TOP 10 arvo-osakkeet maailmalta

Arvo-osakkeisiin sijoittamalla saa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, likimain samalla riskillä. Mitkä ovat arvo-osakkeista houkuttelevimmat juuri nyt?

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Arvo-osakkeisiin sijoittamalla saa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, likimain samalla riskillä. Mitkä ovat arvo-osakkeista houkuttelevimmat juuri nyt?

Miten me määritämme arvo-osakkeen?

Arvo-osakkeella tarkoitetaan osaketta, jonka arvostusluvut ovat keskimääräistä edullisempia. Osake voi olla halpa joko siksi, että yritys on ongelmissa tai markkinat ovat alihinnoitelleet yrityksen. Arvoyhtiöiden määrittelemisessä käytetään usein seuraavia tunnuslukuja:

  • P/B = hinta per oman pääoman tasearvo
  • P/E = hinta per tulos
  • EV/EBIT = yritysarvo (markkina-arvo + korolliset velat) per liiketulos
  • P/CF = hinta per kassavirta
  • Osinkotuotto-%

Arvoyhtiöt toimivat usein syklisellä alalla. Esimerkiksi P/B voi hyvinkin olla alle yhden syklisellä yhtiöllä. Jos P/B on alle yhden, tarkoittaa se sitä, että osakkeen hinta on alle osakkeenomistajalle kuuluvan taseen nettovarallisuus. Suomesta esimerkkinä Finnairin P/B on aiempina vuosina liihotellut 0,6:n tienoilla. Syklisten yhtiöiden kurssikehitys voi pysyä painuksissa pitkiäkin aikoja sellaisista syistä, joihin yhtiö itse ei voi vaikuttaa. Usein taloussyklin muuttuessa yhtiön kannalta parempaan suuntaan, voidaan arvoyhtiöissä nähdä merkittäviä muutoksia kurssikäyrässä. Pitkäjänteisiä osta ja pidä -sijoittajia kiinnostaa tietää, että arvoyhtiöihin sijoittamalla on voinut saada markkinaindeksiä parempaa tuottoa (katso kuva alla).

Osakevalintatyökalumme pisteyttää osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Arvo on yksi pisteytettävä ominaisuus ja se lasketaan numeerisella analyysilla. Arvostuspisteet lasketaan tulosarvostuksesta, tasearvostuksesta ja osinkoarvostuksesta. Tulosarvostus on laskettu käyttäen E/P- ja EV/EBIT-lukuja. Tasearvostus on laskettu P/B- ja Hinta per nettokassa -tunnusluvuista. Osinkoarvostuksessa on käytetty osinkotuottoa ja kuuden vuoden osinkohistoriaa. Arvoyhtiöitä ovat yhtiöt, joiden arvostuspisteet ovat välillä 9-10 (asteikko 1-10).

Arvo-osakkeet Osakevalintatyökalusta

Osakevalintatyökalussa ovat kaikki suurimmat eurooppalaiset (STOXX 600 -indeksi) ja amerikkalaiset osakkeet (S&P 500 -indeksi) sekä 30 houkuttelevinta yhtiötä Aasiasta. Lisäksi työkalussa on Sijoittaja.fi:n valitsemat 30 houkuttelevaa ulkomaista pienyhtiötä.

Arvoyhtiökriteerit täyttäviä kansainvälistä yhtiötä on yhteensä 56 kappaletta. Saat ne esille seuraavasti:

  • Valitse osaketyyppi ”kansainväliset”
  • Klikkaa Sijoitusideoita ja Arvoyhtiöt. Saat valmiin listan TOP 10 arvoyhtiöistä
  • Tai klikkaa Hae / Lisää hakuvaihtoehtoja ja valitse sijoitustyyliksi ”Arvo”
  • Voit myös kirjoittaa hakusanaksi ”arvo”, niin työkalu hakee kaikki arvoyhtiöt

TOP 10 arvo-osakkeet maailmalta

TOP 10 arvo-osakkeet maailmalta ovat parhaimmat kokonaispisteet saaneet arvoyhtiöt. Osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa ”Sijoitusideoita” ja ”Arvoyhtiöt” -laatikkoa. TOP 10 listalla on paljon englantilaisia yhtiöitä. Brexit laski englantilaisten yhtiöiden kursseja ja arvostusluvut ovat siten alempia kuin muualla Euroopassa. Parhaimmat kokonaispisteet saa englantilainen Kingfisher. Osinkoja rakastavat arvosijoittajat löytävät työkalusta esimerkiksi yhtiöt: Renault (osinkoarvostus 10, kokonaispisteet 72) ja Daimler (osinkoarvostus 9, kokonaispisteet 70).

TOP 10 arvoyhtiöiden arvostusluvut ja kommentit

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat