Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle

Viikottainen tekoälyartikkeli summaa viikon tärkeimmät tekoälyuutiset maailmalta.

Antti Lähtevänoja
Antti Lähtevänoja

Viikottainen tekoälyartikkeli summaa viikon tärkeimmät tekoälyuutiset maailmalta.

Sadat AI-asiantuntijat ovat kirjoittaneet vetoomuksen deepfake-lainsäädännölle

Monet asiantuntijat ovat varoittaneet, että tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle, jos sitä ei käsitellä vastuullisesti. Erityisesti huomion kohteena on tekoälyn luomat ”deepfake” -väärennökset, joka viittaa tekoälyn luomiin ääniin, kuviin tai videoihin, jotka ovat luvattomia tai suuresti harhaanjohtavia ja joita ihminen voisi pitää aitoina. Nykyään syväväärennökset liittyvät usein seksuaaliseen kuvastoon, petoksiin tai poliittiseen disinformaatioon. Vetoomuksessa vaaditaan, että lainsäädäntöä uudistetaan ottamalla huomioon deepfake-väärennösten uhat. Lue lisää

Iheeseen liittyvää:
”Spamouflage” -misinformaatiokampanja Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin liittyen

Deepfake-video, jossa ”esiintyy” Morgan Freeman.
Deepfake-videoiden esimerkkejä.

Poro-kielimallin koulutus on saatu onnistuneesti päätökseen

Turun yliopiston TurkuNLP-tutkimusryhmä on saanut Poro-kielimallin kouluttamisen päätökseen yhdessä SiloAI:n kanssa. TurkuNLP kehittää yhdessä SiloAI:n kanssa suuria avoimia kielimalleja (LLM) osana EU:n rahoittamaa High Performance Language Technologies (HPLT) -projektia. Projektin yksi suurimpia tavoitteita on vahvistaa Euroopan digitaalista suvereniteettia ja demokratisoida suurten kielimallien saatavuus kaikilla eurooppalaisilla kielillä.

Poro päihittää suorituskyvyllään aikaisemmat suomen kielen kielimallit, mukaanlukien TurkuNLP:n aikaisemmin julkaisemat FinGPT ja BLUUMI-kielimallit. Poro on koulutettu vahvaksi perusmalliksi, jota voidaan jatkokouluttaa eteenpäin erityistarkoituksiin. Kohderyhmänä kielimallilla on akateeminen ja teollinen tutkimus. Lue lisää

Tekoälyllä generoidut influensserit ansaitsevat 10 kertaa enemmän kuin keskimääräinen amerikkalainen

Suosituimmat sosiaalisen median alustoilla operoivat tekoälyllä generoidut influensserit, kuten esimerkiksi Aitana Lopez, tienaavat jopa yli 50 000 $ kuussa tilaajilla sekä kaupallisilla yhteistöillä.

DailyAI:n asiantuntija Sam Jeans mukaan teknologian kehittyessä ja kuvien sekä vuorovaikutuksen muuttuessa yhä realistisemmaksi, markkinoiden räjähtävä kasvu on käytännössä väistämätöntä.

Lähde: DailyAI

Kiinnostuitko tekoäly-yhtiöistä?

Sijoittaja360:n Kansainvälisen osaketyökalun avulla löydät ja vertailet helposti yhtiöitä. Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen ja löydät sen Sijoittaja360 -osion alta.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Analyysi: Nesteen osake rajussa laskussa tulosalituksen myötä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat