Osaketyökalu uudistui! Mukana S&P 500 ja STOXX 600 -yhtiöt

Ulkomaille sijoittaminen on nyt entistä helpompaa. Osakevalintatyökalussa on mukana yli 1000 suurinta ulkomaista osaketta Euroopasta ja Yhdysvalloista. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat heti työkalun kärjessä ja pisteytyksen perusteella houkuttelevimpia sijoituskohteita. Löydät työkalusta helposti houkuttelevimmat suomalaiset ja ulkomaiset osakkeet. Mitkä osakkeet ovat kärjessä?

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Ulkomaille sijoittaminen on nyt entistä helpompaa. Osakevalintatyökalussa on mukana yli 1000 suurinta ulkomaista osaketta Euroopasta ja Yhdysvalloista. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat heti työkalun kärjessä ja pisteytyksen perusteella houkuttelevimpia sijoituskohteita. Löydät työkalusta helposti houkuttelevimmat suomalaiset ja ulkomaiset osakkeet. Mitkä osakkeet ovat kärjessä?

Osakevalintatyökalu Euroopan ja Yhdysvaltojen osakkeille

Osakevalintatyökalu uudistui. Nyt työkalu tarjoaa entistä laajemman osakeavaruuden, jota voit käyttää ulkomaisten osakkeiden vertailuun. Osakevalintatyökalu auttaa sinua vertailemaan ja löytämään kaikkein houkuttelevimmat omaan sijoitustyyliisi sopivat osakkeet. Voit hakea työkalusta esimerkiksi arvoyhtiöitä, laatuyhtiöitä tai yksittäisen toimialan osakkeita. Lisäksi löydät työkalusta useaan erilaiseen sijoitustyyliin sopivia sijoitusideoita ja niihin liittyviä artikkeleita.

Osakevalintatyökalu käyttää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta tuttua Sijoittaja.fi:n pisteytystä, joka perustuu pitkäaikaiseen kehitystyöhömme sekä maailman johtavan sijoitustutkimuksen löydöksiin erilaisista ilmiöistä ja strategioista osaketuottojen ennustamisessa. Työkalu on helppokäyttöinen, sillä parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat työkalun kärjessä ja pisteytyksen perusteella houkuttelevimpia sijoituskohteita.

Parhaat pisteet saaneilla osakkeilla on saanut huomattavaa ylituottoa

Olemme seuranneet systemaattisesti parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa jo 3 vuotta. TOP5-, TOP10- ja TOP15-osakkeet ovat tuottaneet selvästi markkinaindeksiä paremmin (TOP5-salkun keskimääräinen vuosituotto +25,4 % vs OMXH25-indeksi +15,1 %). (Tuotot ovat kokonaistuottoja.)

Nyt tätä samaa pisteytystä voi käyttää entistäkin suuremman osakejoukon vertailuun, sillä Osakevalintatyökalussa on nyt yli 1100 osaketta eri puolilta maailmaa.

Mitä osakkeita Osakevalintatyökalusta löytyy?

Osakevalintatyökalusta voi etsiä sekä suomalaisia että ulkomaisia osakkeita. Suomalaisista osakkeista työkalusta löytyvät Helsingin pörssiin listatut osakkeet. Ulkomaisia osakkeita on lähes 60 000. Suurin osa tästä joukosta on pieniä ja epälikvidejä yhtiöitä, joita on vaikea ostaa monelta kotimaiselta osakevälittäjältä. Olemme karsineet tällaiset yhtiöt työkalusta ja rajanneet osakeavaruuden suurimpiin ja likvideimpiin osakkeisiin, joita voit ostaa kaikilta osakevälittäjiltä.

Työkalusta löytyvät nyt kaikki suurimmat eurooppalaiset (STOXX 600 -indeksi) ja amerikkalaiset osakkeet (S&P 500 -indeksi) sekä 30 houkuttelevinta yhtiötä Aasiasta. Lisäksi työkalussa on Sijoittaja.fi:n valitsemat 30 houkuttelevaa ulkomaista pienyhtiötä. Tämän listan saa työkalussa Sijoitusideat-välilehdeltä.

osakevalintatyökalu, suomalaiset osakkeet, kansainväliset osakkeet, ulkomaiset osakkeet, ulkomaille sijoittaminen

Ulkomaisiin osakkeisiin hajauttaminen kannattaa

Suomi on maailman kartalla hyvin pieni markkina-alue (osuus maailman osakemarkkinoista n. 0,4 %). Ulkomaiset osakkeet tarjoavat sijoittajalle hajautushyötyä ja uutta tuottopotentiaalia. Ulkomaisissa osakkeissa on enemmän valinnanvaraa on ja paremman tuottopotentiaalin yhtiöitä. Jos sijoittaja haluaa sijoittaa esimerkiksi terveydenhuolto- tai yhdyskuntapalvelusektorille, ei Helsingin pörssistä löydy kuin yksi yhtiö per sektori (Orion ja Fortum). Vastaavasti jos sijoittaja haluaa sijoittaa erilaisilla sijoitustyyleillä esimerkiksi laatuyhtiöihin, arvoyhtiöihin, kasvuyhtiöihin tai matalariskisiin yhtiöihin, vaihtoehtoja löytyy ulkomailta huomattavasti enemmän.

Haasteena ulkomaisiin osakkeisiin sijoittamisessa on niiden suuri määrä ja se, että yhtiöistä voi olla vaikeampi löytää tietoa ja analyyseja. Ilman kunnollisia työkaluja ulkomaisten sijoituskohteiden etsiminen on vaikeaa. Kvantitatiivisia työkaluja käyttävä sijoittaja pystyy välttämään monia sijoittajien käyttäytymiseen liittyvistä virheistä, ja siihen tarkoitukseen Osakevalintatyökalu on yksi parhaista mahdollisista sijoittajille saatavissa olevista työkaluista. Viime vuosina useat välittäjät (esim. Nordnet ja Nordea) ovat laskeneet hintoja ja ulkomaisilla osakkeilla kaupankäynti on edullista.

Työkalu käytössä Sijoittaja.fi:n jäsenille!

Osakevalintatyökalu kuuluu normaaliin jäsenpakettiimme. Kokeile palvelua 1 eurolla kk.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat