Tutustu osakeantiin

Volvo Groupille kautta aikain suurin sähkökäyttöisten rekkojen tilaus

Volvo Group on allekirjoittanut aiesopimuksen 1 000 sähkökäyttöisen rekan toimituksesta sveitsiläiselle rakennusteollisuusyhtiö Holcimille. Ensimmäiset rekat toimitettaisiin vuosien 2023-2024 aikana.

Julkaistu: 23.05.2023 Kirjoittaja:

autosektori osakkeet sijoitusideat sähköautot

Sopimus 1 000 sähkökäytteisen rekan toimittamisesta

Ruotsalainen ajoneuvovalmistaja Volvo Group uutisoi eilen allekirjoittaneensa aiesopimuksen 1 000 sähkökäyttöisen rekan toimituksesta sveitsiläiselle rakennusteollisuusyhtiö Holcimille. Sopimus on Volvo Groupin kaikkien aikojen suurin sähkökäyttöisten rekkojen tilaus. Ensimmäiset 130 raskasta sähkökäyttöistä Volvo FH- ja Volvo FM -rekkaa on tarkoitus toimittaa vuosien 2023 ja 2024 aikana, ja koko tilaus toimitetaan vuoteen 2030 mennessä. Volvo Group ei julkistanut toimitussopimuksen arvoa.

Volvo Groupin toimitusjohtaja Martin Lundstedt kommentoi sopimusta seuraavasti:

”Pitkäaikainen yhteistyö ja vahva sitoutuminen todellisen muutoksen aikaansaamiseksi ovat olennaisessa osassa, jotta hiilidioksidipäästöjä voidaan merkittävästi vähentää. Olen erittäin ylpeä Holcimin kanssa kehitetystä kumppanuudesta ja tuloksista, joita saavutamme yhdessä.”

Holcimin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Jan Jenisch luonnehti seuraavasti:

”Siirtyminen kohti hiilineutraaliutta edellyttää syvällistä yhteistyötä arvoketjujen välillä. Olemme innoissamme voidessamme tehdä yhteistyötä Volvon kanssa vähentääksemme hiilidioksidipäästöjä Euroopan toimintojemme logistiikasta sähkökalustoilla, mikä edistää tavoitettamme saavuttaa 30 % osuus päästöttömien raskaiden rekkojen osalta vuoteen 2030 mennessä.”

Sähkökäyttöisten rekkojen markkina kasvaa vauhdilla

Sähkökäyttöisten rekkojen suosio kasvaa nyt vauhdilla ja Volvo Groupilla on tällä hetkellä niissä johtava markkina-asema. Yhtiön mukaan vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä Euroopassa rekisteröitiin noin 600 sähkökäyttöistä rekkaa, joka on yli nelinkertainen määrä edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna (134). Volvolla on tästä jopa 50 % markkinaosuus, kun vielä vuoden 2022 aikana yhtiön osuus kyseisellä markkinalla oli 32 %.

Yhtiö kertoo omaavansa myös johtavan aseman Pohjois-Amerikan sähkökäyttöisten rekkojen markkinalla. Kaikki autovalmistajat huomioiden sähkökäyttöisiä rekkoja on rekisteröity vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä eniten Saksaan, Ranskaan, Alankomaihin ja Yhdysvaltoihin.

Julkaistuaan yhtiön ensimmäisen sähkökäyttöisen rekan vuonna 2019 Volvo Trucks kertoo myyneensä jo lähes 5 000 sähkökäyttöistä rekkaa noin 40 maahan, pääosin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vuoden 2023 aikana yhtiö aikoo aloittaa myymisen myös uusille markkinoille, joihin kuuluu Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Intia ja Latinalaisen Amerikan markkinat.

Volvo Groupin tavoitteena on olla edelläkävijänä sähkökäyttöisten rekkojen valmistajana ja pitkällä aikavälillä yhtiö pyrkii siihen, että kaikki sen ajoneuvot olisivat fossiilivapaita. Tällä hetkellä vasta pieni osa yhtiön rekkojen kokonaistoimituksista on sähkökäyttöisiä rekkoja, mutta Holcimin tilaus osoittaa, että myös sähkökäyttöisille rekoille on kasvavaa kysyntää nyt ja tulevaisuudessa.

Tutustu Volvo AB:n osakkeeseen osaketyökalussa

Sijoittaja.fi:n kansainvälisten osakkeiden osaketyökalusta löytyy myös Volvo Groupin emoyhtiön Volvo AB:n osake. Osake saa kokonaispisteillä keskivertoa paremmat pisteet, ja saa muun muassa hyvät laatupisteet. Osaketyökalusta voit tutustua Volvo AB:n pisteytyksen lisäksi yhtiön ennusteisiin ja tunnuslukuihin.

Myös henkilöautoihin keskittyvän Volvo Car AB:n osake löytyy osaketyökalusta.

Tutustu Osaketyökaluun!

Volvo Groupin osake positiivisessa trendissä

Volvo Groupin osake saa keskimääräistä paremmat pisteet Osaketyökalusta. Kohtuuhyvät pisteet osake saa momentista. Kurssigraafi kertookin, että maaliskuusta 2023 lähtien kurssitrendi on ollut nouseva. Vuoden 2021 kurssihuiput ovat vain reilun 20 kruunun päässä. Sinne osake onkin matkalla, mikäli hyvät uutiset jatkuvat. Arvostusluvuilla mitattuna osake on nimittäin halpa. Katso ajantasainen osakekurssi tästä!Tutustu osakeantiin


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy