Pelottaako lasku? Matalariskiset osakkeet Suomesta ja maailmalta

Matalariskisillä osakkeilla voit selvitä kurssilaskusta vähemmin vaurioin. Listasimme matalariskisimmät osakkeet Suomesta ja maailmalta tammikuussa 2023.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Matalariskisillä osakkeilla voit selvitä kurssilaskusta vähemmin vaurioin. Listasimme matalariskisimmät osakkeet Suomesta ja maailmalta tammikuussa 2023.

Markkinatilanne

Vuonna 2022 osakemarkkinoita heiluitti muun muassa korkea inflaatio, keskuspankkien koronnostot ja heikentyvä talousdata. Vaikka markkinoiden suunta oli pääpiirteissään laskusuunnassa, nähtiin vuoden aikana myös voimakkaita nousujaksoja. Yhdysvalloissa keskuspankki Fed on nostanut ahkerasti ohjauskorkoja, mikä näyttäisi saaneen inflaatiohuiput jäämään jo taakse, mutta toisaalta markkinoilla pelätään liian kireän rahapolitiikan ajavan talouden taantumaan.

Osakemarkkinoilta voi odottaa myös vuonna 2023 voimakkaita liikkeitä molempiin suuntiin. Mikäli sijoittaja haluaa tasapainottaa osakesalkkunsa riskiä voi hän valita salkkuunsa osakkeita, jotka ovat aiemmin selvinneet hyvin markkinoiden myllerryksessä.

Tarkista Markkinaympäristö-osiostamme sijoittajan tärkeimmät riski- ja talousindikaattorit.

Tutustu Markkinaympäristöön

Matalariskisillä osakkeilla markkinaa parempaa tuottoa

Sijoitustutkimuksessa on havaittu matalariskisten osakkeiden tuottavan pitkässä juoksussa markkinaindeksiä paremmin. Yksi selittävä tekijä on, että matalariskiset osakkeet kestävät markkinaturbulenssit keskimääräistä paremmin. Sijoittaja voi siten helposti laskea salkun riskitasoa häviämättä pitkän aikavälin tuotossa valitsemalla salkkuun matalariskisiä osakkeita.

Tyypillisesti osakkeiden riskiä mitataan volatiliteetilla eli kurssiheilunnalla. Matalan volatiliteetin salkku (minimivolatiliteetti) on yli 30 vuoden aikaperiodilla tarjonnut hieman markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta selvästi matalammalla riskillä. Minimivolatiliteetti on kaikista sijoitusstrategioista selvästi matalariskisin.

Matalariskisiä osakkeita helposti Osaketyökalusta

  • Osaketyökalusta löydät 10 parasta kotimaista ja 10 parasta ulkomaista matalariskistä osaketta
  • Löydät 10 parasta matalariskistä osaketta Sijoitusideoita kohdan ”Matalariskiset yhtiöt”-napista.
  • Lisäksi voit listata kaikki osakkeet kokonaisriskin mukaan.
Kansainvälisen osaketyökalun sijoitusideoita

Matalariskisimmät osakkeet Suomesta ja maailmalta (vain jäsenille)

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Vältä riskit ja löydä ostopaikat markkinaympäristön avulla

Markkinaympäristöön on koottu sijoittajan kannalta keskeisimmät osakemarkkinoita, talouden tilaa ja markkinan riskejä kuvaavat indikaattorit. Markkinaympäristö päivitetään kokonaisuudessaan joka kuukausi, mutta tietyt indikaattorit päivittyvät viikoittain. Markkinaympäristö kuuluu Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen, ja jäsenyydellä saat käyttöösi myös Sijoittaja.fi:n Osaketyökalun, jolla pääset tarkastelemaan parhaiden matalariskisten osakkeiden tunnuslukuja.

Tutustu Markkinaympäristöön

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat