Northcrypto

Houkuttelevinta tuotto-riski -suhdetta tarjoaa kiinteistösektori

Kiinteistösijoittaminen ei vaadi suuria pääomia tai paljon omaa vaivaa. Kiinteistösijoitusyrityksien, eli niin sanottujen REITin avulla, voit helposti sijoittaa hajautetusti useisiin kiinteistöihin. REIT:it tarjoavat tällä hetkellä omaisuusluokista parasta tuotto-riski-suhdetta.

Julkaistu: 10.11.2016 Kirjoittaja:

ETF REIT sijoitusideat

Suomalaiset tykkäävät ostaa itselleen sijoitusasuntoja. Sijoitusasunto tuottaa omistajalleen tasaista tulovirtaa ja arvonheilunta on usein vähäistä. Kuitenkin monelle kynnys ostaa sijoitusasunto on liian korkea, sillä harva haluaa tai kykenee laittaa useita kymmeniä – ellei satoja – tuhansia euroja yhteen sijoituskohteeseen. Kokeneet kiinteistösijoittajat osaavat kertoa, että asuntoihin sijoittaminen ei ole myöskään riskitöntä. Yksi huono, tai ajan kuluessa huonoksi muuttunut vuokralainen voi aiheuttaa asunnolle vahinkoa, aiheuttaen kiinteistösijoittajalle remontti- tai muita kustannuksia useita kymmeniä tuhansia euroja. Vaikka vakuutus korvaisikin omaisuustuhot ja menetetyt vuokratulot, edellyttää sekin toimenpiteitä vuokraisännän puolelta, kuten myös uuden vuokralaisen etsintä ja mahdollisten muiden sijoitusasuntojen hallinnointi.

REIT-rahastot

Asunto- ja muihin kiinteistöihin sijoittamiseen on olemassa kiinteistösijoitusyrityksiä, eli niin sanottuja REITtejä (”Real Estate Investment Trust”, ”kiinteistösijoitustrusti”). REITit sijoittavat hajautetusti kiinteistöihin tarkoituksenaan tuottaa voittoa vuokratuloilla tai käymällä kauppaa kiinteistöillä. REITin avulla voit helposti sijoittaa hajautetusti useisiin kiinteistöihin, jolloin yhdestä kiinteistöstä aiheutuva riski pienenee. Lisäksi tällä tavalla sijoittamalla vältyt itse vuokraisännän mahdollisista velvollisuuksista, kuten esimerkiksi vuokralaisen etsinnältä. REIT tuovat mahdollisuuden sijoittaa myös eri maiden kiinteistömarkkinoille. Pelkkiin asuntoihin REITit eivät rajoitu, vaan on myös olemassa liikekiinteistöihin tai esimerkiksi hoivakiinteistöihin sijoittavia REIT-yrityksiä. Mahdollisuuksia on monia.

Ylläpidämme kuukausittain päivittyvää markkinakatsausta, josta sijoittaja näkee mm. omaisuusluokkien pitkän aikavälin tuotto-odotukset ja markkinoilla vallitsevat riskit. Tällä hetkellä houkuttelevinta tuotto-riski-suhdetta tarjoavat eurooppalaiset kiinteistösijoitusyhtiöt. REIT-muotoisiin kiinteistösijoitusyhtiöihin liittyen Arvopaperissa on haastateltu Aki Kostianderia United Bankersilta. Kostianderin mukaan esimerkiksi Yhdysvalloissa vähittäiskauppa ja hotellisektorin REIT-yhtiöt ovat huomattavassa alennuksessa. Kostianderin ja kumppanien seuraamien yhtiöiden alennukset substanssiarvoihin ovat -16 % vähittäiskaupalla ja -21 % hotellisektorilla.

Tehokkaiten Euroopan kiinteisösijoitusyhtiöihin sijoittaa db-xtrackersin ETF:llä (”D5BK GR”). ETF käsittää 101 osaketta 15 eri maasta. Kokonaiskulusuhde on kohtuullinen 0,4 % p.a.

Kuva 1. Kiinteistöjen tuottokehitys historiassa

20161110-d5bk-kiinteisto

Löydä REITit ETF-valintatyökalusta

Muita REIT-ETF:iä voit etsiä ETF-valintatyökalustamme. ETF-valintatyökalustamme löydät esimerkiksi yhdysvaltojen tai globaaleille markkinoille sijoittavat REITit. Myös muiden omaisuusluokkien, kuten osakkeiden ja korkosijoitusten löytäminen onnistuu helposti.

Kuva 2. ETF-valintatyökalu toiminnassa.

20161011-etfvalintatyokalu-reit

Hakukenttää käyttämällä (punaisella rengastettu) löydät REITit helposti. ETF:t järjestyvät alla olevaan listaan tehokkuuspisteiden mukaan, eli ensimmäisenä näkyy teknisesti ja laadullisesti tehokkain ETF.

Kokeile uudistunutta ETF-valintatyökalua ja ota globaalit markkinat haltuun!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy