sijoittaja.fi:n Markkinaympäristössä on osakemarkkinoiden tuottoja sektoreittain. Taulukoista voidaan havaita, että USA:ssa ja Euroopassa vahvimmassa iskussa ovat olleet teknologiasektorit. USA:ssa myös harkinnanvarainen kulutus on kehittynyt vahvasti. Tätä selittää se, että Amazon ja Netflix luetaan harkinnnanvaraisen kulutuksen -sektoriin.

Markkinanäkymät

Kauppasota oli salkunhoitajien suurin huolenaihe Merrill Lynchin salkunhoitajatutkimuksessa. Samaa mieltä on Index Varainhoito, jonka mukaan kauppasota ja etenkin sen syvyys säilyy riskinä markkinoille.

Toisessa vaakakupissa ovat vakaa talouskasvu ja pörssiyritysten vahva tuloskehitys. Nämä tukevat osakemarkkinoiden kehitystä. Sijoittaja joutuu kuitenkin olemaan tarkkana. Sijoittaja.fi:n riski-indikaattori on edelleen koholla ja volatiliteetti markkinoilla on noussut selvästi vuodesta 2017.

Katso Sijoittaja.fi:n perustajien Hannu Huuskosen ja Timo Heikkilän näkemykset markkinatilanteesta SijoitusSummitin haastattelusta.

  • Positiivinen osakesykli on kestänyt pitkään, onko nyt hyvä aika sijoittaa?
  • Minkä tyyppinen salkku toimii nyt?
  • Katso video!

Rekisteröidy SijoitusSummittiin!

Sinua voisi kiinnostaa
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Netflixin tulos ylitti odotukset jälleen kerran
Analyysi: Nordea ylitti ennusteet ensimmäisellä neljänneksellä
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat