eTorolta pääomaturvattu tuote teknologiasektorille

eToro lanseeraa pääomaturvatun tuotteen. Käymme artikkelissa läpi, miten tuote toimi, kenelle se on suunnattu ja minkälaista tuottoa odottaa.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

eToro lanseeraa pääomaturvatun tuotteen. Käymme artikkelissa läpi, miten tuote toimi, kenelle se on suunnattu ja minkälaista tuottoa odottaa.

eToro tarjoaa asiakkailleen pääsyn pääomaturvattuun sijoituskohteeseen, jonka nimi on Tactical-Edge Smart Portfolio. Pähkinänkuoressa pääomasuojattu tuote tarkoittaa sitä, että sijoittajat saavat vähintään sijoittamansa pääoman takaisin, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Pääomasuojattua kohdetta pitää omistaa 30.6.2026 asti, muuten pääomasuojan menettää. Tuote sopii siis vain sijoittajille, jotka voivat sitoutua sijoitukseen kahden vuoden ajaksi.

Jos salkku menee miinukselle, eToro ottaa vastuun salkun tekemistä tappioista. Jos salkku on plussalla sijoitusajan lopuksi asiakas saa pitää kaikki sijoituksensa tuottamat voitot.

Mikä on Tactical-Edge Smart Portfolio?

Salkku kattaa teknologian avainsektoreita kuten pilvilaskentaa, tekoälyä, verkkokauppaa ja puolijohteita, sijoittaen myös joukkovelkakirjoihin Yhdysvaltojen johtavilta yrityksiltä, sekä Yhdysvaltojen valtion joukkovelkakirjoihin.

Tactical-Edge Smart Portfolio on avoinna sijoituksille kesäkuun 2024 loppuun asti ja se keskittyy aluksi lyhyen keston valtionobligaatioista koostuviin kiinteää tuloa tarjoaviin ETF:iin. Heinäkuusta 2024 alkaen salkun pääoma-allokaatio muuttuu seuraavasti:

  1. 25 % eToron BigTech Smart Portfolioon, joka sisältää osakkeita teknologia-, puolijohde-, viihde-, verkkokauppa- ja ohjelmistosektoreilta, sekä muilta keskeisiltä toimijoilta.
  2. 75 % kiinteätuottoisiin ETF:iin, jotka koostuvat Yhdysvaltalaisista yrityslainoista, jotka erääntyvät vuoden 2026 loppuun mennessä, mikä tarjoaa tasaisen tulovirran ja parantaa sijoitussuojaa.

Jakamalla neljänneksen pääomasta johtaviin teknologiayrityksiin eri toimialoilla ja kolme neljäsosaa kiinteätuottoisiin bondeihin tämä rakenne takaa tasapainoisen, mutta hyvän hajautuksen teknologia-sektorille turvaten samalla kokonaispääomaa yrityslainoista saatavilla säännöllisillä tuotoilla.

eToron mukaan tämä strategia tähtää optimaaliseen tulokseen heinäkuuhun 2026 mennessä. Salkku voidaan myös tasapainottaa uudelleen eToron harkinnan mukaan markkinaolosuhteiden mukaisesti.

Tällä hetkellä Smart Portfolio koostuu kahdesta iSharesin ETF:stä jotka ovat

Salkun sijoitukset muuttuvat 1.7. yllä kuvatun mukaisesti.

Miten BigTech on tuottanut?

BigTech salkku on voittanut vertailuindeksi Nasdaqin kaikkina muina vuosina selvästi paitsi vuonna 2022 jolloin BigTech laski 38,11 %, kun Nasdaq laski -33,1 %. BigTechin tuotto yhden heikon vuoden jälkeen on ollut huomattavasti parempaa kuin Nasdaqin yli 20 prosenttiyksikön erolla vuonna 2023 ja tänä vuonna jo yli 10 prosenttiyksikön erolla.

Bigtechin tavoite.

Kuva: eToro

Takaisinmaksuskenaariot

eToro on tehnyt skenaariot siitä, miten asiakkaille maksetaan tuottoa eri tilanteissa. Taulukossa on hyvä huomioida ettei tuotto muodostu vain BigTech-portfolion tuotosta, vaan 75 prosenttia koostuu bondi-ETF:istä.

eToron salkun kehitys

Miten salkku olisi kehittynyt historiallisesti?

Salkku olis pärjännyt historiallisesti hyvin, mutta on hyvä ottaa huomioon muuttunut korkotaso. Nyt maksettavat kiinteät korot ovat aivan eri luokkaa kuin muutama vuosi sitten. Korot eivät todennäköisesti laske takaisin nollatasolle seuraavan kahden vuoden aikana.

Tactical Edge -salkun hypoteettinen kehitys

Kenelle pääomaturvattu sijoitus soveltuu?

Pääomaturvattu sijoitus soveltuu sijoittajalle, joka on sitoutunut pitämään varoja vähintään kaksi vuotta sijoituskohteessa, ja haluaa sijoitukselleen pääomaturvaa. Pääomasuojattu sijoitus ei sovellu kaikille, sillä minimisijoitus on 10 000 dollaria, eli reilut 9 300 euroa.

Sijoituksen voi purkaa kokonaan tai osittain myös ennen 30.6.2026, mutta silloin menettää pääomaturvan ja mahdollisesti pääomia, jos sijoitusten arvo on laskenut.

Mikäli eToro ajautuu konkurssiin on EU-maista sijoittaneet oikeutettuja 20 000 euron korvauksiin CySecin talletussuojan mukaisesti. Tämä on kuitenkin hyvin epätodennäköinen skenaario ja lisäksi eToro pitää asiakkaidensa varat erillisillä tileillä omistaan.

Ennen sijoittamista suosittelemme tutustumaan sijoituksen ehtoihin ja sääntöihin huolellisesti.

Pääomaturvattu tuote on vain eToron asiakkaille, joten sinulla täytyy olla tili tehtynä ja hyväksyttynä ennen 30.6. joka on viimeinen päivä sijoittaa tuotteeseen.

Suosittelemme katsomaan myös eToron englanninkielisen webinaaritallenteen, jossa salkun toimintalogiikka avataan. Webinaaritallenteen pääsee katsomaan nimen ja sähköpostin antamisen jälkeen. Webinaari alkaa kohdasta 5:30.

Rekistereröidy eToroon

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröidy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa esimerkiksi osakkeilla ja ETF:llä.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat