ETF-sijoittaminen: Tekoäly-ETF:t vertailussa

Tekoäly on ollut vuoden 2023 yksi puhutuimmista teemoista ja sijoittaja voi hyötyä tekoälystä helpoiten hajautetun ETF-rahaston kautta. Tutustumme artikkelissa viiteen eri tekoäly-ETF:ään.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tekoäly on ollut vuoden 2023 yksi puhutuimmista teemoista ja sijoittaja voi hyötyä tekoälystä helpoiten hajautetun ETF-rahaston kautta. Tutustumme artikkelissa viiteen eri tekoäly-ETF:ään.

Tekoälyyn kiinni ETF-rahastojen kautta

Tekoäly on ollut yksi vuoden 2023 kuumimmista teemoista, mikä on näkynyt myös tekoäly-yhtiöiden osakkeiden tuotoissa. Moni sijoittaja voisi olla halukas hyötymään tekoälyn megatrendistä omassa sijoitustoiminnassaan, mutta yksittäisiin yhtiöihin perehtyminen voi tuottaa päänvaivaa. Onneksi tekoälyyn voi päästä helposti kiinni myös laajasti hajautetun ETF-rahaston avulla, joka tarjoaa oman salkun altistusta tekoälyn megatrendille ilman yksittäisten osakkeiden valitsemiseen liittyvää vaivannäköä.

Tutustumme tässä artikkelissa viiteen eri tekoäly-ETF:ään, jotka ovat eurooppalaisten sijoittajien saatavissa. Jokaisen ETF:n juoksevat kustannukset ovat maksimissaan 0,50 % p.a. eli sijoittaja pääsee suhteellisen matalin kuluin kiinni tekoälyn megatrendiin. Osa ETF:istä seuraa sijoitustoiminnassaan muita tekoälyyn läheisesti liittyviä teknologioita, kuten robotiikkaa ja big dataa. Robotiikan voi esimerkiksi nähdä tekoälyn ”fyysisenä ulottuvuutena” ja robotiikka sulautuu tekoälyn kanssa yhteen esimerkiksi itseohjautuvien autojen tai terveysteknologiaratkaisuiden kautta.

Vertailun ETF:t on valittu Sijoittaja.fi:n ETF-työkalun avulla, jonka avulla tehokkaan ETF:n löytäminen on tehty helpoksi.

Viisi tekoäly-ETF:ää

Jäsenosiossa esittelemme viisi mielenkiintoista tekoäly-ETF:ää. Kaikki ovat Eurooppa-listattuja, joten suomalaiset yksityissijoittajat voivat sijoittaa niihin. ETF:issä on eroja. Artikkelissa kerromme, miten ETF:t poikkeavat toisistaan ja mitä ETF-valinnassa pitää ottaa huomioon.

Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF 1C (XAIX.DE)

Xtrackersin tekoäly ja big data -ETF on pääasiassa yhdysvaltalaisiin osakkeisiin sijoittava ETF-rahasto, jonka yhtiöiden liiketoiminta liittyy oleellisesti tekoälyyn, tietojenkäsittelyyn ja tietoturvaan liittyviin teemoihin. ETF:n vertailuindeksi sisältää jopa 100 eri yhtiötä, jotka täyttävät tietyt ympäristö-, sosiaali- ja hallintokriteerit (ESG).


Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.


Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat