Sijoittajalle tarjolla eToron valikoimassa 18 pörssiä ja lähes 4900 osaketta

Sijoittaja löytää eTorosta vaihtoehtoja kansainväliseen hajauttamiseen. eTorossa on lähes 4900 osaketta ja 18 pörssiä. Katso lista tarjolla olevista pörsseistä, joista osakkeita voi ostaa nollakuluilla.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittaja löytää eTorosta vaihtoehtoja kansainväliseen hajauttamiseen. eTorossa on lähes 4900 osaketta ja 18 pörssiä. Katso lista tarjolla olevista pörsseistä, joista osakkeita voi ostaa nollakuluilla.

Miten löydät pörssilistaukset eTorosta?

eToro tarjoaa kattavan valikoiman osakkeita eri maiden pörsseistä, mutta pörssilistausten löytäminen eTorosta ei ole kovin helppoa. Osakkeet ovat yleensä eTorossa jaoteltu toimialakohtaisesti eikä maittain. Suomalaiselle sijoittajalle kahteen pörssiin sijoittamista kannattaa harkita kahdesti. Pörssit ovat Suomi ja Saudi-Arabia. Tämä johtuu siitä että osakkeet ovat näissä kahdessa pörssissä eTorossa CFD-muotoisia (Contract For Difference) eli hinnanerosopimuksia, joista mahdollisesti aiheutuvia tappioita ei voi vähentää verotuksessa. Alla olemme listanneet kaikki saatavilla olevat pörssit osakkeineen.

Suomalaiselle sijoittajalle 4894 aitoa osaketta ja 16 pörssiä

eTorosta löytyy eri pörsseihin listattuna 4894 aitoa osaketta tällä hetkellä. Helsingin pörssi on poikkeus vain suomalaisille. Suomen arvo-osuusjärjestelmälain vuoksi Helsingin pörssin 21 osaketta ovat suomalaisille CFD-muotoisia, mutta aitoja osakkeita, jos sijoittaja ei ole Suomeen verovelvollinen.

Eri yhtiöitä on kuitenkin hieman vähemmän kuin 4894, sillä jotkin yhtiöistä löytyvät eTorosta kahteen tai jopa kolmeen kertaan listattuina eri pörsseihin. Yksi näistä näistä on Nokia, joka on listattu Helsingin pörssiin ja Nasdaqiin Yhdysvalloissa.

Helsingin pörssi on noin 300 miljardin markkina-arvolla arviolta 0,3 % koko maailman pörssien arvosta, joten kansainvälistä hajautusta etsivälle Helsingin pörssin puuttuminen ei ole suuri ongelma.

Lista eTorosta löytyvistä pörsseistä ja osakkeiden lukumäärät

Listasimme kaikki eTorosta löytyvät pörssit osakkeineen. Klikkaamalla pörssin nimeä avautuu kyseiseen pörssiin listattu osakejoukko.

Mitkä suurimmat pörssit puuttuvat?

eTorosta löytyvät maailman markkina-arvoltaan suurimmat pörssit eli NYSE ja Nasdaq jotka kattavat noin 60 % koko maailman pörssien markkina-arvosta. Kymmenen suurimman pörssin joukosta puuttuvat Kiinan suurimmat pörssit Shenzen ja Shangai, sekä Japanin ja Kanadan pörssit.

Kiinalaisiin osakkeisiin sijoittamista rajoittaa paikallinen lainsäädäntö. Tunnetuimpiin kiinalaisosakkeisiin, kuten Alibabaan, Nioon tai Xpengiin voi kuitenkin sijoittaa Hong Kongin tai New Yorkin pörssin kautta.

Monet Japanin ja Kanadan tunnetuimmat yritykset kuten Toyota, Sony, Shopify tai Barrick Gold löytyvät myös listattuna NYSE:stä tai Nasdaqista, joten Tokion ja Toronton pörssien puuttuminen ei ole suuri ongelma.

Monet eksoottisemmat maat kuten Taiwan, Intia ja Brasilia puuttuvat. Nämä löytyvät eToron maakohtaisten ETF:ien valikoimasta UCITS-muotoisina eli Eurooppaan listattuina aitoina ETF:inä (ei CFD). Kokosimme eToron aitojen ETF:ien listan artikkeliin.

Pörssi- ja osakevalikoima kasvaa

eToro on laajentanut valikoimaansa vuosi vuodelta. Viimeisimpänä tulokkaana on Sydneyn pörssi Australiasta, josta löytyy huikeat 230 yhtiötä. Italian pörssi on tullut myös valikoimaan viimeisimpien joukossa. Borsa Italiana sijaitsee Milanossa ja siitä on eTrossa 79 italialaista osaketta.

Suomalaiset suosivat Pohjoismaita

Mielenkiintoisin lisäys suomalaiselle sijoittajalle on eToron osakevalikoiman laajeneminen pohjoismaihin viime vuosina.

Norja ja Tanska tulivat valikoimaan vuoden 2022 syksynä. Listasimme Tanskan ja Norjan pörssien osakkeet erilliseen artikkeliin. Pohjoismaisia osakkeita löytyy eTorosta nyt 103 kappaletta jos Helsingin pörssiä ei huomioida. Tukholmaan on listattu myös suomalaisten suosikki osake Nordea.

eToro on yksi kansainvälisen sijoittajan työkaluista

eToro ei ole täydellinen alusta, mutta siinä on paljon hyviä ominaisuuksia, miksi suomalaisetkin sijoittajat ovat tykästyneet siihen. Yksi eToron vahvuus on erittäin alhainen hintataso. Kansainvälisiä osakkeita voi ostaa nollapalkkioilla. Samoin ETF:iä.

Osakkeista voi lisäksi ostaa vain osia. Tämä on yksi eToron vahvuuksista, sillä monen kansainvälisen osakkeen hinta on satoja tai tuhansia dollareita. Yksikköhinta on tällöin piensijoittajalle liian suuri hyvän hajautuksen aikaansaamiseksi. eTorossa tätä ongelmaa ei ole, koska eTorossa sijoittaja voi ostaa osakkeita tai osakkeiden osia alkaen 10 dollarin summalla. eToro tekee voittoa muun muuassa CFD-tuotteilla ja virtuaalivaluuttojen spread-kuluilla. Aidoissa osakkeissa ei ole spread-kulua.

Monet suomalaiset käyttävätkin eToroa juuri kansainväliseen sijoittamiseen.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat