Osallistu osakeantiin!

Houkuttelevimmat sijoituskohteet kehittyneiltä markkinoilta

Maailman markkina

Tässä TOP-5 houkuttelevimmat osakeindeksit kehittyneiltä markkinoilta ja indekseihin sopivat ETF:t.

Julkaistu: 16.05.2016 Kirjoittaja:

ETF indeksi indeksin valintatyökalu

Markkinakatsaus: mistä tuottoa? Kertoo kaiken oleellisen tiedon sijoituspäätösten tueksi. Katsauksesta löytyy mm. TOP-5: osakeindeksit kehittyneiltä ja kehittyviltä markkinoilta, Euroopan maat sekä sektorit maailmalta. Sijoittaja löytää siten 20 houkuttelevaa osakeindeksia ja niitä vastaavat ETF:t, joihin sijoittaa. TOP-5 osakeindeksit on pisteytetty Indeksin valintatyökalulla, joka pisteyttää osakeindeksit eri ominaisuuksien mm. arvostuslukujen perusteella.

Houkuttelevimmat osakeindeksit kehittyneiltä markkinoilta

Kehittyneet markkinat kattavat teollisten maiden osakemarkkinat, kuten Pohjois-Amerikan, Euroopan, Japanin ja Australian. Kehittyneiden markkinoiden tuotto-odotus on tällä hetkellä historiakeskiarvoa matalampi ja alempi kuin kehittyvien markkinoiden. Sijoittajan kannattaa valikoida sijoituskohteensa tarkkaan kehittyneiltä markkinoilta ja hajauttaa laajasti.

Maailman osakkeet (ei USA). Laaja osakeindeksi, joka kattaa 50 maata ja 2 200 osaketta. Japanin paino 17,1 %, U.K.:n 14,1 % ja Ranskan 6,7 %. Sisältää hieman myös kehittyviä markkinoita. Tehokkaan Vanguardin ETF:n hallinnointipalkkio on 0,13 %. Kaupankäyntivaluutta on USD ja ETF jakaa tuotto-osuutta kvartaaleittain.

Japanilaiset pienyhtiöt. Seuraa japanilaisten pienyhtiöiden kehitystä. ETF:ssä on 790 osaketta. Teollisuuden paino 22,8 %, rahoituksen 18,8 % ja syklisen kulutussektorin 18,1 %.  Tehokkaan iSharesin ETF:n hallinnointipalkkio on 0,48 %. Kaupankäyntivaluutta on USD ja ETF jakaa tuotto-osuutta puolivuosittain.

Kehittyneiden markkinoiden yhtiöt. Laaja osakeindeksi. USA:n paino 58,6 %, Japanin 8,6 % ja U.K:n 7,2 %. Huipputehokas ETF, jonka hallinnointipalkkio 0,20 %. Kaupankäyntivaluutta euro. Tuotto-osuutta ei jaeta. Soveltuu ominaisuuksien ja laajan hajautuksen vuoksi siten hyvin myös aloittelevalle ETF-sijoittajalle. Miinuksena suuri USA-paino.

Arvoyhtiöt globaalisti. Parhaat pisteet saanut strategiaindeksi. USA:n paino 40,7 %, Japanin 25,1 % ja U.K.:n 7,2 %. Indeksissä 392 osaketta. Arvoyhtiöt ovat tuottaneet markkinaindeksiä heikommin viimeisen 10 vuoden ajan. Arvoyhtiöiden arvostusluvut ovat keskimääräistä alempia, mutta arvoyhtiöt ovat keskimääräistä riskisempiä. Strategia on tuottanut viimeisen 10 vuoden aikana markkinaindeksiä heikommin. Seuraavan 10 vuoden jaksolla voisi olla arvoyhtiöiden vuoro. ETF:n kaupankäyntivaluutta on euro. Tuotto-osuutta ei jaeta.

Pienyhtiöt globaalisti (ei USA). Laaja osakeindeksi, joka sisältää 3 441 pientä ja keskisuurta osaketta. Euroopan paino 39,5 %. Suurin maa Japani 15,2 %. Pienyhtiöillä on saanut historiassa markkinatuottoa parempaa tuottoa. ETF:n hallinnointipalkkio on 0,17 %, kaupankäyntivaluutta on USD ja ETF jakaa tuotto-osuutta kvartaaleittain.

 

Katso lisää houkuttelevia sijoituskohteita Markkinakatsaus: mistä tuottoa? -katsauksesta.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy