Yllättävä riski toteutumassa Nesteen osakkeen kohdalla

Nesteen osakkeen kurssitrendi jatkaa alamäessä. Jäsenosiossa listaamme osakkeeseen liittyviä riskejä ja sen kaikkein tärkeimmän sijoittajan näkökulmasta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Nesteen osakkeen kurssitrendi jatkaa alamäessä. Jäsenosiossa listaamme osakkeeseen liittyviä riskejä ja sen kaikkein tärkeimmän sijoittajan näkökulmasta.

Nesteen osake

Nesteen osake on kehittynyt viime aikoina heikosti. Muutama vuosi takaperin Nesteen osakkeen viiden vuoden tuotto oli yli 500 prosenttia ja Helsingin pörssin suuryhtiöistä ylivoimaisesti paras. Nyt viiden vuoden tuotto on 78,6 %. Se on toki kohtuullinen, mutta Helsingin pörssin suuryhtiöiden tuottovertailussa, sillä yltää enää seitsemännelle sijalle. Vuoden alun tuotoilla mitattuna Neste on yksi heikoimmista suuryhtiöistä.

Nesteen paras tuottojakso ajoittuu vuodesta 2017 vuoden 2020 loppuun. Sinä aikana osakekurssi viisinkertaistui. Tammikuusta 2021 lähtien Nesteen osake on ollut laskutrendissä. Huolestuttavaa on se, että Neste on saman kokoluokan perinteisten eurooppalaisten energiasektorin osakkeiden kolmen vuoden tuottovertailussa heikoin. Myös vuoden 2023 tuottovertailussa Neste on energiaosakkeista heikoin.

Nesteen osakkeen riskit

Jäsenosiossa käymme läpi Nesteen osakkeeseen liittyviä riskejä. Yksi sijoittajan kannalta olennainen riski on nyt selvästi toteutumassa, eikä se lupaa hyvää osakkeen tuottokehitykselle.

Nesteen liiketoiminnan riskit


Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.


Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat