Yllättävä riski toteutumassa Nesteen osakkeen kohdalla

Nesteen osakkeen kurssitrendi jatkaa alamäessä. Jäsenosiossa listaamme osakkeeseen liittyviä riskejä ja sen kaikkein tärkeimmän sijoittajan näkökulmasta.

Julkaistu: 31.05.2023 Kirjoittaja:

neste osakkeet sijoitusideat

Nesteen osake

Nesteen osake on kehittynyt viime aikoina heikosti. Muutama vuosi takaperin Nesteen osakkeen viiden vuoden tuotto oli yli 500 prosenttia ja Helsingin pörssin suuryhtiöistä ylivoimaisesti paras. Nyt viiden vuoden tuotto on 78,6 %. Se on toki kohtuullinen, mutta Helsingin pörssin suuryhtiöiden tuottovertailussa, sillä yltää enää seitsemännelle sijalle. Vuoden alun tuotoilla mitattuna Neste on yksi heikoimmista suuryhtiöistä.

Nesteen paras tuottojakso ajoittuu vuodesta 2017 vuoden 2020 loppuun. Sinä aikana osakekurssi viisinkertaistui. Tammikuusta 2021 lähtien Nesteen osake on ollut laskutrendissä. Huolestuttavaa on se, että Neste on saman kokoluokan perinteisten eurooppalaisten energiasektorin osakkeiden kolmen vuoden tuottovertailussa heikoin. Myös vuoden 2023 tuottovertailussa Neste on energiaosakkeista heikoin.

Nesteen osakkeen riskit

Jäsenosiossa käymme läpi Nesteen osakkeeseen liittyviä riskejä. Yksi sijoittajan kannalta olennainen riski on nyt selvästi toteutumassa, eikä se lupaa hyvää osakkeen tuottokehitykselle.

Nesteen liiketoiminnan riskit


Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy