Northcrypto

Mitkä osakeindeksit parantavat Suomi-osakesalkun tuottoa?

Kansainvälinen markkina, etf

Selvitimme, mitkä osakeindeksit ovat tuottaneet viimeisen viiden vuoden aikana parhaiten ja mitkä tuovat eniten hajautushyötyä suomalaisiin osakkeisiin nähden. Valitsimme näistä viisi osakeindeksiä, joilla parantaa salkun tuottoa ja laskea riskiä.

Julkaistu: 27.08.2018 Kirjoittaja:

ETF indeksisijoittaminen markkinaympäristö sijoitusideat

Parhaiten tuottaneet osakeindeksit

Selvitimme, mitkä tunnetuimmista osakeindekseistä ovat tuottaneet viimeisen viiden vuoden (9/2013-8/2018) aikana parhaiten. Selvä ykkönen on amerikkalainen teknologiasektori. Seuraavaksi korkeimpaan tuottoon yltävät intialaiset osakkeet ja kolmanneksi nousee eurooppalainen teknologiasektori. TOP-10:ssä on kolme skandinavialaista osakeindeksiä. Helsingin pörssikin hienosti sijalla 7. lähes 95 %:n tuotolla.

Tehokkainta hajautusta

Seuraavaksi tutkimme, mitkä osakeindeksit tarjoavat tehokkainta hajautushyötyä suomalaisiin osakkeisiin nähden. Hajautushyöty on mitattu korrelaatiokertoimella.

Mielenkiintoista on, että kuuden osakeindeksin korrelaatio on negatiivinen Helsingin pörssin osakeindeksiin. Rahoitusteorian mukaan salkun riski laskee, mitä pienempi on kahden sijoituskohteen välinen korrelaatio alimman arvon ollessa -1. Tehokkainta hajautushyötyä tarjoavat australialaiset yhtiöt ja neljä osakesektoria Yhdysvalloista. Parasta tuottoa tarjonneen yhdysvaltalaisen teknologiasektorin ja Helsingin pörssin välinen korrelaatio on nolla. Näiden kahden osakeindeksin tuotot eivät ole riippuvaisia toisistaan.

Sijoittaja.fi:n valinnat (vain jäsenille)

Valitsimme Indeksityökalumme avulla yllä olevista viisi osakeindeksiä, jotka mielestämme sopivat parhaiten tuomaan lisää tuottopotentiaalia ja etenkin hajautusta suomalaisista osakkeista koostuvaan salkkuun. Osiossa lisäksi tehokkaat ETF:t, joilla osakeindekseihin on helppo sijoittaa.

Tämä osio on vain Sijoittaja.fi:n jäsenille. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy