SijoittajaPRO Corporate Finance keräsi 3,5 M€ sijoitukset Verto Analyticsille

Nopeasti kasvava mediamittausyhtiö Verto Analytics järjesti 11.5 MEUR sijoituskierroksen. SijoittajaPRO Corporate Finance toimi sijoituskierroksella rahoituskonsulttina ja yhdisti Verton ja uudet suomalaiset sijoittajat.

SijoittajaPRO valinta Verto Analytics

Sijoituskierros

Verto Analytics järjesti nykyisille ja uusille sijoittajille C-sarjan sijoituskierroksen. Kierros luo edellytyksiä mahdolliselle pörssilistautumiselle ja kiihdyttää yhtiön kansainvälistä kasvua huomattavasti.  Yhtiön sijoituskierroksen kysyntä ylitti odotukset ja kierroksen kokoa nostettiin alkukesän aikana 2M€:lla.

“Erinomaiselle kasvuyhtiölle ja osaavalle perustaja-toimitusjohtajalle on aina mukava järjestellä rahoitusta”, toteaa SijoittajaPro Corporate Financen vetäjä Matias Itkonen. “Yhtiön tarpeet ja sijoittajien riski-tuotto-odotukset kohtasivat hyvin neuvotteluissa, samoin nykyiset omistajat osallistuivat kierrokseen samoin ehdoin. Tämän jälkeen sijoittajien kiinnostus oli äärimmäisen vilkasta.”

“Olemme yleensä keränneet rahoitusta ammattimaisilta venture-fundeilta, mutta halusimme kokeilla Suomen markkinan varakkaiden yksityishenkilöiden ja -rahastojen innokkuutta tulla mukaan Verton sijoittajaksi. Varsinkin, kun olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti ja odotukset tulevaisuuteenkin ovat korkealla. Yhteistyö Matiaksen tiimin kanssa sujui hyvin, ja johtoryhmämme oli positiivisesti yllättynyt kiinnostuksesta Vertoa kohtaan ja saimme homman maaliin nopeammin kuin odotimmekaan”, toteaa Hannu Verkasalo, Verton toimitusjohtaja ja perustaja.

Verto Analytics toimii kasvavassa markkinassa

Verto Analyticsin toimiala, mediamittaus ja yleisömittaus, on murroksessa ja kasvaa nopeasti. Yhtiö auttaa mediatoimialan pelureita löytämään uusia asiakkaita, ymmärtämään kilpailukenttää ja markkinan kehitystä paremmin, sekä monetisoimaan yleisöään paremmin. Yhtiö perustaa kaikki SaaS-palvelunsa sen omaan monikanavaiseen mediamittausdataan, joka kerataan opt-in kuluttajapaneeleista ympäri maailmaa. Verto Analytics on patentoinut relevantit teknologiat ja metodologiat. Yhtiön asiakkaita ovat maailman suurimmat teknologia- ja mediayhtiöt, kuten Google, Facebook, Pinterest, Yahoo, Spotify, Intel, Twitter, Microsoft ja Netflix.

Verton mediamittausmarkkinan koko on 5,5 miljardia dollaria. Yhtiön liikevaihtoennuste vuodelle 2018 on 7 miljoonaa euroa, joten kasvupotentiaali on merkittävä. Juuri markkinapotentiaali ja erinomaiset nykyiset yhtiön asiakkaat herätti kierrokseen osallistuneiden sijoittajan kiinnostuksen.

Yhteensä sijoittajia mukaan lähti vajaat 50 kappaletta, ja sijoitusten koko vaihteli 20.000 € ja 300.000 €n välillä. “Kun isot ankkurisijoittajat ovat varmistaneet kierroksen toteutumisen ja ehdot, mukaan pääsee myös pienemmillä salkuilla operoivat sijoittajat. Sijoitamme myös aina kierroksiimme sijoittajien mukana.” SijoittajaPRO Corporate Financen Matias Itkonen toteaa.

Yhtiö tähtää pörssiin

Verto Analyticsin suunnitelmissa on listautua pörssiin vuosien 2019-2020 aikana. Yksi vaihtoehto on Nasdaq Helsingin First North, jossa listautumisprosessi on kevyempi.

“Meillä tärkeintä tällä hetkellä on kasvu, ja varmistaa, että jatkamme liikevaihdon kasvattamista kuukausi- ja vuositasolla keskittyen ydintoimintaamme USAssa. Jos onnistumme kasvusuunnitelmissa, meillä on useita vaihtoehtoja tulevien 1-3 vuoden aikana, kaikkea IPOn ja uusien rahoituskierrosten välillä, ja näitä vaihtoehtoja kansainvälinen ja kovaniminen hallituksemme harkitsee. Meillä on hallituksessa mm. Liz Musch, joka toimi Ipsoksen ja WPPn varatoimitusjohtaja. Hallituksen neuvonantajina ovat mm. Ben Feder, TakeTwo Interactiven entinen toimitusjohtaja ja nykyään Tencentin johtaja, Tom Glocer, Thomson-Reutersin entinen toimitusjohtaja, ja Steve Marshall, Invision-teknologiayhtiön perustaja. Kaikki maailmanluokan yritysjohtajia.” Toteaa Hannu Verkasalo Verton puolesta.

“Verto Analytics on kansainvälinen yhtiö, jolla on asiakkaana maailman kärkiyhtiöitä. Yhtiön kasvuluvuilla ja patenttisalkulla ennakoimme, että tuleva listautuminen kiinnostaa niin järjestäjiä kuin sijoittajia.” Kertoo SijoittajaPRO Corporate Financen Matias Itkonen.

Lisätietoja antaa:

Matias Itkonen
matias.itkonen@sijoittajapro.fi
Puh. 045 672 1414

Kuule ensimmäisenä uusista sijoituskohteista
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy