endomines yleisöanti

Pelottaako lasku? Matalariskiset osakkeet Suomesta ja maailmalta

Matalariskisillä osakkeilla voit selvitä kurssilaskusta vähemmin vaurioin. Listasimme matalariskisimmät osakkeet Suomesta ja maailmalta elokuussa 2022.

Julkaistu: 11.08.2022 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Markkinatilanne

Ukrainan sota ja ennätyskorkea inflaatio hakkasivat osakemarkkinoita alas alkuvuonna 2022. Maailman keskuspankit ovat nostaneet reippaasti ohjauskorkoja hillitäkseen inflaatiota, mikä näyttää alkaneen kantaa hedelmää. Heinäkuun Yhdysvaltojen inflaatioluvut olivat jo alle ennusteiden, mikä aiheutti osakemarkkinoille hienoisen nousurallin. Markkinoille kuitenkin kohdistuu edelleen merkittäviä riskejä. Matalariskiset osakkeet sopivat osaksi salkkua nyt, mikäli sijoittaja haluaa tasapainottaa osakesalkkunsa riskiä osakkeilla, jotka ovat aiemmin selvinneet hyvin markkinoiden myllerryksestä.

Tarkista Markkinaympäristö-osiostamme sijoittajan tärkeimmät riski- ja talousindikaattorit.

Tutustu Markkinaympäristöön

Matalariskisillä osakkeilla markkinaa parempaa tuottoa

Sijoitustutkimuksessa on havaittu matalariskisten osakkeiden tuottavan pitkässä juoksussa markkinaindeksiä paremmin. Yksi selittävä tekijä on, että matalariskiset osakkeet kestävät markkinaturbulenssit keskimääräistä paremmin. Sijoittaja voi siten helposti laskea salkun riskitasoa häviämättä pitkän aikavälin tuotossa valitsemalla salkkuun matalariskisiä osakkeita.

Tyypillisesti osakkeiden riskiä mitataan volatiliteetilla eli kurssiheilunnalla. Matalan volatiliteetin salkku (minimivolatiliteetti) on yli 30 vuoden aikaperiodilla tarjonnut hieman markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta selvästi matalammalla riskillä. Minimivolatiliteetti on kaikista sijoitusstrategioista selvästi matalariskisin.

Matalariskisiä osakkeita helposti Osaketyökalusta

  • Osaketyökalusta löydät 10 parasta kotimaista ja 10 parasta ulkomaista matalariskistä osaketta
  • Löydät 10 parasta matalariskistä osaketta Sijoitusideoita kohdan ”Matalariskiset yhtiöt”-napista.
  • Lisäksi voit listata kaikki osakkeet kokonaisriskin mukaan.
Kansainvälisen osaketyökalun sijoitusideoita

Matalariskisimmät osakkeet Suomesta ja maailmalta (vain jäsenille)

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeilu

Vältä riskit ja löydä ostopaikat markkinaympäristön avulla

Markkinaympäristöön on koottu sijoittajan kannalta keskeisimmät osakemarkkinoita, talouden tilaa ja markkinan riskejä kuvaavat indikaattorit. Markkinaympäristö päivitetään joka kuukausi ja se kuuluu Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen. Jäsenyydellä saat käyttöösi myös Sijoittaja.fi:n Osaketyökalun, jolla pääset tarkastelemaan parhaiden matalariskisten osakkeiden tunnuslukuja.

Tutustu Markkinaympäristöön



endomines yleisöanti


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT



Image






New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy