Suomen parasta tulosta tekevä rakennusalan yhtiö pörssiin

Lehto Groupin listautumisanti alkoi tänään. Yhtiö tekee rakennusalan pörssiyrityksistä korkeinta kannattavuutta ja kasvu on voimakasta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Lehto Groupin listautumisanti alkoi tänään. Yhtiö tekee rakennusalan pörssiyrityksistä korkeinta kannattavuutta ja kasvu on voimakasta.

Lehto Groupin listautuminen lyhyesti

Minkälainen yhtiö on Lehto Group?

Lehto Group on suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni, joka keskittyy talousohjattuun rakentamiseen. Talousohjatussa rakentamisessa tavoitteena on vahvalla suunnittelun ohjauksella ja moduuleihin perustuvilla innovaatioilla tehostaa rakentamisen yleisiä käytäntöjä, tuottaa asiakkaalle merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä sekä varmistaa rakentamisen korkea laatu. Yhtiön missio on olla innovatiivinen rakennusalan uudistaja.

Vuonna 2015 konsernin liikevaihto kasvoi voimakkaasti rakennusalan heikosta suhdanteesta huolimatta. Liikevaihto kasvoi 61,1 % 275,6 miljoonaan euroon (171,1 miljoonaa euroa 1-12 2014). Liikevaihto kasvoi kaikilla palvelualueilla; toimitiloissa, hyvinvointitiloissa, asunnoissa ja korjausrakentamisessa. Myös kannattavuus pysyi hyvällä tasolla ja liikevoitto oli 27,2 miljoonaa euroa (5,8 miljoonaa euroa 2014).

Ohjaus

Strategiakaudella 2016-2020 Lehto tavoittelee keskimäärin noin 10-15% vuotuista liikevaihdon kasvua. Vuonna 2016 liikevaihdon kasvun ennakoidaan olevan vähintään keskimääräisen kasvutavoitteen mukainen ja liiketuloksen odotetaan olevan noin 8-10 % liikevaihdosta.

Yhtiön tavoitteena on jakaa osinkoa 30-50 % nettotuloksesta.

Tärkeimmät luvut ja ennusteet

Ennusteissa on käytetty 10 % liikevaihdon kasvua ja 10 %:n liiketulosta. Yhtiön historiallinen kasvu on ollut selvästi voimakkaampaa (61,1 % vuosina 2014-2015).

Lehto Groupin kannattavuus on Helsingin pörssin rakennusalan yhtiöistä paras. YIT:n vuoden 2015 oikaistu liiketulos-% oli 4,4 %.

LehtoGroup

Taulukon tuloslaskelmaluvut 1 000 euroa

Täältä löydät tarkemmat tiedot yhtiöstä ja listautumisesta

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Netflixin tulos ylitti odotukset jälleen kerran
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat